کد خبر: 1041259
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶
به رغم خروج امریکا از برجام و همچنین تشدید تحریم‌ها به واسطه قانون «کاتسا» مبادلات خارجی ایران در سال بیش از ۵۰ میلیارد دلار است. آمار تجارت خارجی ایران و همچنین افت نرخ ارز طی چهار ماه اخیر نشان از آن دارد که تیغ تحریم دیگر کند شده است. در همین رابطه یک عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت:FATF می‌تواند مجدداً تیغ کند شده تحریم‌ها را تیز کند.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به رغم خروج امریکا از برجام و وضع تحریم‌های چندلایه به ویژه تصویب قانون کاتسا، اقتصاد ایران شوک‌های ناشی از تحریم را پشت سر گذاشته است، البته اگر چه هزینه‌هایی در این رابطه به ملت ایران وارد شده، اما آمار تجارت خارجه بیش از ۵۰‌میلیارد دلاری سالانه کشور و همچنین افت نرخ دلار از محدوده ۳۳ هزار تومان به محدوده ۲۴ هزار تومان طی پنج ماه گذشته نشان از آن دارد که تیغ تحریم‌ها دیگر کند شده است.

یکی از نگرانی‌ها در شرایط کنونی کشور آن است که داده‌های اقتصادی ایران در اختیار امریکا و اروپایی‌ها قرار گیرد، زیرا امروز برای خزانه‌داری امریکا این مسئله وجود دارد که تجارت خارجه بیش از ۵۰ میلیارد دلاری ایران از چه طریقی و توسط چه اشخاصی انجام می‌گیرد، بی‌شک اگر این داده‌ها در اختیار وزارت خزانه‌داری امریکا قرار گیرد، ابزار لازم برای تیز کردن تیغ تحریم‌ها فراهم می‌آید.

کارشناسان دلسوز اقتصادی این روز‌ها این نگرانی را دارند که مدیران بی‌تفاوت نسبت به فراهم آوردن زیرساخت لازم برای مقابله با فرار مالیاتی و پولشویی در محیط داخلی، در محافل تصمیم‌گیر در رابطه با FATF از الزام پیوستن قطعی یا مشروط به لوایح سی‌اف تی و پالرمو سخن بگویند.

بی‌شک وزارت خزانه‌داری امریکا به دنبال آن است که راه‌های دور زدن تحریم‌ها توسط ایران را بیابد، از این رو باید مراقب بود تا اطلاعات و نقشه و شیوه روشن نگه داشتن چرخه مبادلات خارجی لو نرود، به ویژه آنکه تا انتخابات ریاست جمهوری ایران چند ماه بیشتر نمانده است و دستگاه‌های نظارتی باید در حفظ و حراست از داده‌های تجارت خارجی ایران هوشیار باشند.

در همین رابطه روح‌الله ایزدخواه نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فارس درباره وضعیت لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به تأخیر انداختن تعیین تکلیف لوایح FATF بازی در پازل کسانی است که هشت سال حل مشکلات کشور را به خارج گره زده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه در اظهارات مقامات دولتی تناقضات جدی در مورد FATF دیده می‌شود، ادامه داد: مسئولان می‌گویند FATF برای روابط خارجی بانکی یک ضرورت است، اما وقتی می‌گوییم تضمین بدهید که با اجرای خواسته‌های FATF مشکلات روابط بانکی حل می‌شود، می‌گویند ما نمی‌توانیم تضمین کنیم. در شرایطی که به اعتراف خود دولتمردان محدودیت تحریم‌ها به مراتب شدیدتر و بیشتر از FATF است، چگونه می‌گویند که FATF برای اقتصاد کشور یک ضرورت است!

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه درون‌زایی برای کشور ضرورت دارد، نه نگاه به بیرون اظهار داشت: ما برای تأمین نیاز‌های دفاعی و امنیتی خود عضو کنوانسیون‌های خارجی نشدیم بلکه بر ظرفیت‌های داخلی خود تکیه کردیم. هر جا بر ظرفیت‌های داخلی خودمان تکیه کرده‌ایم توانسته‌ایم چالش‌ها را برطرف کنیم.

ایزدخواه اضافه کرد: اینکه گفته می‌شود چرا همه کشور‌ها به فلان کنوانسیون پیوسته‌اند ولی ما نپیوسته‌ایم، منطق خام و ساده‌لوحانه‌ای است. امریکا هم به بعضی از کنوانسیون‌ها و معاهدات بین‌المللی نپیوسته است. استقلال در میدان عمل یعنی اینکه ما بر اساس منافع خودمان تصمیم می‌گیریم نه بر این اساس که دیگران چه می‌کنند.

وی با انتقاد از مسئولانی که در رابطه با مشکلات کشور آدرس غلط می‌دهند، گفت: بعد از گذشت پنج سال مسئولان پاسخ نمی‌دهند که سرانجام برجام چه شد، چرا تحریم‌ها برداشته نشد و افزایش پیدا کرد.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قطعاً با اجرای خواسته‌های FATF وضع از این هم بدتر می‌شود، زیرا واضح است که امریکا از ظرفیت‌های FATF برای پیشبرد سیاست تحریمی خود استفاده می‌کند. دولت نتوانسته در برجام تحریم‌ها را بردارد، اکنون برای فرار از پاسخگویی FATF را بهانه کرده است. همانطور که برجام توسط امریکایی‌ها طراحی و پخته شد، FATF هم طراحی امریکاست و همکاری با آن مشکلات را افزایش می‌دهد.

ایزدخواه با تأکید بر اینکه اثرگذاری تحریم‌ها همیشگی نیست، گفت: هم در دوره قبلی تحریم‌ها و هم در این دوره، امریکا نگران کند شدن تیغ تحریم خود بود و این طبیعت تحریم است که پس از مدتی، اثرگذاری خود را از دست بدهد. در حال حاضر نیز تحریم‌ها اثر اولیه خود را از دست داده‌اند و مسئولان دولتی هم اذعان دارند که فروش نفت از روش‌های غیررسمی افزایش یافته و پول آن نیز به راحتی در دسترس دولت است. این وضعیت نشان می‌دهد که استقامت ما جواب خواهد داد و ساختار تحریم‌ها به آرامی در حال سست شدن است. در چنین شرایطی پیوستن به کنوانسیون‌های FATF، به معنای بازگشت به شرایط قبلی و اثرگذاری جدی‌تر تحریم‌ها خواهد بود. تیغ تحریم در حال کند شدن است و FATF می‌تواند مجدداً تیغش را تیز کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
0
0
بالاخره از عمر دولت غربزده چند صباحی بیش نمانده و کدخدا مبداند که این فرصت دیگر تکرار نخواهد شد پس باید بیشترین سود را ببرد بهمین خاطر است که بعضی به تکاپو افتاده اند و لوایح FATF تمونه روشن آن است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
0
0
آقای ایزد خواه صد در صد درست می گوید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار