کد خبر: 1036744
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۹
اعتراضات چهار روز اخیر لبنانی‌ها علیه محدودیت‌های کرونایی از مسیر خود منحرف شده و با مداخله جبهه عربی- غربی رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و حذف حزب‌الله از ساختار سیاسی را نشانه رفته است. سفیر امریکا بر سیاست‌های ضد حزب‌الله و مخالفت با حضور این حزب در دولت آتی اصرار دارد. برخی منابع نیز از کارشکنی رژیم سعودی گفته که دولت جدید امریکا نیز برای اصلاحات سیاسی با هدف کنار زدن حزب‌الله خبر می‌دهند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در پی انسداد سیاسی در لبنان، آشوب‌های خیابانی و مداخلات خارجی بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است. دولت امریکا که همواره سیاست مقابله با قدرت‌گیری حزب‌الله در لبنان را در دستور کار قرار داده، این بار نیز دست به کار شده تا با موج‌سواری روی اعتراضات پراکنده مردمی، به هدف نهایی خود دست پیدا کند. دورتی شیا، سفیر امریکا در بیروت گفته است که واشنگتن مخالف مشارکت حزب‌الله در دولت جدید است. وب‌سایت خبری السیاسه لبنان پنج شنبه شب به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت که سفیر امریکا به مقامات لبنانی که با آن‌ها دیدار داشته، گفته است که کشورش به دنبال تقویت روابط خود با لبنان است و به حمایت‌های خود از مؤسسات امنیتی رسمی از جمله ارتش و نیرو‌های امنیتی ادامه خواهد داد. به گفته این منابع، شیا گفته است: «حل بحران حکومت باید داخلی باشد. به این صورت که بر سر این موضوع بین رهبران لبنانی توافقی حاصل شود». سفیر امریکا همچنین در ادامه مداخلات در امور داخلی لبنان، به مسئولان این کشور گفته است: «امریکا نمی‌تواند قبول کند که حزب‌الله در دولتی که قرار است تشکیل شود، مشارکت کند.» پایگاه خبری العهد، روز جمعه در گزارشی مبنی بر مداخلات سعودی‌ها در امور سیاسی لبنان، نوشت که عربستان سعودی پیام منفی به لبنان درباره دولت جدید مخابره کرده است، به نحوی که «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه این کشور گفته است: «لبنان بدون اصلاح سیاسی و کنار گذاشتن نیرو‌های حزب‌الله، پیشرفت نخواهد کرد». بر اساس این گزارش، سعد حریری، نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه لبنان، به‌رغم معرفی برخی نامزد‌های وزارتخانه‌ها نتوانسته است دولت جدید را تشکیل دهد و احزاب سیاسی و جریان‌ها بر سر نحوه توزیع مناصب اختلاف نظر دارند.» سعد حریری که مطیع اوامر مقامات ریاض است، بر موضع خود درباره نحوه تشکیل کابینه و سازوکار‌های آن اصرار دارد و در مقابل میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان موضع متفاوتی درباره تشکیل کابینه دارد و در این مدت کارشان به مجادله لفظی هم کشیده است و از همین رو تاکنون نشانه‌های مثبتی از تشکیل کابینه وجود ندارد. امریکا و رژیم سعودی در حالی به دنبال حذف گروه‌های مقاومت از ساختار‌های سیاسی لبنان هستند که دو سال پیش در انتخابات پارلمانی، حزب‌الله و متحدانش بیشترین کرسی‌ها را از آن خود کردند و کنار زدن آن‌ها به راحتی امکان‌پذیر نیست.

جهت‌دهی اعتراضات

عربستان و امریکا در دو سال گذشته با حمایت از آشوب‌های خیابانی در لبنان و جهت‌دهی به شعار‌های معترضان، تلاش کرده‌اند نوک این اعتراضات را متوجه حزب‌الله کنند و این سیاست‌ها در روز‌های اخیر نیز با جدیت دنبال شده است. تظاهرات خیابانی در طرابلس لبنان شامگاه پنج‌شنبه برای چهارمین روز پیاپی ادامه یافت و بر دامنه خشونت آن افزوده شد. پایگاه خبری العهد لبنان گزارش داد، مقصد اصلی معترضان منطقه «سرای طرابلس» بود که اسناد مربوط به مردم این شهر، مجوز‌های قانونی مؤسسات و ده‌ها هزار پرونده مربوط به ساکنان طرابلس را در خود جای داده است. بر این اساس، شماری از جوانان معترض با پرتاب کوکتل مولوتف به سمت دادگاه طرابلس، دیوار‌های بیرونی آن را آتش زدند. به گزارش شبکه المنار، صلیب سرخ لبنان دیروز اعلام کرد: «در پی اعتراضات و خشونت‌های شهر طرابلس ۱۱۲ نفر زخمی شدند» همچنین، منابع سیاسی رخداد‌های طرابلس را فاجعه قلمداد و تأکید کردند که باید طرح نجات فراگیری برای جلوگیری از خونریزی در لبنان تدوین شود. به گفته این منابع، «طرابلس، هزینه محرومیت ۳۰ ساله خود را می‌دهد که نتیجه اهمال‌کاری عمدی است و هدف این است که از آن برای تسویه‌حساب‌های سیاسی استفاده شود.» این اعتراضات که در واکنش به محدودیت‌های کرونایی انجام شده است، فرصت مناسبی را برای امریکا و عمال منطقه‌ای آن فراهم کرده است تا با دامن زدن به موج اعتراضات، گروه‌های مقاومت را عامل نابسامانی سیاسی و اقتصادی در لبنان معرفی کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار