کد خبر: 1040138
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۰
«رخداد» مسابقه قابل قبولی است که مانیفست انقلاب اسلامی را در قالبی مردمی و خودمانی ارائه می‌دهد
معصومه طاهری
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: شنبه و یک‌شنبه شب‌ها از شبکه افق مسابقه جالب و دیدنی‌ای به نام «رخداد» پخش می‌شود که با مضمونی جدید به اتفاقات سیاسی و تاریخی معاصر می‌پردازد و برعکس مسابقات سنگین و پرخرج سایر شبکه‌های تلویزیون که کپی و تقلیدی از شبکه‌های ماهواره‌ای و حتی اسرائیلی هستند، به نظر می‌رسد بومی و داخلی باشد دست‌کم هنوز مطالبی یا تصاویری دال بر کپی بودن آن منتشر نشده است). رخداد با رویکردی تازه قصد دارد اطلاعات و دانش مخاطب درباره تاریخ معاصر کشور تقویت شود و بدون موضع‌گیری خاص، شناخت‌شان را از وقایع و شخصیت‌ها بالا ببرد. نکته مهم «رخداد» سادگی در پوشش و سواد مجری برنامه است. شهبازی بعد از هر سؤال، به صورت کوتاه و مختصر اطلاعاتی به مخاطب می‌دهد که کاملاً معلوم است با دستی پر و اشراف بر کار وارد میدان مسابقه شده است و صرفاً یک مجری‌مانکن خوش سر و زبان نیست. مسئله دیگر میزان معقول جایزه پرداختی به برندگان است که نه خیلی زیاد و نامتعارف در نظر گرفته شده و نه خیلی کم و تحقیرکننده. افراد در یک رقابت مبتنی بر دانش‌افزایی تاریخی و سیاسی بدون حاشیه‌سازی و هزینه‌های سنگین و زرق و برق‌های بیجا در مسابقه شرکت می‌کنند و، چون خود مسابقه محتوا و کشش لازم را دارد، مخاطب آن را تا انتها دنبال می‌کند بدون اینکه خسته شود.

اما شاید «رخداد» بهتر بود در یکی از شبکه‌های قدیمی‌تر که مخاطبان بیشتری دارد پخش می‌شد تا شبکه افق که افراد کمتری بیننده آن هستند یا قشر خاصی آن را دنبال می‌کنند، خلاقیت سازندگان این برنامه شایسته تقدیر است. محمدرضا شهبازی جوانی متعهد و باسواد با رزومه روشنی در تولیدات خلاقانه و ساده است که موفق شده خارج از ریخت‌وپاش‌های میلیاردی با عطر و بوی ایرانی مخاطب مشکل‌پسند را جذب کند و انصافاً می‌تواند یکی از ایده‌پردازان برجسته صداوسیما شود، البته او نه یک شبه و نه با یک برنامه و توصیه فلان شخصیت بلکه با کارنامه کاری خود این ظرفیت را به دوش می‌کشد. «رخداد» وقایع ۴۰ سال انقلاب اسلامی و جهان را با شیوه‌ای مسابقه‌ای بازخوانی می‌کند و حقایقی را که اغلب مردم در گذران روزمرگی و عدم مطالعه کمتر از آن آگاهی دارند یا شامل گذشت زمان شده و فراموش کرده‌اند به گوش جامعه می‌رساند. «رخداد» مسابقه قابل قبولی است که مانیفست انقلاب اسلامی را به اشکال گوناگون در قالبی مردمی و خودمانی ارائه می‌دهد. پرواضح است که شهبازی حتی مثل بعضی از همکاران خود در رسانه ملی تمام وقتش را پای ماهواره نمی‌گذارد تا برای کپی‌برداری ایده بگیرد و سرتاپای برنامه‌اش را با تعابیر امروزی بومی کند، بنابراین ریسک‌پذیری افق به خصوص در بیان مطالبی که روشنگر هستند، قابل توجه است.

نکته قابل تأمل در این مسابقه آن است که عوامل سازنده، رخداد‌های واقعی را به مسابقه گذاشته‌اند تا یادآوری عبرت‌انگیز برای حافظه تاریخی جمعی باشد، اما با وجود این «رخداد» یک نقطه ضعف هم دارد و آن حضور نه چندان جدی این برنامه و تولیدات قابل توجهش در فضای مجازی است. توضیحات و اتفاقات جالبی در «رخداد» پیرامون تاریخ انقلاب و جهان می‌افتد که قابلیت انتشار بسیار گسترده‌تر از آنچه را هست در فضای مجازی دارد، شاید ضعف مدیریت شبکه دلیل این امر باشد که چنین کتاب شفاهی موجزی را در شبکه‌های اجتماعی و مجازی نشر نمی‌دهد و فقط به پرکردن زمان شبکه اهمیت می‌دهد، در حالی که باید این اطلاعات ملکه ذهن مخاطبان جوان و نوجوان گردد، لذا این روز‌ها مانور مجازی بیشتر از پخش اولیه ارزش افزوده می‌آورد. شبکه افق شاید محتوای چندانی برای این مانور نداشته باشد، اما «رخداد» گنجی است از سرمایه ۴۰ ساله مقاومت اسلامی در برابر دشمنان خارجی و داخل که باید به گوش مردم برسد و گسترش یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار