کد خبر: 1040631
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۹
از چند هفته پیش اعلام شد وضعیت خوزستان اصلاً خوب نیست و در عرض دو هفته هفت برابر شدن آمار مبتلایان و به تبع‌آن بالا رفتن میزان مرگ و میر‌های ناشی از کرونا در این استان نه تنها وضعیت را قرمز کرد بلکه به سمت بحرانی پیش برد.
سيد احمد هاشمی اشكا

سرویس ایران جوان آنلاین: کرونا «جدی جدی» جان می‌گیرد و مردم و مسئولان «شوخی شوخی» در مورد موج چهارم حرف می‌زنند و گویی هیچ کس به حرف‌هایی که می‌گوید و می‌شنود، اعتقادی ندارد.

خوزستان از جمله استان‌هایی است که زودتر از بقیه درگیر پیک چهارم کرونا شده، به نحوی که بیمارستان‌هایش با کمبود پرستار مواجه بوده و مسئولانش درخواست قرنطینه و اعمال محدودیت‌های بیشتر کرده‌اند.


حتی از این استان خبر می‌رسد برای پایند کردن شهروندان به انجام پروتکل‌های بهداشتی درخواست شده برای افرادی که قوانین و پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند جرایمی در نظر گرفته شود که البته بازدارنده باشد.

از چند هفته پیش اعلام شد وضعیت خوزستان اصلاً خوب نیست و در عرض دو هفته هفت برابر شدن آمار مبتلایان و به تبع‌آن بالا رفتن میزان مرگ و میر‌های ناشی از کرونا در این استان نه تنها وضعیت را قرمز کرد بلکه به سمت بحرانی پیش برد.


از همان زمان ۹ شهرستان خوزستان رنگ قرمز به خود گرفتند. هر روز اخبار ناگواری از سرعت شیوع کرونای انگلیسی در این منطقه از ایران منتشر می‌شد، اما مسئولان حتی برگزاری جلسات‌شان را به تعویق می‌انداختند.


همه درخواست تعطیلی دو هفته‌ای برای این استان را داشتند، اما معلوم نبود چه کسی تصمیم گیرنده آخر بود که در مقابل این اتفاق مقاومت می‌کرد.


هرچه بود یکبار دیگر تعلل و بی‌توجهی گروهی از مسئولان و ساده انگاری‌های معمولی مردم موجب شد خوزستان در شرایطی قرار بگیرد که روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کند: «وضعیت بیمارستان‌های خوزستان به گونه‌ای است که کنترل بیماران ورودی و تخت‌های بیمارستانی بسیار دشوار شده است و از طرف دیگر روز گذشته رکورد کشوری انجام روزانه تست با انجام ۱۴ هزار تست مجدداً در خوزستان شکسته شد.»


ادامه شرایط پیچیده خوزستان باعث شد تا وزیر کشور هم در این استان «وضعیت ویژه» اعلام کند.


هر چند مسئولان استانی می‌گویند محدودیت‌های نسبتاً گسترده‌ای در خوزستان اعمال شده است، اما گزارش‌ها و مشاهدات عینی نشان می‌دهد این محدودیت‌ها به صورت نیم‌بند اجرا می‌شوند و برخی واحد‌های صنفی زیر بار تعطیلی نرفته‌اند.


همه این‌ها در شرایطی است که به گفته سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان بار مراجعه به بیمارستان‌ها همچنان افزایشی است و استاندار خوزستان نیز گفته با توجه به وضعیت خوزستان در شیوع کرونا، اگر این وضعیت ادامه داشته باشد برای هفته آینده مجدداً پیشنهاد تعطیلی و قرنطینه خوزستان را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه خواهیم کرد.


شدت سرایت بیماری بالاست


با اینکه می‌شد با ادامه محدودیت‌ها و البته اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی، آرامش بدست آمده را حفظ کرد، اما بی‌خیالی مسئولان و برداشتن برخی محدودیت‌ها و در ادامه آن، ساده انگاری‌های شهروندان یکبار دیگر استان‌های ایران را درگیر ویروسی کرد که زندگی را مختل و تلخ کرده است.


سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اگر روند شیوع کرونا در خوزستان همچنان به همین شکل ادامه داشته باشد، بیماران غیر کووید از جمله بیماران قلبی عروقی و سرطانی مراکز درمانی دانشگاهی را به بیمارستان‌های بخش خصوصی منتقل خواهیم کرد و تخت‌های بیشتری را برای بیماران کووید در نظر خواهیم گرفت، می‌گوید: «پیک جدید کرونا در خوزستان از حدود ۲۰ روز پیش آغاز شده و سرایت و شدت آن نسبت به پیک قبلی به شدت بیشتر است.»


دکتر فرهاد سلطانی ادامه می‌دهد: «با توجه به این مسئله در فاصله زمانی بسیار کوتاهی، شاهد تعداد بالای مراجعات به مراکز درمانی هستیم هر چند که ظرفیت بیمارستانی استان خوزستان محدود و مشخص است، اما تعداد بیماران، بیشتر از ظرفیت بیمارستانی و پرستاری استان است. در این زمینه با هماهنگی‌های انجام‌شده با روسای بیمارستان‌ها و هیئت رئیسه دانشگاه جندی‌شاپور اهواز، توانسته‌ایم این مسئله را مدیریت کنیم.»


وی تصریح می‌کند: «با شروع این پیک، مجدداً همه بخش‌های بیمارستان رازی اهواز به صورت کامل در اختیار بیماران کووید قرار گرفت و پس از گذشت چند روز مجبور شدیم سایر بیمارستان‌ها را نیز به مرور وارد مدار بستری بیماران کرونایی کنیم. در این راستا، بیمارستان امیرالمومنین اهواز نیز به صورت کامل در اختیار بیماران کووید قرار گرفته است.»


بیمارستان‌ها با کمبود پرستار مواجهند


به گفته سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال حاضر دو بیمارستان در اهواز به صورت کامل در حال ارائه خدمات به بیماران کووید هستند و شش بیمارستان نیز هم بیماران کووید و هم بیماران در بخش‌های دیگر را پذیرش می‌کنند.


وی در خصوص کمبود پرستار در بیمارستان‌ها می‌گوید: «کمبود پرستار معضلی است که در کل کشور وجود داشت، اما در پیک‌های کرونا این مسئله به صورت بارز مشهود است. این مسئله به ویژه برای بخش‌های مراقبت ویژه بسیار بیشتر خود را نشان می‌دهد زیرا تعداد پرستار‌های آموزش‌دیده برای بخش‌های ویژه محدود هستند، اما در بیمارستان‌ها تعداد تخت‌های ویژه را افزایش داده‌ایم.»


سلطانی با بیان اینکه به مرکز فراخوان داده‌ایم تا در صورت ادامه پیک کرونا در خوزستان، در بحث کمبود پرستار به ما کمک شود زیرا وضعیت در استان خوزستان حاد است، اما در سایر استان‌ها به این شدت نیست، در خصوص قرنطینه و تعطیلی خوزستان تأکید می‌کند: «قرنطینه و اعمال محدودیت‌ها، مراحل و قواعد مشخصی دارد که موافق آن هستم. باید شکلی از محدودیت در استان ایجاد شود و حتی برای افرادی که قوانین و پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند جرایمی در نظر گرفته شود که البته بازدارنده باشد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار