کد خبر: 1040385
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰
با حضور جمعی از مسئولان و پژوهشگران انجام شد
آیین رونمایی از مستند «نایب‌الامام» با محوریت زندگی سیدنورالدین حسینی‌الهاشمی از علمای صاحبنام و مبارز شیراز به کارگردانی محمدعلی یزدانی در مجتمع شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین رونمایی از مستند «نایب‌الامام» با محوریت زندگی سید نورالدین حسینی از علمای صاحبنام و مبارز شیراز گفت: من توفیق داشته‌ام از شهریور سال ۱۳۴۵ تا بهمن ۱۳۴۷ ساکن شیراز باشم و در این ۳۰ماهی که در دانشگاه شیراز درس می‌خواندم و درس می‌دادم، به طور طبیعی با محافل دینی و سیاسی شهر و استان آشنا شدم و از برخی حوادث و سوابقی که خودم شاهد آن نبودم، اطلاعاتی کسب کردم. حداد عادل افزود: اقوامی که در این مدت با آن‌ها در معاشرت بودم از سیدنورالدین با عظمت یاد می‌کردند. وی برای متدینین شیرازی یک اسطوره با نفوذ کلام بود که نقشش در ایجاد وحدت بین نیرو‌های متدین و سیاسی و قدرت سازماندهی نقل محافل بود. بعد‌ها شاید تصویر وی را در چشم مردم شیراز قابل مقایسه با شهید بهشتی در انقلاب دیدم.

حداد عادل با تأکید بر اینکه سیدنورالدین حسینی‌الهاشمی رابطه دین و سیاست را با زندگی و مرگ خود گرده زده بود، گفت: در سال‌های ۱۳۴۵ فقط یک هیئت دینی از مجموعه فعالیت‌های این عالم مبارز باقی مانده بود که خاکستری از آتش سال‌های قبل بود و من همواره مایل بودم درباره آن‌ها اطلاعاتی کسب کرده باشم.

موسی حقانی پژوهشگر تاریخ معاصر هم در ادامه این مراسم با تأکید بر اینکه لازمه شناخت سیدنورالدین حسینی‌الهاشمی شناخت زمانه و مکان زیست و مبارزاتی وی است، گفت: مرحوم سیدنورالدین در فارس مستقر بودند. فارس و جنوب ایران یکی از مناطق مهم در سیر مبارزات ضداستعماری مردم ایران بوده و از طرفی اصفهان، شیراز و جنوب ایران از جمله مراکزی است که مورد توجه استعماری انگلیس بوده است و حریم آن‌ها محسوب می‌شده و اجازه اینکه کسی تحرک ضدانگلیسی داشته باشد، داده نمی‌شد. وی، سیدنورالدین را پاسدار دیانت و سیاست در ایران دانست و افزود: ما مدیون چهره‌هایی هستیم که عَلمِ مبارزه را با استبداد، استعمار و حفظ دیانت و سیاست به دوش کشیدند و مقدمات بسیاری از تحولات را رقم زدند.

سیدمعزالدین حسینی، پژوهشگر و فرزند سیدنورالدین حسینی‌الهاشمی نیز به نامگذاری این مستند اشاره کرد و گفت: «نایب‌الامام» به معنای این است که او معتقد به ولایت فقیه است. مرحوم آیت‌الله شیرازی در امور فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به عنوان نایب‌الامام شرکت می‌کرد. کمترین جست‌وجو در آثار وی می‌رساند که این لغت مورد حساسیت او بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار