کد خبر: 1040977
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۲
پاپ فرانسیس اول صبح دیروز در نجف با آیت‌الله سیستانی مرجع شیعیان عراق ملاقات کرد و از آنجا به زادگاه ابراهیم‌نبی (ع) در شهر اور رفت. دیدار ۵۴ دقیقه‌ای دو مقام مذهبی بلندپایه که البته پشت در‌های بسته انجام شد، دور از لنز دوربین‌ها نماند. آیت‌الله سیستانی در این ملاقات، به درد و رنج برخی ملت‌های منطقه در نتیجه جنگ، محاصره اقتصادی و کوچ اجباری اشاره کرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پاپ فرانسیس، چیزی حدود دو دهه دیر به عراق سفر کرد. پیش از اشغال به دست نیرو‌های امریکایی در سال ۲۰۰۳، عراق حدود ۴/ ۱ میلیون مسیحی داشت، ولی امروز، حدود ۱۸ سال بعد از اشغال امریکا، جمعیت مسیحیان عراق به حدود ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. آنگونه که منابع نزدیک به واتیکان گفته‌اند، پاپ فرانسیس در سفر به عراق، دو هدف عمده را دنبال می‌کرد؛ اول، همبستگی میان مذاهب و دوم، آنگونه که منابع واتیکان به سایت «Convesrsation» گفته‌اند، «آرامش‌بخشی به مسیحیانی که در کشاکش جنگ و کشمکش مجبور به فرار از عراق شده‌اند.» پاپ دیروز در ملاقات با آیت‌الله سیستانی، مأموریت اول خود را انجام داد و بعد هم نجف را به مقصد ذی‌قار ترک کرد تا در ذی‌قار، زادگاه ابراهیم‌نبی (ع) به نشانه همبستگی ادیان حضور پیدا کند. در این بیانیه دفتر آیت‌الله سیستانی گفته شده که ایشان در ملاقات با پاپ، به نقش مرجعیت دینی در حفاظت از عراق در برابر تروریسم اشاره و تأکید کردند که شهروندان مسیحی نیز باید مانند دیگر عراقی‌ها در امنیت و صلح زندگی کنند. آیت‌الله سیستانی بر هماهنگی تلاش‌ها برای تحکیم ارزش‌های هماهنگی، همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی انسانی تأکید کرد. آیت‌الله سیستانی همچنین به درد و رنج برخی ملت‌های منطقه در نتیجه جنگ، محاصره اقتصادی و کوچ اجباری اشاره کرد و در مورد بی عدالتی، ستم، فقر و آزار و شکنجه‌ای که بسیاری از مردم در کشور‌های مختلف رنج می‌برند صحبت کرد. آیت‌الله سیستانی همچنین بر تشویق طرف‌های مختلف و به ویژه قدرت‌های بزرگ به تقدم عقل در اقدامات مختلف تأکید کرد. ایشان همچنین به نقشی که رهبران دینی باید برای پایان دادن به تراژدی‌ها در سطح جهان ایفا کنند اشاره کرد و به درد و رنج ملت مظلوم فلسطین در اراضی اشغالی پرداخت. دو طرف در این دیدار پیرامون چالش‌های بزرگی که بشریت امروز با آن مواجه است و نقش ایمان به خداوند متعال و تعهد به ارزش‌های والای اخلاقی در غلبه بر آن‌ها صحبت کردند. آیت‌الله سیستانی در این دیدار همچنین از قدرت‌های بزرگ خواست که زبان جنگ را کنار گذاشته و توجه‌شان را بر منافع شخصی خود علیه حقوق مردم برای زندگی آزادانه و با عزت متمرکز نکنند.

چرا حالا؟

واتیکان در بیانیه‌ای که درباره دیدار پاپ با آیت‌الله سیستانی منتشر کرده، آورده که پاپ از آیت‌الله سیستانی و جامعه شیعیان به دلیل دفاع از «ضعیف‌ترین و آزاردیده‌ترین» جوامع اقلیت عراق قدردانی کرده است. ظاهراً منظور پاپ، ایزدیان و جامعه مسیحیان عراق است که در حمله داعش به موصل و دیگر شهر‌های عراق قربانی جنایت داعش شدند. پس از پایان این دیدار، پاپ شهر نجف را ترک کرد و در ادامه سفر خود به عراق وارد شهر باستانی اور شد و مورد استقبال مردم در این شهر قرار گرفت. نماز مشترک بین ادیان با ریاست پاپ در این شهر تاریخی برگزار شد. پاپ از ظلمی که بر اقلیت ایزدی در جریان ظهور گروه تروریستی «داعش» در سال ۲۰۱۴ رفت، یاد کرد و افزود که وقتی تروریسم به عراق حمله کرد، به بخشی از تاریخ یورش برد، اما در این برهه تاریک، ستاره‌ها درخشیدند و مسیحیان و مسلمانان برای ساخت پایه‌های صلح با همدیگر همکاری کردند. نیویورک‌تایمز با اشاره به سفر پاپ به عراق، به این نکته اشاره کرده که حمله سال ۲۰۰۳ امریکا به عراق، مانع سفر پاپ ژان پل دوم، رهبر وقت کاتولیک‌های جهان به این کشور شد. حالا پاپ فرانسیس در حالی به عراق سفر کرده که جنگ امریکا علیه عراق و بعد نیز سقوط بخش‌های قابل توجهی از این کشور به دست گروه تروریستی داعش، جامعه مسیحیان را در ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار داده است. بر اساس آمار سال ۱۹۸۷، عراق ۴/ ۱ میلیون مسیحی داشته که بعد از دو موج (حمله ۲۰۰۳ امریکا) و حمله داعش (۲۰۱۴)، امروز به حدود ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. اکثر این جمعیت به کشور‌های دیگر فرار کرده‌اند. آیت‌الله علی اکبر رشاد در آغاز درس خارج فقه القضاء از سفر سه روزه پاپ فرانسیس به عراق استقبال کرده، ولی با اشاره به وضعیتی که این روز‌ها عراق با آن دست در گریبان است، می‌گوید: «تن‌ها در حد یک گله است که عرض می‌کنم آقای پاپ چرا حالا؟ به تعبیر شاعر ایرانی حالا که: «دار‌ها برچیده خون‌ها شسته‌اند»! و جناب پاپ می‌خواهند قدم به سرزمین سوخته و ملت داغدیده عراق بگذارند، عراقی که در آن هزاران یتیم بر اثر ظلم مدعیان مسیحیت والدین خود را از دست داده‌اند!»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
شهروند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۷
0
0
آیت ا...سیستانی چقدر آرام و با صلابت، بدون کاخ و تزئینات
سمیل وحدت و یکپارچگی عراق ، نه چون اسامه بن لاد وهابی
عامل تفرقه و خشونتگرائیی و اسلام هراسی، دنیا باید از این
آیت ا...جلیل القدر بعنوان نماد اسلام رحمت و از آن بن لادن و...پیروان وهابیش بعنوان سمبل " وهابیت " یاد کند.
محمد
|
Germany
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۷
0
1
با سلام ، ای کاش در سر در ورودی خانه آیت الله سیستانی نوشته شده بود « جناب پاپ به کشور عراق که امنیت خود را مدیون خون پاک سربازان ولایت و در رأس آنها سردار شهید حاج قاسم سلیمان است خوش آمدید » واسلام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار