کد خبر: 1038899
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۲
ظاهراً تنها کسی که در دولت از مصوبه هیئت وزیران درباره حذف الزام دولتی‌ها به انتشار آگهی در روزنامه‌ها بی‌اطلاع بوده همان وزیری است که موضوع به طور مستقیم به او مربوط می‌شود.
نوید پارسا
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین کسی بود که نسبت به مصوبه عجیب دولت درباره حذف الزام آگهی دولتی‌ها به روزنامه‌ها واکنش نشان داد.

سیدعباس صالحی در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور، حذف الزام انتشار آگهی دولتی را زنگ خطر نهایی برای مطبوعات دانسته که نگرانی جدی و گسترده‌ای در میان اصحاب مطبوعات و رسانه ایجاد کرده و خواستار اصلاح این مصوبه شده است. طبق ماده ۱۴ این تصویب‌نامه، مبنی بر مکفی، معتبر و مورد پذیرش بودن انتشار الکترونیکی فراخوان‌ها از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد)، باید از انجام آن به صورت کاغذی خودداری شود، لذا دیگر نیازی به درج آگهی روزنامه در روزنامه‌های کثیرالانتشار نخواهد بود. بر اساس برآورد‌های انجام شده در معاملات منتشر شده در سامانه و تخمین هزینه‌های حداقلی دو نوبت چاپ آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، پیش‌بینی می‌شود حداقل ۵۰۰میلیارد تومان در هزینه‌های دولت جهت چاپ آگهی صرفه‌جویی صورت پذیرد.

وزیر ارشاد در ارتباط با مصوبه فوق به این مسئله اشاره کرده که آیین‌نامه یاد شده، اصولاً برای بررسی و اظهارنظر کارشناسی و حضور در کمیسیون مربوطه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارجاع نگردیده است. با آنکه در تمامی موارد به ویژه ماده ۱۴ اخذ نظرات این وزارتخانه ضروری بوده است. صالحی همچنین عنوان کرده که مصوبه فوق‌الذکر، نگرانی جدی و گسترده‌ای را در میان اصحاب مطبوعات و رسانه ایجاد کرده است، چه اینکه در شرایط جاری سخت و عسرت اصحاب رسانه، می‌تواند زنگ خطر نهایی برای مطبوعات کشور باشد. ماده ۵۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه بر رعایت قانون برگزاری مناقصات تأکید می‌کند و هیچ صراحتی در خصوص عدم‌انتشار فراخوان در روزنامه‌های کثیرالانتشار ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این نامه مغایرت مصوبه دولت با قوانین را یادآور شده و به صورت مشخص به این قوانین اشاره کرده است و در نهایت با عنایت به مراتب یاد شده خواستار اصلاح مصوبه پیش‌گفته هیئت محترم وزیران برابر قوانین یاد شده با فوریت و خارج از نوبت در دستور کار هیئت محترم وزیران شده است.

نامه پاک‌آیین به رئیس‌جمهور

پدرام پاک‌آیین، نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات نیز طی نامه‌ای به رئیس‌جمهوری با یادآوری شرایط دشوار مطبوعات کشور، خواستار لغو آیین‌نامه نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) و بازگشت آگهی‌های دولتی به مطبوعات شد. در این نامه با استناد به قوانین آیین دادرسی، تجارت و برگزاری مناقصات که درج آگهی‌های دولتی را در مطبوعات الزام می‌کند، اجرای این تکلیف قانونی، کمکی حداقلی و ضروری به مطبوعات توصیف شده است.

در بخشی از نامه پدرام پاک‌آیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات به حسن روحانی رئیس‌جمهوری آمده است: همچنان که مستحضرید، در شرایط دشوار اقتصادی و همه‌گیری بیماری کرونا چراغ مطبوعات کشور، یکی پس از دیگری خاموش و مطبوعات رفته رفته از سبد خانوار حذف می‌شود. در چنین وضعی از دستگاه‌های ذیربط انتظار می‌رود تا به وظیفه قانونی خود مبنی بر تأمین حداقل‌های زنجیره مالی مطبوعات عمل کنند و با تحرک و دلسوزی بیشتر باری از دوش مطبوعات نجیب و صبور کشور برگیرند. واقعیت این است که ابلاغ آیین‌نامه نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) که انتشار فراخوان‌ها بر بستر مذکور و حذف آگهی روزنامه برای مزایده‌ها و مناقصه‌ها را مقرر داشته، جامعه مطبوعاتی را مأیوس و حیرت‌زده کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار