کد خبر: 1041613
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۰
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش‌بینی کرد: تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ بهبود پیدا خواهد کرد. از سوی دیگر بلومبرگ به نقل از معامله‌گران و تحلیلگران نوشت صادرات نفت ایران به استان شاندونگ که مرکز یک چهارم از ظرفیت پالایش چین است، ماه میلادی جاری به حدی افزایش پیدا کرد که باعث ترافیک در بنادر و پر شدن مخازن نفت شد.

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: اوپک پیش‌بینی کرد:تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ به میزان ۸۹ /۵ میلیون بشکه در روز معادل ۵/ ۶ درصد رشد می‌کند که اندکی بالاتر از پیش بینی ماه گذشته این سازمان است، اما این گروه پیش‌بینی خود را از میزان تقاضا در نیمه اول سال کمتر کرد.


در گزارش اوپک آمده است: پیش‌بینی می‌شود مجموع تقاضا برای نفت به ۳ /۹۶ میلیون بشکه در روز برسد و عمده مصرف در نیمه دوم سال مشاهده خواهد شد.


رشد تقاضای امسال، کاهش شدیدی که در سال ۲۰۲۰ پیش آمد را جبران نخواهد کرد، زیرا انتظار می‌رود سفر و رفت و آمد تا پایان سال ۲۰۲۱ ضعیف بماند.


جدیدترین پیش‌بینی‌ها می‌تواند دیدگاه محتاطانه‌ای را که در میان اعضای اوپک و متحدانشان در گروه اوپک پلاس درخصوص روند تسهیل محدودیت عرضه وجود دارد، تقویت کند. وزیران گروه اوپک پلاس در نشست پنج شنبه گذشته تصمیم گرفتند محدودیت عرضه فعلی را در آوریل ادامه دهند.


نفت عمده رشد قیمتی را که داشت پس از انتشار این گزارش حفظ کرد و نزدیک به ۶۹ دلار در هر بشکه معامله شد. قیمت‌ها ماه میلادی جاری با امیدواری به احیای اقتصادی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا صعود کردند.


اوپک با انتظار برای تسریع فعالیت اقتصادی در اواخر نیمه اول سال، پیش‌بینی خود از نرخ رشد اقتصاد جهان را از ۸/ ۴ درصد به ۱ /۵ درصد افزایش داد. با این حال پیش‌بینی می‌شود محدودیت‌های رفت و آمد همچنان به تقاضا برای نفت لطمه بزند.


گزارش اوپک نشان داد تولید نفت اوپک در فوریه که اکثر اعضای این گروه محدودیت عرضه را در سطح ژانویه حفظ کردند و عربستان سعودی به وعده خود برای کاهش تولید یکجانبه یک میلیون بشکه در روز عمل کرد، کاهش یافت.


تولید نفت اوپک ماه میلادی گذشته با ۶۵۰ هزار بشکه در روز کاهش به ۸۵/ ۲۴ میلیون بشکه در روز رسید که عمده این کاهش مربوط به عربستان سعودی بود. ریاض به اوپک اعلام کرد: تقریباً کل کاهشی که متعهد شده بود را انجام داده است و تولیدش را به میزان ۹۵۶ هزار بشکه در روز کاهش و به ۱۴۷/۸ میلیون بشکه در روز رسانده است.


عربستان سعودی هفته گذشته همزمان با تصمیم اوپک پلاس برای ادامه محدودیت عرضه، کاهش تولید یکجانبه خود را به مدت یک ماه دیگر در آوریل تمدید کرد.


اوپک پلاس سال گذشته به منظور حمایت از بازار در بحبوحه فروپاشی تقاضا، محدودیت عرضه ۷/ ۹ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشت. این محدودیت عرضه تا فوریه حدود ۱/ ۸ میلیون بشکه در روز بوده است.
با ادامه این محدودیت‌ها، رقیبان این گروه میزان عرضه خود را افزایش می‌دهند.


اوپک پیش‌بینی خود از رشد تولید غیراوپک را به یک میلیون بشکه در روز افزایش داد که عمدتاً از سوی کانادا، امریکا، نروژ و برزیل خواهد بود، اما انتظار می‌رود تولید نفت شیل امریکا کاهش پیدا کند.


براساس گزارش رویترز، با توجه به پیش‌بینی عرضه بالاتر از سوی تولیدکنندگان غیراوپک، اوپک برآوردش از تقاضای جهانی برای نفت این گروه در سال میلادی جاری را به ۳/ ۲۷ میلیون بشکه در روز کاهش داد.
این میزان به معنای آن است که فضا برای بالاتر رفتن میانگین تولید اوپک در سال ۲۰۲۱ وجود دارد.


واردات نفت چین از ایران رکورد زد


از سوی دیگر بلومبرگ به نقل از معامله گران و تحلیلگران نوشت: صادرات نفت ایران به استان شاندونگ که مرکز یک چهارم از ظرفیت پالایش چین است، ماه میلادی جاری به حدی افزایش پیدا کرد که باعث ترافیک در بنادر و پر شدن مخازن نفت شد.


کوین رایت، تحلیلگر شرکت کپلر در سنگاپور اظهار کرد: واردات نفت چین از ایران در مارس به ۸۵۶ هزار بشکه در روز خواهد رسید که بیشترین میزان در دو سال گذشته است و رشد ۱۲۹ درصدی نسبت به واردات فوریه خواهد داشت.


این آمار‌ها صادرات از طریق انتقال میان دو کشتی در خاورمیانه یا در آب‌های سنگاپور، مالزی و اندونزی را هم به حساب آورده است.


اکثر پالایشگاه‌ها و بازرگانان به دلیل هراس از مجازات امریکا که شامل قطع دسترسی به سیستم بانکی امریکا و مصادره محموله‌ها خواهد بود، قادر به خرید نفت ایران نیستند.


طبق گزارش شرکت کپلر، زمان انتظار برای تخلیه محموله نفتکش‌ها در شاندونگ هفته گذشته ۱۲ روز در مقایسه با هشت روز در هفته پیش از آن بود.


آمار SCI ۹۹ نشان داد سطح ذخایر نفت در بنادر این استان ماه گذشته به بالاترین میزان در یک سال اخیر صعود کرد.


بر اساس گزارش بلومبرگ، به گفته معامله‌گران، محموله‌های نفت ایرانی به دلیل تحریم‌ها ارزان‌تر هستند و در چین قیمت آن‌ها معمولاً سه تا پنج دلار در هر بشکه پایین قیمت نفت برنت است.


این قیمت جذاب باعث شده است شرکت‌های چینی همزمان با صعود قیمت‌های جهانی، به افزایش خرید نفت ایران اقدام کنند.


قطر به امارات نفت صادر کرد


همچنین آمار رهگیری نفتکش‌ها توسط بلومبرگ نشان داد، قطر که تولیدکننده نفت کوچکی در مقایسه با عربستان سعودی است، حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت در اوایل مارس به امارات متحده عربی صادر کرد.


نخستین محموله نفت صادراتی قطر به یک همسایه، نشاندهنده آغاز احیای روابط تجاری پس از احیای روابط دیپلماتیک میان دوحه و کشور‌های عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در اوایل ژانویه است.


عربستان سعودی و پنج کشور عربی دیگر با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و بی‌ثباتی منطقه، در ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند. وزارت امور خارجه عربستان سعودی در آن زمان در بیانیه‌ای اظهار کرده بود که در نتیجه تخطی‌های جدی مقامات دوحه، تصمیم گرفته است روابطش با قطر را قطع کند. سعودی‌ها و متحدان نزدیکشان نگران بودند که قطر بیش از حد به ایران که رقیب منطقه‌ای عربستان سعودی است، نزدیک شده است. بایکوت قطر به بسته شدن فضای هوایی برای شرکت هواپیمایی قطر ایرویز، تعلیق تجارت و بسته شدن مرز‌ها منجر شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار