کد خبر: 1035704
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۱
۱۰ روز تا آغاز سی‌و‌نهمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده است و هنوز تکلیف حضور داشتن یا نداشتن سینما‌های مردمی در این جشنواره مشخص نیست، با این حال سازمان سینمایی چراغ سبز حضور محدود مردم در این جشنواره را از ستاد کرونا دریافت کرده است.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: در تمامی ۳۸ دوره گذشته جشنواره فیلم فجر، مردم بخش اصلی مخاطبان این جشنواره سینمایی و گرم‌کننده تنور جشنواره بوده‌اند و از زمان اختصاص سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران این حضور جنبه جدی‌تر نیز به خود گرفته است، با این حال شرایطی که کرونا به سینما تحمیل کرده بود، گزینه حذف سینما‌های مردمی از جشنواره فجر را روی میز مدیران سازمان سینمایی گذاشته بود؛ گزینه‌ای که انگار با تغییر شرایط همه‌گیری و کاهش میزان مبتلایان به کرونا، در حال کمرنگ شدن است.

این بار گزینه جدی که سازمان سینمایی در پی اجرای آن است، حضور مردم در جشنواره فیلم فجر است.

امیدواری برای حضور مردم

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از ستاد برگزاری سی‌و‌نهمین جشنواره فیلم فجر با خوش‌بینی نسبت به برگزاری این جشنواره با حضور مردم سخن گفت. انتظامی در این بازدید، درباره شرایط کرونایی سینما گفت: مشخصاً امسال پدیده‌ای به کل دنیا تحمیل شد و دو واکنش نسبت به این پدیده وجود داشت؛ یکی از این واکنش‌ها قرار گرفتن در موقعیتی دفاعی بود و همه چیز را تعطیل کرد که می‌شد بهانه‌های بهداشتی و اجتماعی برای آن پیدا کرد. مثل اینکه ما باید در حالت قرنطینه باشیم و قرنطینه به معنای یک وضعیت شبه‌تعطیل یا نیمه‌تعطیل است، اما گرایشی که مدیران در سازمان سینمایی و دبیرخانه جشنواره‌ها دنبال کردند و شما می‌بینید این اتفاق در مسیر تولید سینمایی ما هم رخ داده است، گرایش دیگری بود.

وی تأکید کرد: سینما اصولاً نسبت به تحولات جلودار است و مسائل را خیلی دقیق و ریزبینانه متوجه می‌شود، مسائل را زودتر رصد و خودش را سریع‌تر با این تغییر منطبق می‌کند. از پس این تجربه بود که ما متوجه شدیم باید زیست کرونایی را جدی بگیریم. این زیست یک وقت در ساحت تولید رخ می‌دهد و یک وقت هم در ساحت جشنواره است، به همین جهت تصمیم مدیران سینمایی طی مشورتی که با صنوف گرفتند این بود که جشنواره‌ها به خصوص جشنواره فیلم فجر دنبال بشود.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: مدیران جشنواره از روز نخست شکل برگزاری را در دو سه سطح تعیین کردند که یکی نگاه حداقلی بود و یکی نگاه حداکثری.

نگاه حداقلی این بود که آثار بیاید، داوران ببینند و آثار داوری بشوند و کار‌های برجسته به جامعه سینمایی معرفی شود. سطح دوم این بود که اصحاب رسانه و منتقدان و صاحبان آثار هم بتوانند آثار را تماشا کنند و سطح سوم هم نمایش برای عموم بود که خوشبختانه در مسیر تعاملی که با ستاد ملی مبارزه با کرونا طی شد، امید است در جریان جشنواره به تحقق سطح سوم هم برسیم.

مردم به توصیه‌ها عمل کنند

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نیز که در ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر حاضر شده بود، درباره احتمال حضور مردم در جشنواره گفت: این انتظار که جشنواره مانند سال‌های قبل برگزار شود طبیعتاً وجود ندارد.

اگرچه به واسطه محدودیت‌هایی که اعمال شده، شرایط مبتلایان و مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا با نزدیک شدن به روز‌های برگزاری جشنواره بهبود پیدا کرده، اما نکته مهم آن است که این موضوع وجهی شکننده دارد و این شکنند‌گی در اوضاع، این هشدار را باقی می‌گذارد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی باید صورت بگیرد، لذا جشنواره امسال تفاوت عمده‌ای با تمامی ادوار گذشته خود دارد.

جهانپور ادامه داد: ممکن است در این اوضاع ظرفیت‌های جدیدی هم در ارتباط با مخاطب به وجود بیاید، اما جشنواره سی‌و‌نهم با محدودیت‌ها و ارزیابی‌ای که از ریسک آن وجود دارد، برگزار خواهد شد و امیدواریم جشنواره در سال آینده به روال سال‌های قبل خود بازگردد و یک استقبال حداکثری از سوی مخاطبانش داشته باشد؛ نکته‌ای که قاعدتاً در سال جاری مقدور نیست.

وی اظهار داشت: هنر و به خصوص هنر هفتم از جهت انتقال پیام، اطلاع‌رسانی، آموزش و همچنین از جهت ثبت رویداد‌ها و تجربیاتی که رخ داده به عنوان یک نگاه زیبایی‌شناسانه و خلاق در کنار کادر درمان و حافظان سلامت خواهد بود. سینما با نحوه ارتباط چندجانبه و غیرخطی که دارد قاعدتاً در این زمینه مؤثرتر، راهگشاتر و با ضریب نفوذ بیشتری عمل خواهد کرد.

این مقام وزارت بهداشت بیان داشت: استدعایی که از مردم داریم آن است که در جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم‌ترین رخداد سینمایی کشور با رعایت اصول و توصیه‌نامه‌های بهداشتی شرکت کنند و همزمان از این جشنواره و رویداد استفاده کافی را ببرند.

مردم چطور به سینما‌های فجر می‌روند؟!

مسئله فروش بلیت‌های جشنواره فیلم فجر که در سال‌های گذشته صرفاً در اختیار یک سامانه بود، امسال دستخوش تغییر خواهد شد. هفته گذشته دست‌اندرکاران دبیرخانه جشنواره فجر جلساتی را با صاحبان سامانه‌های آنلاین فروش بلیت با محوریت سمفا داشته‌اند تا برنامه‌ریزی‌ها برای انجام بلیت‌فروشی مردمی صورت بگیرد، در این جلسات مقرر شده مثل سال‌های گذشته یک سامانه خاص به صورت انحصاری متولی فروش بلیت نباشد.

امسال گیشه‌های فروش بلیت برای سینما‌های جشنواره فجر فعال نخواهد بود، بنابراین دیگر صف‌های طویل و بلند روبه‌روی گیشه سینما‌های جشنواره فجر تشکیل نخواهد شد. همچنین شرایط سالن‌های سینما‌ها امسال به گونه خاصی خواهد بود.

به منظور حفظ پروتکل‌های بهداشتی و انجام ضدعفونی سالن‌های سینما فاصله بین سانس‌ها بیش از یک ساعت خواهد بود، در این فرایند بر خروج نفرات قبلی از سالن و ساماندهی ورود افراد جدید نیز نظارت می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار