کد خبر: 1038310
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۴
دومین محموله واکسن اسپوتنیک هم وارد کشور شد. قرار است ۱۰ میلیون دوز از این واکسن روسی به ایران بیاید. علاوه بر این، سخنگوی سازمان غذا و دارو خبر از نهایی شدن مدارک واکسن سینوفارم چینی برای ورود به ایران داده است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: دومین محموله واکسن روسی موسوم به «اسپوتنیک وی» هم با پروازی اختصاصی به تهران ارسال شد. واکسیناسیون کرونا با نخستین محموله این واکسن که روز ۱۶ بهمن ماه وارد کشور شده‌بود، روز ۲۱ بهمن ماه با تزریق اولین واکسن اسپوتنیک وی به «پارسا نمکی» فرزند وزیر بهداشت آغاز شد. حالا هم محموله دوم وارد کشور شده تا برنامه واکسیناسیون همگانی با اولویت کادر درمان ادامه یابد. طبق برنامه محموله سوم نیز ۳۰ اسفند ارسال می‌شود و محموله‌های بعدی به همین روال هر دو هفته یکبار تا رسیدن به ۲ میلیون دوز کامل ادامه خواهد یافت. در کنار واردات واکسن، ایران و روسیه در زمینه تولید مشترک واکسن هم به توافق رسیدند و به زودی تولید واکسن اسپوتنیک در ایران آغاز می‌شود. با آغاز تولید واکسن در کشورمان، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به عنوان هاب منطقه‌ای، علاوه بر واکسیناسیون شهروندان ایرانی، نیاز کشور‌های همسایه را نیز برطرف کند.

به‌رغم آغاز واکسیناسیون، تاخت و تاز کرونا در کشور همچنان ادامه دارد. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۴ بهمن ماه، ۷هزارو۲۹۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده‌است که ۵۵۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۰۳ هزار و ۷۵۳ نفر رسید، همچنین متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۸۰۹ نفر رسید.

تا کنون یک میلیون و ۲۸۵ هزار و ۱۴ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند، اما ۳هزارو۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند، اما با آغاز واکسیناسیون علیه کرونا امید‌ها برای مهار این ویروس بیشتر شده‌است.

آغاز واکسیناسیون کرونا با تزریق واکسن به پسر وزیر بهداشت

در ایران واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ روز سه‌شنبه ۲۱ بهمن ماه با دستور رئیس‌جمهور آغاز شد. نخستین داوطلب برای تزریق واکسن روسی کرونا هم پارسا نمکی، پسر وزیر بهداشت بود. روز گذشته دومین محموله واکسن روسی کرونا به کشور وارد شد تا فرآیند واکسیناسیون علیه ویروس تاجدار طبق برنامه پیش برود. در کنار برنامه‌ریزی برای واردات واکسن روسی، هیئت ایرانی با روسیه برای تولید واکسن مشترک به توافق رسیده‌اند و این توافق می‌تواند ایران را به قطب تولید واکسن در منطقه تبدیل کند.

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه سفر هیئت وزارت بهداشت ایران به روسیه و همکاری‌های بهداشتی بین دو کشور را نقطه عطفی دانست و افزود: «بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، ایران و روسیه در زمینه تولید مشترک واکسن به توافق رسیدند و به‌زودی تولید واکسن اسپوتنیک در ایران آغاز می‌شود.»

به گفته وی با آغاز تولید واکسن در کشورمان، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به عنوان هاب منطقه‌ای، علاوه بر واکسیناسیون شهروندان ایرانی، نیاز کشور‌های همسایه را نیز برطرف کند.
جلالی خاطر نشان کرد: «نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و روسیه روز چهارشنبه توافقنامه همکاری‌های گسترده در زمینه بهداشت، درمان و سلامت امضا کردند که در آن امکان تولید مشترک واکسن هم پیش‌بینی شده‌است.»

تولید حداقل ۱۰ میلیون دوز واکسن روسی در ایران

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به دیدار خود با قائم‌مقام وزیر بهداشت روسیه و برنامه‌های دیگر سفر خود به این کشور گفت: «همه ابهامات در مورد تولید واکسن کرونا در جریان سفر ما به کشور روسیه برطرف شد و در مورد تولید مشترک واکسن کرونا با طرف روسی گفتگو‌هایی صورت گرفت. به صورت متقابل طرف روسی اطلاعات بسیار خوبی را راجع به توانمندی‌های شرکت‌های داروسازی و واکسن‌سازی ایران کسب کردند.»

وی افزود: «امیدواریم کار تولید واکسن در ایران به سرعت انجام شود و ما به عنوان هاب منطقه‌ای برای تأمین نیاز‌های خود به واکسن و بعد برای صادرات به دیگر کشور‌های منطقه اقدام کنیم.»

شانه‌ساز در مورد امکان تولید واکسن کرونا در ایران با مشارکت روسیه خاطر نشان کرد: «البته برای اینکه رقم دقیق اعلام شود نیاز به مقدمات بیشتری وجود دارد، اما آنچه الان صحبت آن مطرح است، تولید حداقل ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال در ایران است.»

مذاکرات برای واردات واکسن چینی و هندی

تلاش‌ها برای تأمین واکسن مورد نیاز برای انجام واکسیناسیون سراسری پیش از نهایی شدن واکسن وطنی همچنان ادامه دارد. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری از مذاکره برای خرید واکسن چینی خبر داد و افزود: «این مذاکرات خیلی خوب پیش می‌رود. برای تهیه واکسن خوب از هند در حال مذاکره هستیم و فکر می‌کنم با این اقدامات، سبد ما از واکسن، کامل می‌شود و همه این‌ها را قبل از عید خواهیم داشت.»

به گفته وی فعلاً یک میلیون دوز قرار است از روسیه وارد کشور شود و این روند ادامه دارد. در مراحل بعد تعداد دیگری واکسن روسی وارد کشور می‌شود.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو هم با تأکید بر اینکه واردات واکسن به کشور منوط به اخذ مجوز از کمیسیون تشخیص صلاحیت دارو و مواد بیولوژیک سازمان غذا و داروست، اینگونه توضیح داد: «تا این لحظه فقط واکسن اسپوتنیک وی روسیه احراز شرایط کرده البته شرکت‌های دیگری هستند که یا مدارک‌شان را تکمیل کرده‌اند یا در حال تکمیل هستند. واکسن این شرکت‌ها در دست داوری است. البته یکی از این واکسن‌ها مدارکش را تکمیل کرده‌است، ولی هنوز بررسی و نظر کمیسیون دارو سازمان غذا و دارو اعلام نشده، این واکسن، واکسن شرکت بهارات بیوتک هند است که مدارک آن تکمیل شده و در مرحله داوری است، اما هنوز مجوزی اخذ نکرده‌است. واکسن‌های دیگر هم در حال تکمیل مدارک هستند.»

سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن سینوفارم از چین نیز گفت: «سینوفارم هم در حال تکمیل مدارک در سازمان غذا و داروی ایران است. عمده مدارک این واکسن نیز ارائه شده ولی هیچ‌کدام هنوز مجوزی دریافت نکرده‌اند و هیچ واکسنی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد نمی‌شود.»

وی ادامه داد: «پیش‌بینی می‌کنیم تا قبل از نوروز حداقل یک یا دو واکسن خارجی دیگر بتوانند شرایط را احراز کنند و مجوز مصرف در ایران را بگیرند.»

واکسیناسیون ۱۰ میلیون نفر تا بهار ۱۴۰۰

جهانپور در تشریح وضعیت واکسن‌های وطنی کرونا هم گفت: «مؤسسه دارویی برکت با واکسن ویروس غیرفعال شده خودش، در آستانه ورود به کارآزمایی مرحله دوم است. همچنین مؤسسه انستیتو پاستور ایران با همکاری مؤسسه فینلِی کوبا در آستانه فاز سوم کارآزمایی بالینی است و مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی با اخذ کد اخلاق و رونمایی از کارآزمایی بالینی، در ابتدای راه کارآزمایی بالینی مرحله اول است.»

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «فکر می‌کنم تا قبل از پایان سال ۱۳۹۹ یک یا دو واکسن ایرانی دیگر هم به جمع واکسن‌های کارآزمایی بالینی بپیوندند و این مسیر البته همچنان ادامه خواهد داشت.»

جهانپور با بیان اینکه از نظر ما قطعی است که تا اواخر بهار واکسن ایرانی کرونا در دسترس قرار می‌گیرد، ادامه داد: «تا پایان سال یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر و تا بهار ۱۴۰۰، ۱۰ میلیون نفر از کادر درمان و گروه‌های آسیب‌پذیر در برابر کرونا واکسینه خواهند شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار