کد خبر: 1037847
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۶
در واکنش به رأی دادگاه بین‌المللی کیفری
دادگاه کیفری بین المللی (لاهه) روز جمعه رأی به صلاحیت خود برای رسیدگی به پرونده اراضی فلسطین اشغالی داد تا بار دیگر نهاد‌های بین‌المللی زیر بار فشار افکار عمومی دنیا اعترافی ضمنی به جنایت‌پیشگی صهیونیست‌ها داشته باشند، هرچند راه و افق اینکه از این دادگاه یا دادگاه‌های مشابه حکمی صادر شود که سرنوشت‌ساز باشد یا اینکه صهیونیست‌ها به احکام آن گردن نهند، چندان روشن نیست. همین است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با استقبال از رأی دادگاه کیفری بین‌المللی درباره صلاحیت این دادگاه برای رسیدگی به وضعیت فلسطین گفت که این اقدام با مجازات جنایتکاران جنگی صهیونیست در محاکم بین‌المللی تکمیل می‌شود.

سرویس بین الملل جوان آنلاین: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی در صدور رأی به صلاحیت خود در رسیدگی به وضعیت سرزمین‌های اشغالی سال ۱۹۶۷ فلسطین استقبال کرد و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تصمیم گام مهمی در راه دستیابی به عدالت و جبران خسارت قربانیان اشغالگری صهیونیست‌ها است.» حماس تکمیل اقدامات لازم برای مجازات جنایتکاران جنگی صهیونیست در محاکم بین‌المللی را خواستار شد و گفت تلاش‌های دادگاه برای مقابله با فشار‌های مورد انتظار، اعتبار و صداقت آن را تأیید می‌کند.


این جنبش از جامعه بین‌المللی خواست مردم فلسطین را قادر سازد تا حقوق اساسی خود در زمینه آزادی، استقلال و تعیین سرنوشت را تحقق بخشند. مطابق این رأی، اراضی اشغالی ۱۹۶۷ فلسطین شامل کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه می‌شود و این رأی بعد از آن صادر می‌شود که فلسطینیان بار‌ها از جنایت صهیونیست‌ها علیه خود شکایت کرده و خواستار رسیدگی به گزارش‌های ثبت شده و برقراری عدالت در پرونده قربانیان جرایم صهیونیست‌ها شده‌اند. اگرچه این تصمیم دادگاه لاهه می‌تواند زمینه را برای گشودن تحقیق در مورد جنایات جنگی رژیم صهیونیستی فراهم کند، اما کارشناسان حقوقی مستقل معتقدند که شکایت به دادگاه نوعی به رسمیت شناختن ضمنی رژیم جعلی صهیونیستی است و در نهایت حمایت قدرت‌های غربی از تل‌آویو احکام احتمالی صادره این دادگاه را از ضمانت اجرایی لازم بی بهره می‌سازد. به خصوص لابی صهیونیست‌ها فعالانه در این مورد اقدام خواهد کرد چنانکه شبکه عبری کان به نقل از منابعی در وزارت امور خارجه و دادگستری رژیم صهیونیستی گزارش داده است که هنوز هیچ تحقیقی آغاز نشده، اما لازم است دوباره با مقامات دادگاه بین‌المللی لاهه رایزنی شود تا آن‌ها از آغاز تحقیقات منصرف شوند.

نتانیاهو: «یهودستیزانه» است

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شنبه در واکنش به این تصمیم دادگاه لاهه گفت: «وقتی دادگاه کیفری بین‌الملل از اسرائیل به دلیل جنایات جنگی «ساختگی» تحقیق می‌کند، این یک یهودستیزی است.»‌

بنیامین نتانیاهو، با بیان اینکه این دادگاه یک نهاد «سیاسی» است نه قضایی، مدعی شد: دادگاه کیفری بین‌الملل «ادعا» می‌کند که وقتی اسرائیل از خود در برابر «تروریست‌هایی» که فرزندان ما را می‌کشند و موشک‌ها را به شهر‌های ما می‌فرستند دفاع می‌کند، مرتکب یک جنایت جنگی شده است.»

همچنین وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت، دادگاه لاهه به عنوان ابزاری در دست دشمنان اسرائیل عمل می‌کند. به نوشته روزنامه «یعدیعوت آحارانوت» «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم اسرائیل در واکنش به رأی تازه دادگاه لاهه گفت: «دولت اسرائیل برای هر پیامد احتمالی که می‌تواند ناشی از این تصمیم اشتباه، سیاسی و مغرضانه باشد، آماده است. مراکز نظامی، همراه با سایر سازمان‌ها در اسرائیل، قاطعانه برای ممانعت از هرگونه آسیب رساندن به فرماندهان و نیرو‌های ارتش اسرائیل اقدام خواهد کرد.»

در همین حال «عاموس یادلین» رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی نیز به انتقاد از مقامات این رژیم پرداخت و آن‌ها را به اهمال‌کاری متهم کرد و گفت در شرایطی که کابینه نتانیاهو مشغول کرونا و سیاست داخلی بود، دادگاه کیفری بین‌المللی «ضربه سخت دیپلماتیک» به اسرائیل وارد کرد.

به گفته یادلین دادگاه کیفری بین‌المللی می‌تواند با تکیه بر این رأی، در خصوص جنایت جنگی رخ داده در جنگ ۲۰۱۴ غزه و همچنین درگیری سربازان صهیونیستی با اهالی غزه در خلال راهپیمایی‌های بازگشت که ۲۱۵ شهید و ۱۹هزار و ۱۷۳ زخمی بر جا گذاشت و همچنین عملیات‌های نظامی و امنیتی در کرانه باختری تحقیق کند.

سی و سومین هفته تجمع ضدنتانیاهو

حدود ۲ هزار تن برای سی و سومین هفته پیاپی در نزدیکی مقر اقامت بنیامین نتانیاهو در خیابان بالفور واقع در شهر قدس اشغالی و صد‌ها تن نیز در تقاطع‌ها، پل‌ها و برخی از میادین شهر‌های مختلف از جمله تل‌آویو و قیساریه در مقابل منزل شخصی نتانیاهو تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، معترضان با سردادن شعار‌هایی سیاست‌های نتانیاهو و دولت وی و همچنین اقدامات خشونت‌آمیز پلیس رژیم صهیونیستی علیه عرب‌ها را محکوم کردند. جنبش «پرچم‌های سیاه» که مسئول برگزاری این تجمع‌های اعتراضی است، نتانیاهو را متهم به تصمیم‌گیری در مورد کرونا و تعطیلی بر اساس ملاحظات سیاسی غیرمرتبط کرده است. پیش‌تر دادگاه رژیم صهیونیستی محاکمه نتانیاهو را به دلیل محدودیت‌های اعمال شده ناشی از کرونا، به هشتم فوریه جاری موکول کرد. نتانیاهو با اتهام‌های مربوط به پرونده معروف به ۴۰۰۰ مواجه است که شامل اتهام‌های رشوه و کلاهبرداری می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار