کد خبر: 1042166
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۴
رییس بسیج سازندگی سپاه چهارمحال و بختياري در گفتگو با "جوان":
چهارمحال و بختياري از جمله استان هاي سرسبز و حاصلخير ايران است که با بهره مندي از ظرفيت هايش مي تواند در عرصه اقتصادي حرف هاي زيادي براي گفتن داشته باشد. با اين حال هنوز بسياري از روستاهاي آن از آب شرب لوله کشي محرومند و بيکاري معضل مناطق مختلفش است. اما طي سال هاي اخير بسيج سازندگي با برنامه ريزي و اجراي پروژه هاي مختلف گام هاي موثري در جهت رفع مشکلات و معضلات روستاها برداشته که در اين رابطه به سراغ سرهنگ پاسدار هوشنگ فولادی، رییس بسیج سازندگی و دبیر قرارگاه ستاد رزمایش کمک های مردمی سپاه قمربنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری رفتيم تا گفتگويي با ايشان داشته باشيم.
حمیرا رحیمی

عمده مشکلات روستاهاي چهارمحال و بختياري در چه حوزه هاييست؟

این استان دارای مشکلات بسیاری است اما عمده نيازها و کمبودها در بخش‌هاي  زیرساختی از جمله ابرسانی کشاورزی و آب شرب روستایی است. در حالیکه چهارمحال و بختیاری از استانهای آبخیز کشور به شمار می‌رود اما 135 روستای آن در حال حاضر آبرسانی سیار می‌شود که می‌طلبد برای رفع این چالش مسئولان برنامه‌ریزی داشته باشند. نرخ بالای بیکاری از دیگر  مشکلات و چالش‌های پیش رو برشمرد.

از نظر شما براي رفع مشکلات چه کار بايد کرد؟

به نظر می‌رسد باید بین مسئولان مربوطه هم‌افزایی، وحدت و همراهی بیشتری شکل گیرد چراکه استانی که دارای ظرفیت‌های خدادادی بیشماری است نباید در رتبه نخست بیکاری کشور جای گیرد.

به عنوان مثال، توجه به ظرفیت دامپروری استان از مهمترین راهکارهای رفع بیکاری و رونق اشتغال در استان است. اگر دامداری استان را رونق دهیم علاوه‌بر اشتغالزایی و مهاجرت معکوس روستاییان از شهر به روستا، شاهد شکوفایی اقتصاد استان نیز خواهیم بود.

کشاورزی و به ویژه بهره‌گیری از ظرفیت گلخانه‌ها از دیگر راهکارهای رفع بیکاری در استان به شمار مي آيد.  در همین راستا می‎طلبد به روستاییان تسهیلات مناسب و سهل‌الوصول پرداخت شود.

آيا مسئولان استان همتي براي انجام کارهاي بزرگ دارند؟

 

هميشه اولين گلايه از همراهی  نکردن برخی مسئولان استان در اجرای برنامه‌های محرومیت زدایی، بوده است. مدیریت ارشد استان در حالی که رییس ستاد پشتیبانی از گروه‌های جهادی است اما تاکنون یک جلسه در این خصوص نداشته و انتظار می‌رود این همراهی تقویت شود.

البته نبايد همکاري هاي خوب را هم ناديده گرفت. دستگاه‌هایي نظیر منابع طبیعی و آبخیزداری که در کنار ما بوده اند. در همین راستا اداره کل منابع طبیعی استان یک هزار و 250 هکتار زمین برای کشت گیاهان دارویی در اختیار گروه‌های جهادی قرار داده است.

همچنین تفاهم نامه ای برای حفظ و حراست از گونه نادر لاله های واژگون و قرارداد همکاری برای جلوگیری از قاچاق چوب امضا شده است.

تفاهم نامه با کمیته امداد امام خمینی(ره) از دیگر همکاری های بین بخشی این سازمان است که در اين رابطه به مناسبت سال جهش تولید تفاهم نامه ای به مبلغ 38 میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در قالب اعطای تسهیلات منعقد شده است.

هم اکنون اولويت سازمان بسيج براي بهتر به نتيجه رسيدن کارها چيست؟

علمی کردن فعالیت های جهادی از مهمترین برنامه های این سازمان است. سند راهبردی در همین راستا تنظيم شده است که بر اساس آن فعالیت های جهادی طبق برنامه و بر اساس چشم انداز 5 ساله پیگیری می شود.

بسيج سازندگي در رزمايش کمک مومنانه و همدلي چه نقشي ايفا کرد؟

بجز مراحل قبلي که با تمام توان در خدمت نيازمندان و آسيب ديدگان از کرونا بوديم، در مرحله سوم کشوری اين رزمايش که همزمان با مرحله هفتم استانی بود مبلغ 55 میلیارد تومان کمک مومنانه از خیرین، سازمان بسیج مستضعفين، قرارگاه محرومیت زدایی و قرارگاه خاتم الانبیا جمع آوری و توزیع شد. در این مرحل 12 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان در سطح استان توزیع شد.

و گروه هاي جهادي چه اقداماتي داشته اند؟

اعزام اردوهای جهادی به مناطق محروم استان به میزان 25 هزار و 400 نفر روز، اعزام گروه های جهادی تخصصی به مناطق محروم به میزان 21 هزار نفر روز، اعزام گروه های جهادی حضرت قمربنی هاشم به فرماندهی سردار فرمانده سپاه و معاونین به روستای چین موگویی و اوره و بارز لردگان در 2 مرحله از جمله فعاليت هاي چهادگران و اقدامات اين سازمان است.

ضمن اينکه 2 هزار و 866 طرح عمرانی و محرومیت زدایی نيز در استان طی سالجاری اجرايي شده است. ساخت و ترمیم خانه های محرومین، تعمیر مسکن ناشی از سیل، خانه عالم، دارالقرآن، مدرسه‌سازی، ساخت و بازسازی مسجد، غسالخانه، آبرسانی روستایی و کشاورزی، پل سازی و جاده سازی از جمله طرح هايي است که نهايي شده و به بهره برداري رسيده اند.

ایجاد231  میز خدمت با کمک بسیج ادارات، ایجاد طرح های اقتصاد مقاومتی در قالب 72 کارگاه، تشکیل صندوق های قرض الحسنه اشتغال زای مردم محور شامل 494 صندوق، راه اندازی 25 تعاونی و ایجاد اشتغال در قالب کارگاه های خیاطی، کشاورزی و خدماتی، تشکیل جلسات کارگروه اقتصاد مقاومتی و تنظیم سند و تنظیم 3 سند راهبردی برای اجرای طرح های مهار آبها و پلنهای خورشیدی و حفظ جنگلها از دیگر این فعالیت ها به شمار می رود.

در رابطه با اشتغالزايي چه برنامه هايي داشته ايد؟

 

مبلغ 568  ميليون تومان وام اشتغالزا در استان از سوی این نهاد پرداخت شده است. تفاهم نامه ساخت و تعمیر 25 واحد خانه مددجوی بهزیستی، تفاهم نامه ساخت 300 واحد مسکن مددجویی کمیته امداد، انعقاد تفاهم نامه همکاری با سایر دستگاه های دولتی در قالب 25 تفاهم نامه، اجرای 2 هزار و 118 نفر آموزش های فنی و حرفه‌ای، اقتصاد مقاومتی، مشاغل خانگی و طرح های صنایع تبدیلی و اجرای کارگاه آموزشی افزایش بهره برداری دام عشایر برای 500 نفربخش دیگری از فعالیت های بسیج سازندگی استان است.

اجرای آموزش و اشتغال بهبودیافتگان طرح محله کرامت، حمایت و راه اندازی سالن و پارک و سالن در منطقه آلوده ویژه 7 محله، اجرای 54 کلاس آموزشی مشاوره حقوقی، تهیه و توزیع 11 هزار و 250 بسته لوازم التحریر، تهیه و توزیع یک هزار و 90 مورد جهیزیه، تهیه و توزیع  البسه و بسته معیشتی و بهداشتی برای 7 هزار و 500 خانوار، دوخت لباس های بیت المقدس و کوثر به تعداد 3 هزار دست، کاشت 76 هزار نهال، ایجاد اشتغال فصلی برای گروهای جهادی، تفاهم نامه با قرارگاه خاتم الانبیا برای تهیه لوازم التحریر، تفاهم نامه با کمیته امداد، تفاهم نامه با قرارگاه جهادی امام رضا(ع) و راه‌اندازی قرارگاه شهید سلیمانی و توزیع بسته های معیشتی از دیگر فعالیت‌های بسیج سازندگی استان در سالجاری بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر