کد خبر: 1041890
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۲
آن‌طور که به‌نظر می‌رسد ایران میزبانی دیدار‌های بازگشت انتخابی جام جهانی فوتبال را از دست داده است. رئیس جدید فدراسیون فوتبال هنوز نیامده به سیاق دولتی‌ها مشکلات را به گردن رئیس قبلی انداخت و عذر به دفتر وزیر امور خارجه برده تا بلکه با دیپلماسی موفق و فعال وزارت خارجه که شواهد عینی آن موجود است، حق میزبانی را مانند حق اتمی بازستانیم. اگرچه در قصور رؤسای پیشین شاید حق با او باشد، اما این ژست دیپلماتیک نشان می‌دهد که او نیز جا پای رؤسای قبلی می‌گذارد.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: تلاش‌های دیرهنگام برای گرفتن حق میزبانی فوتبال ایران در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی و همچنین مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ادامه دارد و از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک گرفته تا وزارت امور خارجه همه جمع شده‌اند تا بلکه افتضاح مدیریتی مدیران فدراسیون فوتبال را جمع و در مقابل تصمیم سیاسی AFC ایستادگی کنند. هرچند که باز هم راه را اشتباه می‌روند و سعی دارند با به راه انداختن سروصدا اینگونه القا کنند که می‌توانند حق از دست رفته فوتبال ایران را بگیرند، در حالی پیش‌بینی می‌شود هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. در روز‌هایی که آقایان در فدراسیون فوتبال ژست مدیریت حرفه‌ای گرفته بودند و پروژه لابی‌های مختلف خود را پیش می‌بردند، مخالفان فوتبال و ورزش ما یا به عبارت درست‌تر دشمنان ایران در کنفدراسیون قاره کهن مشغول برنامه‌ریزی برای گرفتن امتیاز مسلم میزبانی‌مان بودند. استقلال و فولاد (در صورت صعود) باید در عربستان دیدار‌های لیگ قهرمانان را انجام دهند و تیم ملی نیز برای انجام دیدارهایش در چارچوب انتخابی جام جهانی به جای برخورداری از امتیاز میزبانی باید در بحرین به میدان برود!

با اینکه از مدت‌ها قبل کارشناسان و رسانه‌ها نسبت به تصمیمات سیاسی AFC در خصوص بحث میزبانی هشدار داده بودند، ولی گوش شنوایی وجود نداشت و اگر هم بود رفاقت با شیخ سلمان و حفظ پست‌های تشریفاتی را بر دفاع از حق مردم و کشور ترجیح می‌دادند. حالا که کار از کار گذشته و دو تیم باشگاهی‌مان باید راهی عربستان شوند و تیم ملی نیز به بحرین تبعید شده، عالم و آدم دست به دست هم داده‌اند تا شاید مسئولان آسیا را وادار به عقب‌نشینی کنند. جالب اینکه حتی حالا هم می‌خواهند کار را به گونه‌ای پیش ببرند که مطامع سیاسی‌شان را تأمین کنند. در رسانه‌های وابسته به خودشان موضوع سلب حق میزبانی از ایران را به موضوع FATF و مسائل مربوط به مذاکرات ربط می‌دهند و می‌خواهند دقیقاً همان راهی را بروند که در برجام رفتند. با این حال برای خالی نبودن عریضه و از زبان سخنگوی وزارت امور خارجه اینگونه عنوان می‌کنند که «این تصمیم را ورزشی نمی‌دانیم و بیشتر یک تصمیم سیاسی است. زمانی که فدراسیون و وزارت ورزش به ما اطلاع دادند براساس نکاتی که مطرح شد یک دیپلماسی ورزشی را آغاز کردیم. تمام تلاش و ظرفیت‌های لازم را به کار خواهیم گرفت تا در این مسیر بهترین نتایج را برای فوتبالدوستان به دست آوریم. طبیعی است که باید تلاش کنیم در هر شرایطی ورزشکاران و فوتبالی‌های ما، خواسته‌های ملت را اجرایی کنند. ما هم در کنار آن‌ها هستیم تا ان‌شاءالله موفق باشند.»

مسعود سلطانی‌فر در حالی که هنوز از حال و هوای انتخابات فدراسیون فوتبال خارج نشده از بسیج ظرفیت‌ها برای حل چالش میزبانی خبر داد. در حالی که سوءمدیریت همین آقایان وزارت‌نشین و کمیته ملی المپیک همراه با مسئولان سابق فدراسیون فوتبال حق مسلم فوتبال کشور را اینگونه به باد داد، درست مانند بزرگ‌ترین دستاورد دولت همین وزارتخانه، یعنی برجام. سلطانی‌فر که با مدیرت خود یک برجام فوتبالی را رقم زده، حالا فعال مایشا شده و شخصاً قلم به دست می‌گیرد و به اینفانتینو نامه می‌زد: «در این خصوص یک هفته قبل مکاتبه‌ای را با اینفانتینو رئیس فیفا و شیخ سلمان رئیس AFC داشتیم. علاوه بر این صحبتی با ظریف وزیر امور خارجه داشتیم و موضوع را اطلاع دادیم. همچنین رئیس فدراسیون فوتبال نیز دیداری را با وزیر امور خارجه داشت و توضیحات لازم را ارائه داد. او نیز اقداماتی را در این خصوص انجام داد و مکاتباتی را با ریاست فیفا و AFC داشت. بر این باور هستیم که میزبانی حق مسلم ماست و پیگیری‌های لازم را در این خصوص انجام خواهیم داد. هنوز فرصت داریم که بخواهیم تصمیم گرفته شده را عوض کنیم، اما درباره مسابقات لیگ قهرمانان آسیا فرصت چندانی نداریم و باید تصمیم لازم را بگیریم. باید فضای منطقی‌تری ایجاد کنیم و عوارض حضور تیم‌های ایران در کشور‌های دیگر را کم کنیم.» نکته قابل تأمل مسئله درست همین‌جاست. فوتبالی‌ها برای نجات از بحران غیرمترقبه‌ای که گریبان‌شان را گرفته، دست به دامان ظریف شده‌اند! وزیر امور خارجه دولت تدبیر و امید که تکلیفش با دستاورد‌های منحصر به فرد و استثنایی‌اش در برجام کاملاً روشن است و کسی نیست سؤال کند که با چه امیدی دل به تلاش‌های مردی بسته‌اید که اگر راه و رسم مذاکره را می‌دانست، امروز کشور دچار این همه معضل نبود.

رئیس کمیته ملی المپیک، انتخاب عربستان و بحرین را به عنوان میزبان تکمیل پازل برای فشار بر مردم ایران خواند. رضا صالحی‌امیری در نشست خبری روز گذشته به مهدی تاج طعنه زد: «این تصمیم از نظر ما سیاسی و یک پازل از طرف کلانتر برای فشار بر ورزش و نشاط ملی است. این پروژه به دنبال انزوای ایران است. دکتر ظریف به اینفانتینو نامه اعتراض نوشت و با چند کشور صحبت داشت، سلطانی‌فر نیز اعتراض کرد و ما هم به باخ نامه اعتراضی نوشتیم. قرار شد فدراسیون فوتبال به اینفانتینو و کنفدراسیون آسیا اعتراض و برای پیگیری و ملاقات دوجانبه اقدام کند. همه ظرفیت کشور برای حمایت از فوتبال بسیج شده است. آنچه اتفاق افتاد تصمیم ناعادلانه و غیرمنتظره‌ای است و از خلل فدراسیون فوتبال حداکثر بهره را بردند. مسئولیت این بی‌تدبیری متوجه شیخ سلمان است. آن فرد عزیزی که صاحب کرسی در فوتبال آسیاست باید پاسخگو باشد.».

اما بشنوید از رئیس جدید فدراسیون فوتبال که در این گیر و دار درست مثل مسئولان دولت تدبیر و امید که از هشت سال قبل هر اتفاقی حتی زلزله و سیل را هم گردن دولت قبل می‌اندازند، این اتفاق را هم به گردن فدراسیون قبلی انداخته و آن‌ها را سهل‌انگار و بی‌توجه معرفی کرده است: «حق میزبانی ایران در مسابقات مقدماتی متأسفانه با اهمال‌کاری، بی‌توجهی و سهل‌انگاری در مدیریت گذشته تضییع شده است. آواری از مشکلات متنوع و متعدد بر سرمان ریخت که مردم ایران، همه حقیقت مرتبط با آن را می‌دانند و البته می‌دانند که ما مسبب این ویرانی نبوده‌ایم. تا لحظه آخر برای گرفتن همه حقوق فوتبال ایران تلاش خواهیم کرد.»

رئیس فراکسیون ورزش مجلس شائبه استفاده شخصی از پست نایب‌رئیسی AFC را مطرح کرده است. محمدمهدی فروردین در گفتگو با خانه ملت به اهمال مدیران فدراسیون فوتبل در یک سال گذشته اشاره کرد: «در یک سال گذشته در حالی که کشور‌های رقیب، مدارک خود را برای اخذ میزبانی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی و لیگ قهرمانان آسیا به AFC ارائه می‌کردند، مسئولان فدراسیون فوتبال درگیر برگزاری انتخابات بوده و تلاشی برای اخذ امتیاز میزبانی تیم ملی و تیم‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا انجام ندادند. در عین حال ما جایگاه نایب‌رئیسی AFC را در اختیار داریم و باید از این جایگاه برای منافع ملی بهره می‌‎بردیم، اما بهره‌مندی از این کرسی مهم، هیچ تأثیری در جهت منافع ملی برای کشورمان به دنبال نداشته است و این شائبه را در ذهن متبادر می‌‎کند که از این جایگاه برای منافع شخصی استفاده شده است و از این بابت متأسف هستیم.» سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی، عضو این فراکسیون نیز در گفتگو با مهر وزیر امور خارجه و وزیر ورزش را مسبب این اتفاق خواند: «این دومین فضاحت تاریخی فوتبال ایران در عرصه بین‌المللی بعد از پرونده «ویلموتس» است. چه بسا اگر در پرونده ویلموتس با مسببان و عاملان آن برخورد قاطعی صورت می‌گرفت و کوتاهی نمی‌شد، ما شاهد دومین فاجعه بین‌المللی برای میزبانی این سطح از مسابقات نبودیم. وزیر ورزش و جوانان باید پاسخگوی این فضاحت تاریخی باشد. وزیر امور خارجه طی دو هفته اخیر مذاکرات زیادی در راستای احیای برجام داشت، اما جالب است افرادی که در عرصه بین‌الملل این چنین قوی خود را می‌خواهند نشان دهند، از پس یک مذاکره ساده با فیفا و AFC برنمی‌آیند و حق ایران در عرصه مذاکرات ورزشی و دیپلماسی ما ضایع می‌شود. متأسفانه میزبانی به تیم رقیبی داده شده که در شرایط خاص سیاسی با کشور ما بسر می‌برد؛ بنابراین شرایط و محیط برای مسابقه پایاپای و جوانمردانه پدید نخواهد آمد. عدم میزبانی ایران هیچ ربطی به FATF و مشکلات مربوط به حقوق گمرکی و بانکی ندارد، زیرا کشور ما همیشه در شرایط تحریمی بوده و حق میزبانی ایران حفظ شده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار