کد خبر: 1040358
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۶
از تهران هم دانشجویان دانشگاه تهران پیشتاز اعزام به منطقه زلزله‌زده بودند. گروه جهادی شهیدچمران دانشگاه تهران، نخستین گروه جهادی بود که از بسیج دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه به مناطق زلزله‌زده سی‌سخت اعزام شدند
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: از همان ساعات اولیه زلزله ناخوشایند شهرستان سی‌سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد، دانشجویان جهادی و انقلابی وارد عمل شدند. دانشجویان جهادی به‌خصوص از استان‌های تهران، اصفهان و شیراز در چند روز نخست به تخمین خسارت‌ها پرداختند و بعد از آن همچنان در کنار دیگر گروه‌های امدادی مشغول یاری رساندن هستند.

دانشجویان جهادی آخرین‌بار در زلزله دو سال قبل استان کرمانشاه حضور گسترده‌ای داشتند. حالا همین حضور با سرعت بیشتری به صورت خودجوش برای کمک به زلزله‌زدگان شهرستان سی‌سخت تکرار شده است.

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵/ ۶ دهم ریشتر، ساعت ۲۲ آخرین روز بهمن، شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند. دانشجویان بسیجی استان کهگیلویه و بویراحمد زودتر از دانشجویان دیگر نقاط کشور به یاری زلزله‌زدگان شتافتند. دانشجویان بسیجی این استان تاکنون در زمینه‌های مختلفی از جمله کارخانه قند یاسوج و پتروشیمی بویراحمد مطالبه‌گری کرده‌اند که نتایج مطلوبی به همراه داشته و در هیچ شرایطی دست از مطالبه‌گری بر‌نداشته‌اند.

باز هم دانشگاه تهران زود رسید

اولین گروه جهادگر دانشجویی از دانشگاه‌های یاسوج و آزاد واحد یاسوج به مناطق زلزله‌زده اعزام شد و هم‌اکنون ضمن استقرار در محل هدف، مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند.

از تهران هم دانشجویان دانشگاه تهران پیشتاز اعزام به منطقه زلزله‌زده بودند. گروه جهادی شهیدچمران دانشگاه تهران، نخستین گروه جهادی بود که از بسیج دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه به مناطق زلزله‌زده سی‌سخت اعزام شدند.

دانشجویان ضمن کمک در برپایی و راه‌اندازی اردوگاه استانی، در کنار هلال‌احمر و دیگر نیرو‌های امدادی، حداکثر مشارکت جهادی را در خدمت‌رسانی‌های اولیه انجام دادند.

در حال حاضر بنا بر توافقات صورت گرفته با توجه به ظرفیت، تخصص، تجارب و سوابق گروه‌های جهادی دانشجویی، اکنون دانشجویان تنها نیروی انسانی مستقر جهت خدمت‌رسانی به مردم هستند.

تیم‌های تخصصی دانشگاه‌های اصفهان در سی‌سخت

دانشجویان جهادی اصفهان هم بلافاصله خود را به سی‌سخت رساندند. دانشجویان جهادگر اصفهانی در گام نخست به بررسی وضعیت و میزان خسارت زلزله و همچنین نیاز به حضور جهادگران در منطقه پرداختند.
مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی اصفهان که به همراه یکی از اعضای ادوار بسیج دانشجویی و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف‌آباد برای ارزیابی‌های اولیه به منطقه زلزله‌زده رفته بودند، گفت: «پس از بررسی وضعیت و میزان خسارت زلزله و نیاز به حضور جهادگران در منطقه، اقدامات لازم را انجام دادیم.

علی کریمی افزود: «علاوه بر جهادگران دانشگاه‌های یاسوج و سمیرم، نیاز به گروه‌های جهادی دیگر بود و ما هم مثل دیگر دانشگاه‌های بزرگ نیرو‌های جهادگر را به مناطق زلزله‌زده اعزام کردیم. پس از بررسی نوع و میزان خسارت‌ها تیم‌های تخصصی را اعزام کردیم که همچنان در منطقه مستقر هستند. اصل آسیب متوجه خود شهر سی‌سخت است، البته این خسارت به‌صورت تخریب کامل منازل نبوده، بلکه در اکثر واحد‌های مسکونی با ترک‌خوردگی دیوار خانه یا حیاط روبه‌رو هستیم، با این حال منازل عملاً از حیث مهندسی و ایمنی قابل سکونت نیستند، به همین دلیل نیاز داریم دستگاه‌ها و گروه‌های جهادی در ابتدا در حوزه آواربرداری و خاکبرداری وارد عمل شوند.»

موکب‌های دانشجویی برپاست

مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی اصفهان با بیان اینکه بعد از اتمام خاکبرداری باید در حوزه ساخت‌وساز وارد عمل شویم، اظهار داشت: «گروه‌های جهادی با توجه به شرایط موجود در حوزه راه‌اندازی موکب و تأمین غذای گرم فعالیت می‌کنند تا بعد بتوانیم برای مرحله دوم که همان آواربرداری و ساخت‌وساز خواهد بود، اقدام به سازماندهی گروه‌های جهادی دانشجویی کنیم. در زلزله سی‌سخت برعکس زلزله کرمانشاه که به‌دلیل تلفات انسانی و زیر آوار بودن وسایل مردم، نیاز به اعزام سریع گروه‌های جهادی بود، چنین شرایطی را نداشتیم.»

وی با تأکید بر اینکه جز یکی دو مورد، سقف هیچ خانه‌ای تخریب نشده است، اظهار داشت: «عمده مشکل مردم این منطقه قطعی برق و گاز تا جمعه بوده که با هماهنگی‌های دستگاه‌های متولی این مشکل نیز برطرف شده است. از طرف دیگر در حال حاضر یک موکب در منطقه راه‌اندازی شده و قرار به توزیع روزانه ۳ تا ۴ هزار پرس غذاست؛ البته طی روز‌های آینده تعداد موکب‌ها به سه تا چهار هم افزایش خواهد یافت و تأمین غذای گرم هم تا زمانی که شرایط به وضعیت عادی برسد ادامه دارد.»

کریمی با اشاره به اقدامات گروه‌های جهادی مستقر در منطقه برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا تصریح کرد: «در حوزه کرونا اقدام ویژه‌ای رخ نداده، اما مسئله مهم این است که در هیچ نقطه‌ای از مناطق زلزله‌زده شاهد تجمع جمعیت نبوده‌ایم و با مردم صبوری روبه‌رو هستیم، همین مسئله باعث شده نگرانی خاصی از بابت رعایت نکردن پروتکل‌ها و احتمال شیوع بیماری در این منطقه وجود نداشته باشد و این مسئله بسیار مهمی در چنین شرایطی به‌شمار می‌رود.»

تخریب ۷۰ درصدی روستا‌ها

رئیس بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه دانشجویان بسیجی دست از مطالبه‌گری بر‌نمی‌دارند و این روند تحت‌تأثیر برخی هیاهو‌ها قرار نمی‌گیرد، به خبرگزاری تسنیم گفت: «هرگز اجازه نمی‌دهیم روند مطالبه‌گری دانشجویان متوقف شود.»

مسعود پرهیزگار با اشاره به حضور گروه‌های جهادی در مناطق زلزله‌زده افزود: «در حال حاضر جهادگران برای کمک‌رسانی به مردم در مناطق زلزله‌زده حضور دارند.»

مسئول بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه علاوه بر خسارات زیادی که به ساختمان‌ها و ابنیه در این مناطق وارد کرد، موجب مصدوم شدن تعدادی از شهروندان شد، تصریح کرد: «این زلزله شدید در شهرستان‌های مارگون، دهدشت، گچساران و سایر شهرستان‌های استان نیز احساس شد. به خاطر شرایط به وجود آمده در ابتدا آمار دقیقی از خسارت وارده شده به دست نیامد، اما اکنون مشخص شده که تقریباً ۷۰درصد روستا‌های منطقه تخریب شده‌اند.»

۶ گروه جهادی از دانشگاه‌های یاسوج

مسعود پرهیزگار در ادامه خاطر نشان کرد: «طبق گفته فرماندار شهرستان دنا حدود ۶۰ درصد خانه‌های سی‌سخت دچار آسیب‌های جزیی و کلی شده است. در حال حاضر سپاه، گروه‌های جهادی و نیرو‌های امدادی برای کمک‌رسانی به مردم مناطق زلزله‌زده مستقر هستند و با احداث چادر به مردمانی که خانه‌های‌شان تخریب شده، اسکان داده‌اند.»

وی تصریح کرد: «در حال حاضر چندین گروه جهادی برای کمک‌رسانی به مردم مناطق زلزله‌زده حضور دارند و همچنین پنج گروه دیگر برای شناسایی و ارزیابی این منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند. اکنون ۴۲ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی می‌گذرد و در این سال‌ها دشمن همواره درصدد وارد کردن ضربه و تضعیف نظام جمهوری اسلامی و انقلاب بوده است.»

مسئول بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: «بسیج دانشجویی از دو اصطلاح بسیج و دانشجو تشکیل شده و بسیج برخاسته از بطن مردم است و خود را یک نهاد مردمی و در کنار مردم می‌داند.»

سایر دانشجویان جهادی هم در راهند

مسئول گروه دانشجویان جهادگر دانشگاه تهران هم گفت: «نخستین گروه جهادی دانشگاه تهران به نام شهید‌چمران شامل گروه جهادی بسیج علوم اجتماعی این دانشگاه به مناطق زلزله‌زده سی‌سخت اعزام شدند.»

محمد‌رضا راسک در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: «با هدف کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله سی‌سخت این گروه اعزام شد. این گروه جهادی شامل ۵۰ دانشجوی بسیجی است که در سی‌سخت همچنان مستقر هستند. مدت اعزام و حضور این افراد برای خدمت به مناطق زلزله‌زده سی‌سخت هم قابل تمدید است.»
وی ادامه داد: «در راستای کمک به مناطق زلزله‌زده علاوه بر اعزام این گروه جهادی توسط بسیج دانشگاه تهران خیل عظیمی از کمک‌ها از قبیل چادر و پلاستیک برای روز‌های سرد و برفی، آب معدنی و بسته غذایی بحران به این مناطق ارسال شده است. بسته‌های غذایی در نظر گرفته شده حدود ۳ هزار بسته است که حاوی ضروریات زلزله‌زدگان در مواقع بحران است.»

مسئول گروه دانشجویان جهادگر دانشگاه تهران ابراز داشت: «این گروه جهادی با انعکاس وقایع و محرومیت‌های استان به ویژه دنا شرایط حضور مابقی گروه‌های جهادی را برای بازسازی این منطقه زلزله‌زده فراهم می‌کنند.»

پیش از این، همین دانشجویان مؤمن، نخبه و جهادگر کهگیلویه و بویراحمدی دانشگاه تهران در حرکتی خودجوش، خیرخواهانه و ایثارگرایانه در بحران بیماری کرونا همگام با سایر گروه‌های مردمی علاوه بر تولید و تأمین ماسک و سایر اقلام بهداشتی مورد‌نیاز برای کادر بهداشت و درمان در سطح استان و بیمارستان‌ها اقدام به جمع‌آوری و توزیع کمک‌های مؤمنانه و بسته‌های معیشتی میان محرومان و افراد کم بضاعت کرده‌اند. زلزله در فاصله ۱۰ کیلومتری سی‌سخت در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۹کیلومتری کمه در استان اصفهان و ۲۴ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داده بود. گفتنی است ۱۲فروردین سال ۹۷ نیز زمین لرزه ۵/۶ ریشتری در شهر‌های سی‌سخت و یاسوج خساراتی به بار آورد. سی‌سخت با ۷ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.

کار‌های عمرانی دانشجویان در نوروز

مسئول جهادسازندگی بسیج دانشجویی هم درباره حضور گروه‌های جهادی در مناطق زلزله‎زده سی‌سخت به خبرگزاری بسیج دانشجویی گفت: «دانشجویان دانشگاه‌های کهگیلویه و بویراحمد در این مناطق مستقر شده‌اند و بعد از آن‌ها تیم‌هایی از دانشگاه‌های اصفهان و استان فارس نیز به‌عنوان نیرو‌های کمکی از پنج شنبه به منطقه رفته‌اند تا کار‌های مربوط به شناسایی و ارزیابی را انجام دهند. البته طبق برآورد‌های اولیه نیاز اصلی مردم به اسکان اولیه است و قطعاً بعد از ثبات در منطقه گروه جهادی در حوزه ساخت‌وساز نیز وارد عمل خواهند شد.»

صادق مفرد ادامه داد: «طبیعتاً موج اصلی کمک‌رسانی به مناطق زلزله‌زده مربوط به حضور نیرو‌ها برای کار‌های عمرانی است که این مهم نیز به ایام نوروز موکول خواهد شد. با توجه به شرایط کرونایی قصد نداریم در این مناطق با ازدحام گروه‌های جهادی روبه‌رو باشیم، به همین دلیل حضور نیرو‌ها صرفاً در حد مورد‌نیاز خواهد بود.»
مسئول جهادسازندگی بسیج دانشجویی تصریح کرد: «با توجه به شرایط موجود، همین میزان نیرو‌هایی که از دانشگاه‌های اصفهان و شهر‌های همجوار در منطقه حضور دارند برای پیشبرد کار‌ها کفایت می‌کند و نیازی به اعزام نیرو‌های بیشتر در حال حاضر نیست، اما قطعاً زمانی که بحث ساخت‌وساز منازل زلزله‌زده آغاز شود، از ظرفیت گروه‌های جهادی استان‌های همجوار نیز بهره خواهیم برد؛ چراکه در آن زمان دیگر نمی‌توان به حضور چند گروه اکتفا کرد.»

ارسال و جمع‌آوری کمک‌های مردمی توسط دانشجویان

مفرد با بیان اینکه هنوز از لحاظ پس‌لرزه نگرانی‌هایی وجود دارد، گفت: «شرایط ایمنی برای تداوم حضور در منازل پایین است و به همین دلیل نیاز به اسکان مردم وجود دارد. خوشبختانه تعدادی پتو و وسایل گرمایشی از استان‌های اصفهان و فارس جمع‌آوری و ارسال شده است و قطعاً بعد از ارزیابی دقیق گروه‌های دانشجویی مستقر در منطقه در سطح ملی نیز اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی و ارسال آن‌ها خواهیم کرد. البته ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت و بنیاد مستضعفین وارد عمل شده و در حال تأمین اقلام مورد‌نیاز هستند، اما حتماً بعد از برآورد نهایی اقدام به اعلام فراخوان خواهیم کرد.» وی خاطر نشان کرد: «اصل اتفاقی که باید در مناطق زلزله‌زده رخ دهد، در ایام عید انجام می‌شود، هر چند مدت‌زمان زیادی نیز به فرا رسیدن ایام نوروز نمانده، اما اگر استانداری و فرمانداری منطقه زودتر در حوزه ساخت‌وساز وارد شوند و وضعیت تعیین‌تکلیف شود، قطعاً ایام نوروز بحث جهاد سازندگی را خواهیم داشت.»

گفتنی است ارزیابی گروه‌های پیش‌روی دانشجویی در شهر سی‌سخت و حتی روستا‌های اطراف به‌طور کامل تمام شده است و در شرایط فعلی تنها باید دستگاه‌های متولی به‌سرعت برای آواربرداری وارد عمل شده تا دانشجویان بتوانند در مرحله بعد کار مرمت ساختمان‌ها را با حضور گروه‎های جهادی دنبال کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار