کد خبر: 1035921
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۱
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی:
رضا جدیدی گفت: در حال حاضر ۱۶۱ ژئوپارک در ۴۴ کشور دنیا وجود دارد که از این تعداد تنها یک مورد در ایران به ثبت رسیده که منطقه ای در قشم است؛ بر اساس مطالعات اولیه، استان اصفهان ظرفیت حداقل دو ژئوپارک جندق و انارک را در خود دارد.

 

به گزارش خبرنگار جوان انلاین از اصفهان،به  نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، وبینار «ژئوپارک‌ها، رهیافتی نوین در آمایش سرزمین» با حضور رضا جدیدی مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد.

جدیدی در ابتدای این جلسه با بیان این که سازمان زمین شناسی سال پرکاری در زیرساخت های اصفهان به ویژه در بحث فرونشست زمین داشت؛ اظهار کرد: چالش تامین مواد اولیه صنایع فولادی نیز موضوع دیگری بود که باعث شد در این یکسال با مسؤولان استان در ارتباط باشیم، بنا بر قراردادهای بسته شده با صنایع فولادی 150 هزار کیلومتر مربع برای شناخت ذخایر سنگ آهن در نظر گرفته شده و نتایج قابل توجهی برای استان به همراه داشته است.

وی با اشاره به حرکت سازمان زمین شناسی به سمت روش های جدید عنوان کرد: در نظر داریم روش جدید اکتشافات را به عنوان پایلوت در اصفهان اجرایی کنیم که در صورت همکاری مسولان استانی در یک بازه زمانی بسیار کوتاه تر صورت گرفته و بازدهی بالاتری را به همراه دارد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه به موضوع همایش اشاره کرد و یادآور شد: ژئوپارک ها، قلمروهای مورد هدف و مهمترین مقاصد زمین گردشگری هستند و می توانند توسعه گردشگری پایدار را به همراه داشته باشند؛ حفظ محیط زیست و تنوع زیستی برای آیندگان، تامین نیازهای اقتصادی، حفظ واحیای تاریخ و فرهنگ و توسعه متوازن منطقه ای از دیگر مزیت هایی ژئوپارک هاست.

جدیدی با اشاره به تاریخچه ژئوپارک ها گفت: از سال 2000 میلادی و با شکل گیری شبکه ژئوپارک های اروپایی توسط چهار کشور آلمان، فرانسه، اسپانیا و یونان این مبحث در دنیا مطرح شد؛ سال 2004 راه اندازه شبکه جهانی با مشارکت 17 ژئوپارک اروپایی و 8 ژئوپارک چینی و در ادامه در سال 2015 از سوی یونسکو به عنوان برنامه بین المللی علوم زمین و ژئوپارک ها در جهان فراگیر شد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۶۱ ژئوپارک در ۴۴ کشور دنیا وجود دارد که پیش بینی می شود این عدد تا سال ۲۰۲۵ به 500 برسد، از بین 161 ژئوپارک جهانی تنها یک مورد در ایران به ثبت رسیده که منطقه ای در قشم است، ژئوپارک های طبس و ارس نیز در سال آتی به ثبت خواهند رسید؛ بر اساس مطالعات اولیه، استان اصفهان ظرفیت حداقل دو ژئوپارک جندق و انارک را در خود دارد.

در این جلسه در خصوص برخی نقاط مغفول مانده استان و این که باید جوانب مختلف را در توسعه ژئوپارک هادر نظر گرفت، صحبت و همچنین بر شکل گیری کارگروهی متشکل از دو کمیسیون معادن و گردشگری اتاق و سازمان زمین شناسی برای شناسایی مناطق مستعد ژئوپارک در استان اصفهان، تاکید شد.

حسن قاضی عسگر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز عنوان کرد: ایجاد ژئوپارک ها در جذب توریست و توسعه گردشگری بسیار مهم و دارای ارزش افزوده بالایی است.

وی همچنین درخصوص آلودگی هوا و آلایندگی زیاد محیطی اصفهان متذکر شد که تا وقتی شرایط به اینصورت ادامه داشته باشد و حجم آلایندگی ها کاهش نیابد جذب توریست نخواهیم داشت.

مجتبی کاروان رئیس کمیسیون معادن در ادامه جلسه خاطر نشان کرد: با توجه به نسل دوم و بروز نقشه برداری های اکتشافی و زمین شناسی لازم است طرح اقتصادی آلایندگی و ریزگرد های استان توسط سازمان زمین شناسی تهیه و بر اساس معرفی سرمایه گذار توسط استان هرچه سریعتر  انجام شود تا بتوانیم منشا آلودگی های زیست محیطی، آب و فاضلاب و هوا را رصد و جلوگیری نماییم.

علی کرباسی زاده مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در پایان اظهار داشت: برنامه ریزی و مکان یابی دقیق ژئوپارک ها منجر به گردشگری پایدار خواهد شد. انجام مطالعات میدانی کارشناسی و بررسی از افراد کهنسال منطقه می تواند کمک شایانی را به پیشبرد طرح می کند.

وی اضافه کرد: ایجاد طرح اقتصادی منطقه می تواند از ضرر و زیان های بعدی جلوگیری کند مثلا برای یک منطقه پیشنهادی باید به صورت بسته کامل زیرساختی شامل موارد اقامتی، پذیرایی، رفاهی، حمل و نقل و مکمل های جاذبه گردشگری مهیا شود تا در مرحله بعدی به عنوان موارد سرمایه گذاری مطرح و جذب سرمایه گذاری صورت پذیرد.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر