کد خبر: 1037545
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۳
پــس از رفع مشکلات ماشین سازی تبریز، کشت و صنعت مغان، سبلان پارچه، تراورس و برخی مجموعه‌های تولید‌ی مهم د یگر کشور توسط دستگاه قضا که به دلیل واگذاری‌های معیوب، مسیر تولید د ر آن‌ها متوقف شد ه بود، این بار و د ر جریان سفر استانی آیت‌الله رئیسی به گیلان، بارقه‌های امید برای کارگران کارخانه‌های «صنایع پوشش ایران» و «شرکت رشت الکتریک» ایجاد شد ه است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: پــس از رفع مشکلات ماشین سازی تبریز، کشت و صنعت مغان، سبلان پارچه، تراورس و برخی مجموعه‌های تولیدی مهم دیگر کشور توسط دستگاه قضا که به دلیل واگذاری‌های معیوب، مسیر تولید در آن‌ها متوقف شده بود، این بار و در جریان سفر استانی آیت‌الله رئیسی به گیلان، بارقه‌های امید برای کارگران کارخانه‌های «صنایع پوشش ایران» و «شرکت رشت الکتریک» ایجاد شده است. شرکت‌ها و کارخانجاتی که طی سالیان گذشته در قالب واگذاری‌های مسئله‌دار ناشی از رانت به بخش خصوصی و برخی وابستگان سیاسی واگذار شده، تولید را به تعطیلی کشانده و هزاران کارگر را از کار بی کار کرده و اکنون به تلی از خاک تبدیل شده‌اند. اما اکنون با اراده دستگاه قضایی، امید برای احیا و بازگشت آن‌ها به تولید و نشاط ایجاد شده است.

آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه در بیست و یکمین سفر استانی خود روز پنج‌شنبه وارد گیلان شد و مورد استقبال رسمی نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار، رئیس کل دادگستری و مقامات استانی قرار گرفت. در جریان بازدید آیت‌الله رئیسی از بخش‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران و پس از گفتگو با رئیس جدید این کارخانه و نماینده‌های کارگران، تصمیمات مهمی در راستای رفع مشکلات این واحد تولیدی و احیای آن اتخاذ شد. رئیس قوه قضائیه در واکنش به سخنان نماینده کارگران کارخانه صنایع پوشش ایران که گفت «ماشین‌آلات و دستگاه‌های کارخانه صنایع پوشش روزانه می‌تواند ۱۰ تا ۱۲ تن انواع نخ ریسندگی تولید کند»، تأکید کرد که این ماشین آلات و دستگاه‌ها باید در اسرع وقت نصب شوند.

تاراج ثروت ملی در صنایع پوشش ایران

رئیس قوه قضائیه گفت: آنچه در کارخانه صنایع پوشش ایران اتفاق افتاده این بوده است که عده‌ای بارش برف را بهانه کردند تا این کارخانه از کارخانه بودن بیفتد و از زمین آن استفاده کنند. رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه یک فاجعه بزرگ نسبت به اموال عمومی و بیت المال رخ داده و عده‌ای به خاطر سودجویی و منفعت، یک مرکز بزرگ تولیدی را به این روز درآورده اند، گفت: مسئله برف نبود چرا که اگر سنگ هم از آسمان می‌بارید، وضعیت کارخانه صنایع پوشش ایران نباید به این روز می‌افتاد. سودجویان این کارخانه را تخریب کردند تا از زمین آن سوءاستفاده کنند. آیت‌الله رئیسی همچنین گفت: تا امروز بازدید‌های زیادی از کارخانه‌های سراسر کشور داشته ایم، اما وضعی که امروز در کارخانه صنایع پوشش ایران مشاهده کردیم بسیار عجیب است و گویی یک جنگ و فاجعه در اینجا اتفاق افتاده و ثروت ملی به تاراج رفته است. رئیس دستگاه قضا ضمن اینکه وعده داد هر چه سریع‌تر با همت مسئولان این کارخانه همه موانع از جمله موانع حقوقی و قضایی برطرف شوند، گفت: حتی یک روز هم نباید توقفی صورت بگیرد. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه گیلان به عنوان قطب نساجی کشور شناخته می‌شود به دادگستری گیلان دستور داد هرچه سریع‌تر حل مشکلات کارخانه صنایع پوشش ایران را در دستور کار قرار دهد.

آیت‌الله رئیسی همچنین تأکید کرد: مردم باید هرچه سریع‌تر ببینند که تولید در این کارخانه دوباره به راه افتاده است. آیت‌الله رئیسی در واکنش به سخن نماینده کارگران که گفت «در صورت راه اندازی بخش‌ها و پروژه‌های مختلف کارخانه صنایع پوشش ایران برای ۳ تا ۴ هزار نفر کارآفرینی خواهد شد» تأکید کرد: مردم باید هرچه سریع‌تر ببینند که تولید در این کارخانه دوباره به راه افتاده است. رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: فردی که کارخانه صنایع پوشش ایران را تخریب کرده، به عنوان کسی که اموال عمومی و بیت المال را به غارت برده، باید تحت تعقیب قانونی قرار بگیرد.

نگین تولید رشت، تلی از خاک شده!

آیت‌الله رئیسی همچنین از کارخانه «شرکت الکتریک ایران رشت» یا همان «رشت الکتریک» بازدید و با تعدادی از سهامداران و کارگران سابق این کارخانه گفتگو کرد. رئیس قوه قضائیه در جریان این بازدید رئیس کل دادگستری گیلان را موظف کرد که به سرعت و با به کارگیری یک تیم قضایی مجرب وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند. آیت‌الله رئیسی پس از این بازدید، در جلسه شورای اداری استان گیلان با اشاره به وضعیت شرکت رشت الکتریک گفت: شرکت رشت الکتریک، نگین انگشتری تولید در استان گیلان بود، اما اکنون به تلی از خاک تبدیل شده است. من در بازدیدی که از منطقه‌ای که این کارخانه در آن واقع شده بود داشتم، پای صحبت مردم نشستم و پس از آن، رئیس دادگستری استان گیلان را مکلف کردم با به کارگیری یک تیم قضایی مجرب با فوریت و به سرعت وضعیت شرکت رشت الکتریک را پیگیری کند و نحوه برخورد با متخلفان و کیفر آن‌ها را به اطلاع مردم برساند و هیچ مانعی نباید در مقابل کار پیگیری وضعیت شرکت رشت الکتریک باشد. شرکت رشت الکتریک که طی سال‌های متمادی ۱۱۲محصول الکتریکی تولید می‌کرد، سال ۸۲ به صورت قسطی به عنوان یک خصوصی‌سازی معیوب واگذار شد و نتیجه این واگذاری به مرور اینگونه شد که این کارخانه امروز به تلی از خاک تبدیل شود و صد‌ها کارگر آن نیز کار خود را از دست بدهند.

دستور برخورد قاطعانه و مضاعف با دستگاه‌های متخلف

بازدید از نمایشگاه مسائل اولویت‌دار استان گیلان از دیگر برنامه‌های رئیسی در سفر به این استان بود. رسیدگی قضایی به مشکلات قطب صنایع ابریشم ایران، رسیدگی قضایی به مشکلات چایکاران، رسیدگی قضایی به موضوع ساحل‌خواری و همچنین رسیدگی قضایی به مشکلات پارک نمونه گردشگری که اکنون محل دفن زباله شده است، از جمله مسائل اولویت داری بود که مشکلات آن‌ها در این نمایشگاه در معرض مشاهده رئیس دستگاه قضا قرار گرفت. آیت‌الله رئیسی در جریان بازدید از این نمایشگاه تأکید کرد: هر سازمان و دستگاهی اگر تخلفی داشته باشد و خلاف قانونی انجام دهد باید قاطعانه و به صورت مضاعف با آن برخورد شود. رئیس قوه قضائیه افزود: در برخورد با تخلفات به ویژه تخلفاتی که از ناحیه افراد نامدار سر می‌زند، هیچ رحمی نباید داشت و باید به شدت با آن مقابله کرد چرا که اگر این افراد در جامعه تخلف کنند، تخلف در جامعه باب می‌شود. آیت‌الله رئیسی با اشاره به برخی سندسازی‌ها در جریان ساخت و ساز‌های غیرمجاز گفت: «سندسازی» و فرار از قانون، یک جرم جدید است و اگر فرد متخلف در این زمینه مسئول هم باشد، باید به شدت و به صورت مضاعف با وی برخورد شود تا مردم ببینند که در برخورد با افراد متخلف، تفاوتی برای دستگاه قضا وجود ندارد.

سندی که با زد و بند گرفته شده باید ابطال شود

آیت‌الله رئیسی در نشست تخصصی احیای حقوق عامه در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست هم با بیان اینکه حفظ ذخایر و گنجینه‌های ارزشمند آب، خاک، جنگل، محیط زیست و ثروت ملی، یک وظیفه مهم شرعی، الهی و قانونی است که ما بر عهده داریم، گفت: ذخایر و گنجینه‌هایی که مربوط به عصر‌ها و نسل‌هاست باید حفظ شود. رئیس قوه قضائیه با اشاره به سخنان یکی از اعضای حاضر در این جلسه در خصوص اراضی شرکت ابریشم گفت: سندی که گفته شد در سال ۸۲ در مورد اراضی شرکت ابریشم به طور غیرقانونی گرفته شده، باید ابطال شود. سند غیرقانونی که با زد و بند گرفته شده، حتماً باید ابطال شود و از همکاران قضایی می‌خواهم که با شجاعت در مورد اینگونه مسائل برخورد کنند. کار معمولی را همه انجام می‌دهند؛ مهم انجام دادن کار ویژه است. مسئله کارخانه ابریشم را به طور جدی دنبال کنید. آیت‌الله رئیسی همچنین با بیان اینکه فساد در هرکجا باشد باید دنبال و ریشه کن شود، گفت: به فساد سازمان یافته اعتقادی نداریم؛ البته نمی‌گویم باند فساد نداریم، اما هاضمه جمهوری اسلامی فساد ناپذیر و تبعیض ناپذیر است و فساد را در هیچ کجا تحمل نمی‌کنیم و خسته نمی‌شویم و دچار حاشیه نیز نمی‌شویم.

رئیس قوه قضائیه سپس در جلسه شورای قضایی استان گیلان بر لزوم تأمین امکانات مورد نیاز شورا‌های حل اختلاف تأکید کرد و گفت حیات شورا‌های حل اختلاف باید با قدرت ادامه پیدا کند. همچنین آیت‌الله رئیسی در واکنش به گزارش معاون اداره کل زندان‌های استان گیلان در خصوص برخی مشکلات زندان‌های این استان، ضمن صدور دستور پیگیری برای حل و فصل هرچه سریع‌تر برخی مشکلات زندان‌های گیلان گفت: این عیب نیست که ادارات و واحد‌های قضایی در ساختمان‌های استیجاری قرار داشته باشند و در این ساختمان‌ها به مراجعه کنندگان خدمات ارائه دهند بلکه عیب و نقص این است که در زندان‌ها امکانات مناسب وجود نداشته باشد. زندانی فقط باید در زندان محکومیت خود را تحمل کند نه اینکه خدای نکرده به خاطر مناسب نبودن بعضی امکانات تنبیه مضاعف متحمل بشود.

لازمه اقتدار بی اخلاقی نیست

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی همچنین عصر پنج‌شنبه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان گیلان با اشاره به گستردگی مفهوم عدالت گفت: وقتی از خلقت، امامت، توحید، معاد و فرج صحبت می‌کنیم، ناگزیر از عدالت هم بحث می‌کنیم. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه از ویژگی‌های مهم امام المسلمین و رهبر، برخورداری از ملکه عدالت است، تأکید کرد: قاضی باید همواره خود را در محضر پروردگار متعال ببیند و طبق حکم خدا حکم کند. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در دستگاه قضایی باید مقتدرانه و مدبرانه عمل کرد و با مردم مهربان بود، بی تابی و بی حوصلگی را موجب اختلال در امر قضاوت دانست و تأکید کرد که مردم از دستگاه قضایی انتظار رأی ناعادلانه ندارند. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مردم باید احساس کنند که عدلیه پناهگاه آنهاست، تصریح کرد: همان گرفتاری‌هایی که مردم دارند به خودی خود کافی است و دیگر نیرو‌های عدلیه نباید بر گرفتاری‌های مردم مراجعه کننده به واحد‌های قضایی بیفزایند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه لازمه اقتدار «بداخلاقی» نیست و می‌شود هم اقتدار داشت و هم اخلاق مدارانه حرکت کرد، افزود: باید مراقب بود حتی یک نفر هم که از دوردست آمده و زبان حقوقی و پول وکیل گرفتن ندارد، ناراضی از عدلیه خارج نشود. ممکن است رأی بر ضرر فردی صادر شود؛ اما برخورد‌ها و رفتار‌ها باید به گونه‌ای باشد که همان فرد هم احساس کند به عدالت با وی برخورد شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار