کد خبر: 1037280
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰
کرونا شرایطی را به وجود آورده که بسیاری از صنایع و مشاغل تا مرز ورشکستی پیش رفته‌اند. کار‌ها و اصنافی که حیاتشان به رفت‌و‌آمد‌ها و حتی تفریح و گردش مردم وابسته بود.
حسين بهاری

سرویس ایران جوان آنلاین: از آنجایی که بسیاری از استان‌های ایران نیز گردشگرپذیر هستند، چنین استنباط می‌شود مشاغل زیادی که به ورود و خروج مسافران ایرانی و خارجی وابسته بودند، شرایط بسیار سختی را تجربه می‌کنند، در چنین شرایطی باید گفت بدون حمایت‌های دولتی بسیاری از مشاغل برای همیشه از بین خواهند رفت. با اینکه بسیاری از فعالان عرصه صنایع‌دستی و گردشگری منتظر یک اقدام حمایتی از طرف مسئولان برای ادامه حیات هستند، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تهیه طرح جامع گردشگری خبر داده است که تا پایان سال ۱۴۰۰ تمامی استان‌های کشور دارای این طرح خواهند شد.


گردشگری جزو صنایعی به شمار می‌آید که بعد از کرونا هم تا مدت‌ها نخواهد توانست به روز‌های اوج خود بازگردد. اولاً تأثیرات روانی آلوده بودن اماکن اقامتی و اینکه چه کسانی در روز‌های قبل، از وسایل و لوازم آن استفاده کرده‌اند و دوماً فشار‌های اقتصادی ناشی از پایین آمدن تولید و فروش و مصرف بسیاری از کالا‌ها که تمام جامعه را درگیر کرده و درآمد‌ها را کاهش داده است، به شدت میزان مسافرت‌ها و طول مدت آن‌ها را پایین خواهد آورد. همین امر یعنی گردشگری ماه‌ها بعد از پایان کرونا هم باید بداند روز‌های سختی را در پیش دارد. در این میان فعالان این عرصه فکر می‌کردند حتماً دولت کار‌ها و برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار قرار خواهد داد تا حداقل از شکست و حذف آن‌ها در این میدان جلوگیری کند، اما گذشت زمان نشان داد هیچ حمایتی در کار نیست و نهایتاً معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تهیه طرح جامع گردشگری برای استان‌های مختلف کشور خبر داده که تا پایان سال ۱۴۰۰ دارای آن خواهند شد.


روز گذشته ولی تیموری که در نشست با رؤسا و اعضای هیئت‌مدیره جوامع تأسیسات گردشگری استان گلستان حضور داشت با بیان اینکه گردشگری کشور روند خوبی را در پیش داشت و در بازه سه سال، گردشگران ورودی به ایران حدود سه برابر افزایش یافته بود، اما با شیوع کرونا این روند متوقف شد، گفت:

«طرح جامع گردشگری در حال حاضر برای ۱۹ استان کشور تهیه شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ تمامی استان‌های کشور دارای طرح جامع گردشگری خواهند بود.»


وی با تأکید بر اینکه عادی انگاری کرونا همچنان اشتباهی بزرگ است و سفر نباید جان مردم را با خطر مواجه کند، تصریح کرد: «حوزه گردشگری متعهد است تا عادی شدن شرایط از هرگونه اقدامی که به شیوع بیماری کرونا دامن بزند، جلوگیری کند.» معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی در حالی از مراعات اوضاع برای جلوگیری از شیوع کرونا حرف می‌زند که معتقد است دریافت مجوز سفر‌های نوروزی برای گروه‌های تعریف شده به‌منظور حمایت از کسب‌وکار‌های مرتبط و تقویت روحیه نشاط، سلامتی و شادابی در بین اقشار مختلف جامعه لازم است.


تیموری گفت: «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در تلاش است تا با تضمین رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط فعالان این حوزه، موافقت گشایش‌های مقطعی را در قالب تور‌های برنامه‌ریزی شده و به‌صورت محدود و تحت نظارت از ستاد ملی کرونا دریافت کند.»


آنچه باعث می‌شود خیلی به حرف‌های مسئولان دلخوش نباشیم، این است که چطور می‌شود به صورت محدود و مقطعی از صنعتی به این بزرگی حمایت شود؟ اگر تعدادی از تور‌ها قرار است تحت‌نظارت کار کنند، بقیه مشاغل وابسته و زیر‌مجموعه این صنعت چطور حمایت خواهند شد؟


گردشگری سنتی منتظر برنامه‌های جهانی


در‌حالی‌که گردشگری سنتی ایران روز‌های سختی را پشت‌سر می‌گذارد، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تدوین برنامه ملی توسعه گردشگری کشور با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو خبر داد و گفت: «این برنامه برای بازه زمانی ۱۰سال آینده تدوین و تا پایان مردادماه سال ۱۴۰۰ آماده خواهد شد.» به گفته تیموری، برای برخورداری از نقشه راه گردشگری در سطح استان‌ها، طرح‌های جامع گردشگری استان‌ها با توجه به ظرفیت‌های خاص هر یک از آن‌ها در حال تدوین است. وی بیان کرد: «توزیع سفر یکی از سیاست‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود که با تعریف مسیر‌های جدید گردشگری، معرفی و توسعه محصولات جدید گردشگری، سعی کردیم این اتفاق را رقم بزنیم و تا حدودی موفق بودیم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار