کد خبر: 1036420
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۸
وزیر خارجه و سخنگوی دولت اعلام کردند
سه هفته پس از آنکه در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها، با دستور رئیس جمهور فرآیند تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در مجتمع غنی‌سازی شهید علیمحمدی (فردو) آغاز شد، سخنگوی دولت روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد: براساس زمان ابلاغ قانون مجلس، اولین قدم‌های محدودسازی بازرسان مربوط به پروتکل الحاقی در هفته اول اسفند ماه آغاز خواهد شد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: وزیر امور خارجه نیز اعلام کرد در صورت لغو نشدن تحریم‌ها تا هفته اول اسفند ایران اجرای پروتکل الحاقی را متوقف و بازرسی بازرسان آژانس را محدود می‌کند.

محمد جواد ظریف که به روسیه سفر کرده است، روز گذشته در نشست خبری با سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو در خصوص برخی اعلام مواضع اخیر از سوی دولت جدید امریکا، با تأکید بر اینکه «ایران به عمل پاسخ خواهد داد نه به حرف»، گفت: اگر تا ۲۱ فوریه (سوم اسفند) تحریم‎ لغو نشود، اجرای پروتکل الحاقی متوقف می‎شود.

علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز روز گذشته در نشست خبری درباره زمان محدودیت سطح دسترسی بازرسان آژانس به سایت‌های هسته‌ای، گفت: براساس زمان ابلاغ قانون مجلس، اولین قدم‌های محدودسازی بازرسان مربوط به پروتکل الحاقی در هفته اول اسفند ماه آغاز خواهد شد. البته باید توجه داشت که بازرسی‌های مربوط به توافق‌نامه پادمانی همچنان پابرجا خواهند ماند و عمده بازرسی‌ها و دوربین‌ها مربوط به این توافق‌نامه پادمانی است که طبق روال ادامه خواهد یافت.

ربیعی در پاسخ به این سؤال که آیا تماسی از دولت بایدن یا اروپایی‌ها دریافت کرده‌اید یا برنامه‌ای برای این کار وجود دارد یا نه، گفت: در حال حاضر هیچ گفتگو یا تماسی با دولت جدید امریکا نداشتیم و همچنان منتظر مواضع رسمی دولت امریکا درباره نحوه بازگشت به تعهدات این کشور و لغو تحریم‌های غیرقانونی که جزو جدایی ناپذیر از این تعهدات است، هستیم. وی با بیان اینکه فعلاً برنامه‌ای برای مذاکره با امریکا وجود ندارد، اظهار کرد: هر گونه پیشرفتی در این رابطه به گام‌های عملی امریکا در بازگشت به تعهدات خود مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ بستگی دارد؛ البته امریکا تا ابد زمان نخواهد داشت و پنجره فرصت نه تنها برای امریکا بلکه برای اعضای اروپایی برجام در عمل به تعهدات‌شان بسیار محدود است. دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد قبل از بغرنج‌تر شدن مسائل، دولت امریکا اقدامات و تصمیمات عملی را برای اثبات حسن نیت و اعتمادسازی در پیش بگیرد.

سعودی‌ها بازی را کنار بگذارند

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان درباره روابط با ایران گفت: از اعلام اشتیاق وزیر خارجه دولت عربستان برای تعامل با ایران استقبال می‌کنیم، اما رویکرد آنان نسبت به طرح‌های پیشین ایران در گسترش مناسبات دوستانه در منطقه را ناکافی می‌دانیم. همواره اعلام کرده‌ایم که آماده گفت و گوی با همه کشور‌های همسایه از جمله عربستان سعودی برای رفع اختلافات هستیم، اما تا وقتی به این اطمینان نرسیم که ذهنیت بازی حاصل جمع جبری صفر را کنار گذاشته‌اند، لفاظی‌های به ظاهر همکاری‌جویانه را بیش از حد جدی نمی‌گیریم. البته این نوع ادعا‌های وزیر خارجه عربستان سعودی نوعی فرار از مسئولیت و لاپوشانی اشتباهات گذشته است.

وی با بیان اینکه چشم امید بستن به حمایت کشور‌های بیرون از منطقه برای هیچ کشوری امنیت و قدرت نمی‌آورد، خاطرنشان کرد: امیدوارم روزی برسد که همسایگان ما در عربستان سعودی به الزامات تعامل دوستانه پایبند باشند و برای نشان دادن حسن نیت خود از ادبیات شایسته‌تری که بازتاب اراده واقعی برای آغاز تعامل سازنده باشد، استفاده کنند.

دولت امریکا به تنش‌زدایی بازگردد

ربیعی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به زمان کم دولت، به چه طریقی قرار است تحریم‌ها را بردارد، گفت: تنش زدایی به اراده دو طرف بستگی دارد، ایران هرگز خواستار تنش و آغازگر آن با هیچ کشوری نبوده است. این دولت‌های امریکا، به ویژه دولت پیشین این کشور بود که در خدمت منافع باند خود به چشم‌اندازی از مناسبات که می‌توانست در خدمت صلح و ثبات و منطقه و جهان باشد، خیانت کرد. با تغییر دولت امریکا امیدواریم دولت جدید درک بهتری از موقعیت‌های منطقه داشته باشد و به روند تنش زدایی بازگردد. ما مواضع خود را که اصولی هم است اعلام کردیم و اعضای شورای امنیت و اعضای موثر در جامعه جهانی این حق را در دولت پیشین امریکا به ایران دادند که امریکا به ایران ظلم کرده است و حال منتظریم در اولین اقدام خود به آنچه گفته‌اند عمل کنند. ابتدا باید در نقطه‌ای بایستیم که ظلم آغاز شد و ظلم‌زدایی از همان منطقه شروع شود.

نمی‌دانم آقای واعظی چه گفتند

سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه دولت فایده‌ای در تقابل ندیده و بنایی هم بر تقابل ندارد، گفت: ما وقت زیادی برای حل کردن مسئله تحریم نداریم. ماه‌های حیاتی در تاریخ ایران به وجود آمده است. ماه‌هایی که باید تحریم‌ها را شکست نهایی داد و زندگی آرام و بدون سختی برای مردم فراهم کرد و باید نتیجه مقاومت و پیروزی را باید بچشیم. معتقدیم هنوز بسیاری از نمایندگان اعتقاد به رابطه همکاری با دولت را دارند و دلمان هم می‌خواهد که به این نوع رابطه برگردیم، اما متأسفانه بعضی‌ها فلسفه وجودی و هدف خود را زدن دولت گذاشتند و هر کاری که دولت انجام دهد باز حمله می‌کنند. فلسفه وجودی عده‌ای این است که فکر می‌کنند با توهین و اعتراض از هر چیزی مسئله درست کنند که با آن‌ها نمی‌شود کاری کرد.

ربیعی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رئیس دفتر رئیس جمهوری می‌گوید قوانین مشکل دار را ابلاغ نمی‌کنیم. آیا موضع دولت در خصوص قوانین این است که اجرای قانون را به صورت سلیقه‌ای اجرا کند، گفت: من نمی‌دانم آقای واعظی چه گفتند از این رو به آن اشاره نمی‌کنم، اما موضع دولت در حالت کلی این است که تفسیر قانون اساسی، تفسیر قانون عادی و اجرا و ابلاغ قانون مقوله‌های کاملاً جداگانه‌ای هستند. قانونمداری و قانونمندی همواره مورد تأکید رئیس جمهوری بوده است و همه اعضای دولت متعهد هستند که قانون را اجرا کنند و تا کنون نیز بر همین سیاق عمل شده است.

ربیعی ادامه داد: قانون مدنی نیز در مورد عدم ابلاغ قانونی که رئیس جمهوری آن را مغایر قانون اساسی می‌داند یا اشکال حقوقی مهمی در آن دیده است راه حل ارائه کرده است و صریحا گفته است که رئیس مجلس می‌تواند خود قانون را به روزنامه رسمی بفرستد بنابراین این کار قائم به شخص نیست و قانون صریحا راه حل را گفته است و بر همین اساس رویه مستقر اداری و سیاسی در ۴۰ سال گذشته بر همین منوال بوده است و اختیار رؤسای جمهور هم به رسمیت شناخته شده است. وی اضافه کرد: قانون اساسی و قانون مدنی طی ۴۰ سال گذشته به همین نحوه خوانده و فهمیده شده است و این برداشت و رویه مستقر حجیت داشته و ملاک عمل است بنابراین مجدد تأکید می‌کنم اجرای قانون و ابلاغ قانون دو امر جداگانه است و دولت خود را بر اجرای قانون مکلف می‌داند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
0
0
اینکه میگند با دست پس میزنه با پا پیش میکشه همینه ها
علی۳۱۳
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
0
0
این هم یک بام و دوهوای اصلاح طلبان
چرا وقت مخدودی برای رفع تحریم ها دارید بیش از سه سال است که ترامپ زد زیر میزتان در طی این چند سال بفکر رفع تحریم نبودید پس بفکر فاشر بر مردم و قرا دادن ملت روبروی نظام و تحمیل برجامهای دیگه بودید، الانم که در آستانه انتخابات هستین دم از رفع تحریم میزنید و کمبود وقت دارید
asghar
|
Canada
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۸
0
0
با سلام و صبح بخیر .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار