کد خبر: 1036863
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵
علل ترس اجتماعی در دوران گذر از کودکی
رفتار درمانی در نوجوانان بر عهده روانشناسان کودک و نوجوان است. جهت بالابردن اعتماد به نفس تمرین‌هایی به او داده می‌شود. مثلاً مقابل آیینه بایستد و حرف بزند. اگر تکلیف مدرسه دارد این گونه فرض کند که افرادی خیالی در اتاق او حضور دارند
مهرنوش محمدی

سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: ترس از اجتماع از مسائل فوق‌العاده حائز اهمیت است و اختلال‌هایی آسیب‌زا در فرد ایجاد می‌کند. این مدل از ترس بیشتر در سنین نوجوانی و جوانی رخ می‌دهد و دو دلیل مهم دارد؛ اول می‌تواند به خاطر مسئله ژنتیک باشد و دوم تأثیر اجتماع بر روان فرد. در بیشتر مواقع این ترس‌ها اغلب از سنین نوجوانی شروع می‌شود و امکان بروز آن در کودکی هم وجود دارد و به عوامل محیطی و وراثتی هم مرتبط است. این حالت نگرانی در موقعیت‌های جدید طبیعی است و به نوعی ترس از اجتماع محسوب می‌شود. در این مواقع حتی ممکن است به صورت روان‌تنی خود را نشان دهد. حالت تهوع، سرگیجه، یخ‌کردن بدن، لرزش دست، عرق‌کردن، بریده‌بریده سخن‌گفتن، حتی لکنت‌زبان به صورت موقت و... اغلب این ترس‌ها ریشه در کودکی دارد. فرد در دوران کودکی احساس امنیت نمی‌کرده و اگر در رابطه با موضوعی صحبت می‌کرده، مثلاً شعر می‌خوانده و خواسته یا ناخواسته از سوی اطرافیان مورد واکنش منفی واقع‌شده و...


تمسخرکردن، عیب‌گیری بیش از حد یا حتی مورد توجه واقع‌نشدن باعث بروز ترس‌های اجتماعی در آینده می‌شود. اگر در حضور دیگران عیب‌هایش را به او تذکر بدهیم او را دچار نوعی سرخوردگی عاطفی کرده و اینکه خود را مقصر بداند، باعث می‌شود اعتماد به نفس وی پایین بیاید. در مورد نوجوانان نیز این موضوع صدق می‌کند. نوجوانی، مرحله گذر از کودکی است. نوجوان دچار نوعی سردرگمی هویتی و بحران هویت است. هم می‌خواهد بازی‌ها و رفتار‌های کودکانه‌اش را داشته باشد هم می‌داند که نوع نگاه اطرافیان و جامعه نسبت به او فرق کرده، هم دچار اضطراب می‌شود و هم ممکن است خجالتی شود و از اینکه در جمع حضور یابد دچار نوعی تشویش خاطر شود.


در عین حال نوجوان در این مرحله دچار تغییرات فیزیکی و ظاهری می‌شود که خود همین عوامل مزید بر علت است. جوش زدن صورت، بزرگی بینی، کلفت شدن صدای پسر‌ها خود در زمره تغییرات جسمی است که در دوران نوجوانی با آن روبه‌رو می‌شود و این ذهنیت در ذهن فرد شکل می‌گیرد که «من از حضور در جمع می‌ترسم، چون زیبا نیستم» و او بعد‌ها دچار زشت انگاری می‌شود. حالت نگرانی در موقعیت‌های جدید طبیعی است و ترس از اجتماع محسوب می‌شود، این مهم نیز درمان‌پذیر است و جای هیچ نگرانی نیست.


رفتار درمانی در نوجوانان که بر عهده روانشناسان کودک و نوجوان است، یکی از همین روش‌هاست. جهت بالابردن اعتماد به نفس تمرین‌هایی به او داده می‌شود. مثلاً مقابل آیینه بایستد و حرف بزند. اگر کنفرانس دارد یا تکلیف مدرسه دارد این گونه فرض کند که افرادی خیالی در اتاق او حضور دارند و باید با آن‌ها صحبت کند.


افکار منفی در مورد خود نداشته باشد و این تفکرات را از ذهن خود دور کند. باید با استرس مقابله کرده و آن را از خود دور نگه دارد. خواب کافی و لازم داشته باشد. در زمانی که استرس دارد از فعالیت‌های لذت‌بخش مثل سرگرمی‌ها استفاده کند. با افرادی رابطه برقرار کند که حس بهتر و راحتی بیشتری با آنان دارد. در رژیم غذایی خود اعتدال داشته باشد. زمانی که از موقعیتی ترس دارد، سعی کند با آن روبه‌رو شود و فرار نکند تا بهتر آن شرایط را مهار کند. برای اهداف واقعی خود وقت گذاشته و آرزو‌های بیهوده و دست‌نیافتنی را ترک کند. در آغاز گفتگو‌ها پیشقدم شده و از نشریات برای افزایش مهارت خود استفاده کند. نسبت به دیگران علاقه نشان داده و در مورد علایق خود با افراد و گروه‌های همسال خود صحبت کند. برای ارتباط با دیگران از آن‌ها آدرس بپرسد تا ترسش کمتر شود. از افراد و کسانی که کاری برایش انجام می‌دهند تشکر و قدردانی کند. ارتباطات اجتماعی‌اش را تقویت کرده و از حضور در جمع نهراسد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار