کد خبر: 1040485
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۰
«تعلیق نامحدود» لغو شد، اما آینده جودو ایران در دست IJF است
وضعیت جودو ایران همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. عصر دوشنبه رئیس فدراسیون جودو و اطرافیانش بعد از گذشت یک سال و نیم از محرومیت ناعادلانه جودو کشورمان، مدعی رفع تعلیق این رشته از سوی دادگاه عالی ورزش شدند، اما واقعیت این نیست و تنها تغییر ایجاد شده در پرونده جودو ایران غیرقانونی خوانده شدن «تعلیق نامحدود» است.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: با اینکه آرش میراسماعیلی طی دو روز گذشته پیام‌های تبریک دوستان و آشنایانش را در صفحه اینستاگرامی‌اش منتشر کرده، ولی این تبریکات مشکل جودو ایران را حل نمی‌کند و طبق اعلام CAS باز هم فدراسیون جهانی جودو (IJF) تصمیم نهایی را اتخاذ خواهد کرد. همزمان با برگزاری رقابت‌های جهانی جودو در سال ۲۰۱۹ و حواشی که سعید مولایی مسبب آن بود، فدراسیون جهانی جودو با توجه به اظهارات این ورزشکار مبنی بر فشار مسئولان ایرانی برای عدم رویارویی با حریفی از رژیم اشغالگر قدس رأی به تعلیق دائمی جودو کشورمان داد. به دنبال این تصمیم کاملاً سیاسی و آشکار شدن دشمنی ویزر، رئیس فدراسیون جهانی با ورزش کشورمان، فدراسیون جودو ایران با همکاری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به دادگاه عالی ورزش شکایت کرد تا از حق پایمال شده خود دفاع کند. اگرچه رسیدگی به این شکایت بسیار طولانی شد و زمان اعلام رأی چند باری به تعویق افتاد، اما در نهایت دادگاه عالی ورزش رأی نهایی خود را صادر کرد؛ لغو تعلیق نامحدود و ارجاع پرونده به کمیسیون انضباطی فدراسیون جهانی جودو. در بیانیه CAS آمده است: «ایران اولین درخواست تجدیدنظر خود را در دادگاه عالی ورزش علیه این تصمیم در تاریخ  ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹ ارائه داد که این فرجام‌خواهی در ابتدا رد شد. دومین درخواست تجدیدنظر توسط ایران زمانی داده شد که فدراسیون جودو ایران به رأی ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ فدراسیون جهانی مبنی بر محرومیت فدراسیون جودو ایران از کلیه مسابقات و فعالیت‌های اجتماعی تا زمانی که تضمین‌های محکم بدهد که به اساسنامه فدراسیون جهانی جودو احترام می‌گذارد، اعتراض کرد. در نهایت هیئت CAS تشخیص داد که ایران اساسنامه فدراسیون جهانی جودو را به شدت نقض کرده است و باید مجازاتی متناسب با آن در نظر گرفته شود، اما نوع مجازات فعلی (تعلیق نامحدود) هیچ پایه قانونی در مقررات فدراسیون جهانی جودو ندارد. بر این اساس، هیئت تجدیدنظر تصمیم کمیسیون انضباطی فدراسیون جهانی جودو را در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ لغو کرد و این موضوع مجدداً برای تصمیم‌گیری به کمیسیون انضباطی فدراسیون جهانی جودو ارجاع داده می‌شود.»

میراسماعیلی و وزارت ورزش از این اتفاق به عنوان پیروزی بزرگ یاد می‌کنند در صورتی که عملاً هنوز تعلیق به قوت خود باقی است و ذره‌ای از عناد IJF و رئیس آن کاسته نشده است. در بیانیه‌ای که میراسماعیلی آن را منتشر کرده بر رفع تعلیق فدراسیون جودو تأکید شده است. او حتی در گفت‌وگوی تلویزیونی نیز دوباره این ادعا را تکرار کرد. عجیب‌تر اینکه آقایان در وزارت ورزش نیز همین ادعا را مطرح کرده‌اند. علی‌نژاد، معاون وزیر ورزش دیروز به تفسیر‌های نادرست از رأی دادگاه عالی ورزش سخن گفت: «دادگاه عالی ورزش موضوع تعلیق همیشگی ایران را لغو کرد و تعلیق رفع شد. اگر بر اساس قوانین بین‌المللی تعلیق صورت می‌گرفت، تعلیق جودو  لغو نمی‌شد. آن چیزی که رأی دادگاه عالی ورزش بود، این است که حکمی داده شده بود و آن حکم متناسب با قوانین بین‌المللی جودو نبود، بنابراین حکم باطل شد. حکم تعلیق نامحدود بود و در رأی اشاره شده که یک سال و نیم جودوی ایران تعلیق بوده است. حالا قرار است دوباره تصمیم گرفته شود. البته رأی داده شده، اما در آن جزئیات به طور کامل منتشر نشده، در نتیجه تفسیر‌های نادرستی از آن صورت می‌گیرد که درست نیست.»

در شرایطی که آقایان هنوز مشغول تبریک گفتن و بزرگ جلوه دادن رأی صادره هستند، فدراسیون جهانی جودو در بیانیه‌ای جدید بار دیگر جودو کشورمان را تهدید کرده است: «رأی دادگاه CAS ثابت کرد فدراسیون جودو ایران اصول بی‌طرفی سیاسی و عدم تبعیض را به طور جدی نقض کرده است؛ بنابراین جودو ایران می‌تواند به صورت موقت تعلیق یا اخراج شود. ایران همچنین باید مبلغ ۵هزار فرانک سوئیس بابت هزینه‌ها به فدراسیون جهانی جودو پرداخت کند. با در نظر گرفتن محتوای رأی CAS و همچنین اظهارات اخیر رئیس فدراسیون جودو جمهوری اسلامی ایران (آرش میراسماعیلی) علیه یک ورزشکار ایرانی (سعید ملایی)، فدراسیون جهانی جودو در حال بررسی تصمیمات و اقدامات بعدی است که به محض تصویب اعلام خواهد شد.»‌

آینده جودو ما هنوز در دست فدراسیون جهانی است که ماریوس ویزر، رئیس آن با حمایت از مواضع ورزشکار پناهنده ایرانی هرگز دشمنی، کینه و نفرت خود از کشور و ورزشمان را پنهان نکرده و از هر فرصتی استفاده می‌کند تا خوش‌خدمتی‌اش را به صهیونیست‌ها ثابت کند. آیا بعد از تحمل این محرومیت، تعلیق ناعادلانه و شنیدن تهدیدات خارجی همچنان باید از رأی مبهم و پیچیده دادگاه عالی ورزش خوشحال باشیم و به خودمان ببالیم یا اینکه با حواس جمع و تمرکز کافی برای رویارویی مجدد با مسئولان فدراسیون جهانی برنامه‌ریزی کنیم؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار