کد خبر: 1037146
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه اردبیل در گفتگو با «جوان»:
در مرحله سوم این رزمایش و نهضت بزرگ که همزمان با هفته بسیج بود در حوزه‌های اشتغال، درمان، کمک‌های معیشتی، آزادی زندانیان، بسته‌های بهداشتی و جهیزیه با مشارکت خیرین و اقشار مختلف بسیج در استان کار‌های خوبی صورت گرفت. در اربعین حسینی و در قالب گام سوم مرحله دوم رزمایش کمک مؤمنانه ۳ هزار و ۳۵۵ بسته معیشتی و احسان نان در ۲۷۶ نانوایی اردبیل توزیع شد.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: با شروع دهه فجر در تمام استان‌ها برنامه‌های ویژه‌ای برای بزرگداشت این ایام در نظر گرفته شده است. در این میان بسیج که برای هر مناسبتی شگفتانه‌ای دارد، تعدادی از پروژه‌هایش را در مناطق مختلف کشور آماده کرده تا به بهره‌برداری برساند. در همین راستا بسیج سازندگی استان اردبیل ۲۵ پروژه محرومیت‌زدایی را در روستاهایش افتتاح می‌کند تا مردم از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوند. برای اطلاع از برنامه‌های این سازمان در ایام‌الله دهه فجر به سراغ سرهنگ پاسدار علی پیرجاهد، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه استان اردبیل رفتیم تا گفت‌وگویی داشته باشیم.

بسیج سازندگی اردبیل برای ایام دهه فجر چه برنامه‌هایی دارد؟

در روز‌های فرخنده‌ای که در آن قرار داریم و با هدف ایجاد اشتغال و خدمت‌رسانی در روستا‌های کم‌برخوردار استان، ۲۵ طرح محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی اردبیل به بهره‌برداری می‌رسد.

این پروژه‌ها در روستا‌های کم‌برخوردار و محروم اردبیل اجرایی می‌شود و هدف از آن‌ها محرومیت‌زدایی و ایجاد طرح‌های اشتغالزایی پایدار در مناطق مختلف استان می‌باشد.

افتتاح صندوق‌های قرض‌الحسنه بسیج، تجلیل از گروه‌های جهادی فعال از دیگر برنامه‌هاست، همچنین اجرای طرح همگام با کشاورز، بازدید از عرصه‌های اقتصاد مقاومتی و پروژه‌های محرومیت‌زدایی بسیج برنامه‌ریزی شده است. برنامه‌های این هفته با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و با تعداد محدود شرکت‌کنندگان اجرا می‌شود.

این ۲۵ پروژه در چه زمینه‌هایی هستند و آیا نهاد دیگری هم برای به اتمام رسیدن آن‌ها به شما کمک کرده است؟

بازسازی و ساخت خانه‌های محرومان، افتتاح استخر‌های چند منظوره در زمینه گسترش و توسعه فعالیت‌های کشاورزی، احداث پل‌های روستایی، مساجد و کارگاه‌های اشتغالزایی از جمله این طرح‌هاست. اما در کنار این کار‌ها اقدامات دیگری نیز صورت می‌گیرد که در جهت بزرگداشت این ایام است.

این پروژه‌ها به همت بسیج سازندگی، گروه‌های جهادی بسیج، نواحی مقاومت بسیج سپاه استان و دستگاه‌های اجرایی استان آماده افتتاح شده است. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، علاوه بر افتتاح پروژه‌های محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی، چندین طرح خدمات‌رسانی توسط اقشار متخصص به مردم در مناطق محروم و کم برخوردار استان اردبیل انجام خواهد شد. ضمن اینکه همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی طرح اعزام اکیپ‌های دامپزشکی به روستا‌های محروم جهت ویزیت و واکسیناسیون دام و طیور با همکاری اداره کل دامپزشکی استان، در حال اجراست.

آیا رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه در استان همچنان ادامه دارد؟

بله، با شروع ایام‌الله دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی مرحله دیگری از رزمایش کمک‌های مؤمنانه را در استان آغاز کرده‌ایم و این کار تا پایان سال ادامه خواهد داشت. در قالب این طرح بسته‌های معیشتی و بهداشتی در بین اقشار محروم استان توزیع و به نوعروسان نیازمند نیز جهیزیه اهدا خواهد شد.

چندین اکیپ بسیج جامعه پزشکی نیز به صورت داوطلبانه جهت اعزام به مناطق محروم اعلام آمادگی کردند تا به صورت رایگان به ارائه خدمات تخصصی و درمان بیماران در روستا‌ها و مناطق محروم استان اردبیل بپردازند.
مشارکت در رزمایش همدلی و مواسات لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب است و مردم خیر و نوع‌دوست اردبیل می‌توانند با مشارکت در این طرح خداپسندانه بسیج سازندگی را در راستای تحقق بخشیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی و در محرومیت‌زدایی یاری کنند.

آماری از میزان مشارکت‌های مردمی و کمک‌های خیرین در مراحل قبلی این رزمایش دارید؟

در مرحله سوم این رزمایش و نهضت بزرگ که همزمان با هفته بسیج بود در حوزه‌های اشتغال، درمان، کمک‌های معیشتی، آزادی زندانیان، بسته‌های بهداشتی و جهیزیه با مشارکت خیرین و اقشار مختلف بسیج در استان کار‌های خوبی صورت گرفت. در اربعین حسینی و در قالب گام سوم مرحله دوم رزمایش کمک مؤمنانه ۳ هزار و ۳۵۵ بسته معیشتی و احسان نان در ۲۷۶ نانوایی اردبیل توزیع شد.

علاوه بر توزیع بسته‌های معیشتی و احسان نان، ۷۸۵ بسته کیف و نوشت‌افزار و بیش از ۲۳ هزار پرس غذای گرم با مشارکت مردم و خیرین در بین نیازمندان توزیع شد.

ذبح قربانی و توزیع گوشت نذری، توزیع ماسک و ضدعفونی‌کننده، برپایی ایستگاه سلامت، اهدای خون و توزیع آش نذری از جمله برنامه‌های اجرا شده در قالب رزمایش کمک مؤمنانه در سطح استان اردبیل بوده است و همچنان ادامه دارد. ضمن اینکه در هفته بسیج ۲۷ پروژه محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی کوچک و زودبازده بسیج در سراسر استان اردبیل به بهره‌برداری رسید.

از تعداد ۲۷ پروژه، ۲۳ پروژه در حوزه محرومیت‌زدایی و چهار پروژه نیز در حوزه اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی بود. بهره‌برداری از کارگاه فرش‌بافی، کارگاه تولید ماسک، کارگاه خیاطی، کارگاه پرورش قارچ، پروژه‌های آبرسانی، پل، خانه محروم، غسالخانه و تعمیر و بهسازی آب شرب روستایی از جمله پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی است که بعد از افتتاح مردم از خدمات آن‌ها استفاده می‌کنند.

در زمینه مبارزه و مقابله با کرونا و کمک به شهروندان چه کار‌هایی صورت گرفته است؟

کرونا وضعیتی بحرانی به وجود آورده و با تعطیلی مجدد کسب و کار‌ها مشکلات دوچندان شده است. در همین رابطه و در کنار توزیع بسته‌های معیشتی برای حمایت از اقشار آسیب‌دیده از کرونا، با هدف مقابله با ویروس کرونا ایستگاه‌های پایش سلامت مدافعان بسیج در قالب طرح «سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» برپا شد.

وضعیت و نحوه فعالیت گروه‌های جهادی در استان چطور است؟

گروه‌های جهادی اردبیل به حول و قوه الهی بسیار فعال بودند و به خصوص در دوران کرونایی کمک‌های خوبی به مردم و جامعه ارائه کردند. الان هم تعدادی از این گروه‌ها آماده اعزام به مناطق محروم هستند. اعزام اکیپ‌های تخصصی پزشکی و درمانی، دامپزشکی، مهندسی، حقوقی و گروه‌های جهادی به مناطق کم برخوردار در تمام طول سال انجام می‌شود که با مشارکت اقشار مختلف بسیج است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار