کد خبر: 1037828
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰
واکسیناسیون کرونا با اولویت خط مقدم مبارزه با کرونا یعنی کادر درمان شاغل در بخش ICU بیمارستان‌ها از فردا آغاز می‌شود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: وزیر بهداشت در آیین رونمایی از کارآزمایی بالینی نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی نوترکیب کووید ۱۹ مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی (واکسن رازی کوو پارس) با اعلام خبر آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور، از موفقیت واکسن ایرانی کووایران در فاز نخست و ورود به فاز دوم آزمایش انسانی خبر داد و با ابراز امیدواری برای عرضه نخستین واکسن ایرانی کرونا در اوایل بهار پیش رو تصریح کرد: «در آینده بسیار نزدیک با لطف خدا، تکیه بر دانش بومی و با همراهی همه عزیزان جمهوری اسلامی ایران یکی از قطب‌های مهم واکسن جهان خواهد شد و بهترین واکسن‌های دنیا را خواهیم داشت.»

تاخت و تاز کرونا در کشور همچنان ادامه دارد. در ۲۴ ساعت منتهی به روز یک‌شنبه ۱۹ بهمن ماه، ۷ هزار و ۶۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۴۴ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۶۶ هزار و ۴۳۵ نفر رسید. در همین زمان، ۵۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۴۶۹ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۲۵۳ هزار و ۵۵۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳هزارو۷۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

بر اساس آخرین تحلیل ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند. در کنار اخبار تاخت و تاز کرونا، اما اخبار امیدوارکننده‌ای از ساخت واکسن و آغاز واکسیناسیون این ویروس به گوش می‌رسد. روز گذشته هم نوع جدیدی از واکسن کرونای وطنی ساخت مؤسسه رازی برای ورود به فاز انسانی رونمایی شد.

به گفته وزیر بهداشت واکسن تزریقی - استنشاقی نوترکیب کووید۱۹، اولین فرم واکسنی است که به این گونه در جهان، ساخته می‌شود که مجموعه‌ای از دوز استنشاقی به عنوان دوز یادآور و فرم نوترکیب است که می‌تواند سیستم ایمنی را تحریک کند. این واکسن بسیار کم عارضه است و این قابلیت را دارد که در صورت جهش ویروس، این دوز را باز طراحی کند و با توجه به فرم‌های جهش‌یافته از آن استفاده شود. همچنین عارضه بسیار کمی دارد و با دوز استنشاقی می‌تواند کمک کند تا فرد به طور کلی قابلیت ناقل بودن ویروس را از دست بدهد که کار بسیار بزرگی است.

آغاز واکسیناسیون کرونا از فردا

نمکی از آغاز واکسیناسیون کرونا از فردا سه‌شنبه ۲۱ بهمن ماه خبر داد و افزود: «اولین گروه هدف ما که در سند واکسیناسیون مورد تأیید در ستاد ملی است و گروه خط مقدم دفاع سلامت هستند، واکسیناسیون شان را شروع می‌کنیم که شامل افرادی هستند که در آی سی یو کار می‌کنند. بعد از آن هم سراغ سایر کادر سلامت، گروه‌های آسیب‌پذیر در سرای سالمندان و سالمندان بالای ۶۵ سال مرحله به مرحله می‌رویم.»

وی با تأکید بر تلاش کشور برای تهیه واکسن ایمن و مؤثر گفت: «ما به عنوان اولین کشور مذاکرات این واکسن را آغاز کردیم، اما خواستیم که پانزدهمین کشوری باشیم که آن را می‌خریم زیرا می‌گفتیم واکسن باید فاز ۳ مطالعه انسانی را گذرانده‌باشد، در حالی که کشور‌های همسایه که حرف از واکسیناسیون زدند، فاز آزمایش بالینی را شروع کردند، ولی ما می‌خواستیم همه آزمایشات در بیرون از مرز‌ها انجام شده باشد. دومین شرط هم این بود که حتماً باید پنج، شش کشور معتبر واکسن را ثبت و تزریق‌شان را شروع کرده‌باشند تا ما خیالمان راحت باشد که به مردم یک واکسن معتبر و قابل اعتماد را تزریق می‌کنیم.»

وزیر بهداشت با اشاره به ساخت واکسن در داخل کشور گفت: «گروه‌های مختلفی در داخل کشور با پلتفرم‌های مختلف کار را شروع کردند که یکی از آن‌ها مجموعه برکت بود که اکنون فاز یک آزمایش بالینی‌اش در حال اتمام است و با موفقیت دارند وارد فاز دو می‌شوند.»

روزی هزار نفر با اولویت کادر درمان واکسینه می‌شوند

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو هم درباره روند انجام واکسیناسیون کرونا از فردا اینگونه توضیح داد: «واکسیناسیون با روزانه هزار نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم، روزانه ۵ هزار، ۱۰ هزار و به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد. البته واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق می‌شود که تست مثبت PCR نداشته‌باشند، اما به طور کلی در پروسه واکسیناسیون منعی برای تزریق به افرادی که قبلاً مبتلا شده‌اند، نداریم.»

وی درباره فاز مطالعه انسانی واکسن کووپارس مؤسسه رازی هم گفت: «در مرحله یک بیش از ۱۳۰ نفر تحت مطالعه قرار می‌گیرند و مراحل بعدی هم تا فاز سوم طی خواهد شد. بعد از طی این مراحل و در صورت تأیید و صدور مجوز سازمان غذا و دارو، این واکسن مجوز تولید انبوه و مصرف را خواهد گرفت.»

به گفته جهانپور تفاوت این واکسن با واکسن کووبرکت در این است که واکسن کوو برکت ویروس غیر فعال شده‌است و واکسن کوو پارس بخشی از پروتئین اسپایک یا آنتی ژن ویروس را به صورت نوترکیب بازسازی می‌کند و در دو فرم استنشاقی و تزریقی و ترکیبی از این دو در مطالعه بالینی مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی تصریح کرد: «نتیجه کارآزمایی بالینی، پروتکل نحوه استفاده از واکسن را مشخص خواهد کرد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
0
0
مثل اینکه نویسنده این خبر خواب آلود بوده چون در این خبر هیچ مطلبی در خصوص واکسن فایزر نبوده ولی تصویری که انتخاب کرده تصویر واکسن فایزر است امیدوارم شیطنتی در کار نباشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
0
0
چرا عکس واکسن فایزر را گذاشته اید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
0
0
آخه این تصویر واکسن فایزر چیه که بالای خبر زدید؟!!! تصویری از واکسن اسپوکتنیک وی روسیه ندارید؟!!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار