کد خبر: 1042390
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۵
کاروان‌ کشورمان در حالی سال آینده در بازیهای پارالمپیک توکیو شرکت خواهد کرد که به دلیل شیوع بیماری کرونا و لغو کلیه مسابقات برون مرزی و کسب سهمیه ورودی به بازیهای پارالمپیک، مسوولان کمیته در تلاش هستند تا کاروان کیفی و مدال آور راهی توکیو کنند تا رتبه خود را در این دوره از بازیها به جایگاه بهتر از ریو ارتقاء دهند.
 کاروان ورزش جانبازان و معلولان در پارالمپیک ریو با ترکیبی از ۹۵ ورزشکار در ۱۱ رشته ورزشی (والیبال نشسته زنان و مردان، بسکتبال با ویلچر، فوتبال پنج نفره، دوومیدانی، تیروکمان، وزنه برداری، تیراندازی، جودو، شنا، قایقرانی و دوچرخه سواری) شرکت کرد و با کسب ۲۴ مدال، (۸ مدال طلا، ۹ نقره و ۷ برنز) در جدول رده بندی پانزدهم شد. در این دوره از بازیها مسوولان کمیته ملی پارالمپیک در تلاش هستند کاروان کیفی، مدال آور و تنها در ۹ رشته ورزشی با ۵۰ ورزشکار و ۲۰ مربی در توکیو شرکت کنند تا به جایگاه بهتر از ریو دست پیدا کنند. هر چند امکان دارد این ترکیب به دلیل فرصت کسب سهمیه در رشته های دوومیدانی، جودو و تیراندازی و یا به دلیل افت رکورد ورزشکاران، دستخوش تغییرات شود.

در ادامه مهم‌ترین اتفاقات کمیته ملی پارالمپیک را در سال ۹۹، مرور می‌کنیم.

* شیوع کرونا و بلاتکلیفی ورزشکاران پارالمپیکی با تعطیلی اردوها

با شیوع ویروس کرونا از اسفند سال ۹۸ و تشدید آن در سال جاری سبب تعطیلی اردوها، لغو کلیه مسابقات برون مرزی و به تعویق افتادن بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو شد.

تعطیلی اردوها برای ورزشکاران نپارالمپیکی به دلیل شرایط خاص آنها تا ۶ ماه اول سال ادامه داشت و مجوز برگزاری اردو از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا وزارت ورزش و جوانان داده نمی شد. هر چند ورزشکاران به صورت غیرمتمرکز و از طریق فضای مجازی تمرینات را پیگیری می کردند، اما مربیان معتقد بودند که دوری از اردو و تمرینات از نظر روانی سبب افت شدید رکورد ورزشکاران شده است.

البته با توجه به تعویق المپیک و پارالمپیک، فدراسیون جانبازان و معلولان و کمیته ملی پارالمپیک نیز عجله ای برای برگزاری اردو نداشتند و حفظ سلامتی ورزشکاران را مهم تر از برگزاری اردو عنوان می کردند، و همین مساله سبب بلاتکلیفی ورزشکاران برای آماده سازی جهت شرکت در پارالمپیک توکیو شده بود.



* اعزام ۹ رشته ورزشی به پارالمپیک توکیو

هادی رضایی سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو معتقد است که با تغییر زمان برگزاری بازیهای پارالمپیک سیاست کمیته ملی پارالمپیک بر مبنای همان سیاست قبلی بوده و هیچ تغییری در سیاست کمیته ملی پارالمپیک در اعزام ورزشکاران ایجاد نشده است‌.

بنابراین در این سیاست، ورزشکاران شانس کسب طلا، نقره و برنز و کسانی که در جایگاه اول آسیا قرار دارند جزو ورزشکاران اعزامی به پارالمپیک توکیو هستند.

*حضور کاروان ایران با ۵۰ ورزشکار

کاروان پارالمپیک ایران با ٥٠ ورزشکار و ٢٠ مربی در ۹رشته در بازی‌های توکیو شرکت خواهد داشت. به گفته ی رضایی این ترکیب امکان دارد بر اساس کسب سهمیه‌های جدید در رشته‌هایی مانند دوومیدانی، جودو و تیراندازی یا افت رکوردها، دستخوش تغییراتی شود.

وی ترکیب مصوب برای اعزام کاروان به بازی‌های پارالمپیک را به شرح زیر اعلام کرد.

پاراتکواندو: ٢ ورزشکار و یک مربی
اگر مسابقاتی برای خانم‌ها برگزار شود و کسب سهمیه صورت بگیرد و سیاست‌های کمیته اجازه بدهد، سهمیه موردنظر اضافه می‌شود.

پاراتیراندازی: ٣ ورزشکار خانم و ٢ مربی
در بخش مردان ٢ سهمیه کسب شده که مطابق با سیاست‌ها نیستند، در صورتی که طی ماه‌های آینده رکوردها ارتقا داشته باشد، حتماً اعزام می‌شوند.

پاراتیروکمان: ٤ ورزشکار مرد، یک ورزشکار زن، ٣ مربی
البته در این بخش ٦ سهمیه کسب شده، در صورتی که وضعیت سهمیه‌های باقی مانده براساس سیاست‌ها به حد نصاب برسد، اضافه خواهد شد.

جودو نابینایان: ٢ ورزشکار مرد، یک مربی

دوومیدانی جانبازان و معلولان: ٥ ورزشکار، ٣ مربی
٤ سهمیه دیگر هم کسب شده که یا باید کلاس بندی آنها تایید شود یا رکورد خود را ارتقا دهند. ضمن اینکه همچنین فرصت برای کسب سهمیه وجود دارد.

دوومیدانی نابینایان: ٢ ورزشکار مرد، یک مربی

قایقرانی: یک ورزشکار خانم، یک مربی

والیبال نشسته: ١٢ ورزشکار، ٣ مربی
بسکتبال با ویلچر: ١٢ ورزشکار، ٢ مربی، یک تکنسین.

* حذف ۳ رشته ورزشی از بازیهای پارالمپیک توکیو

هادی رضایی سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو درباره علت عدم اعزام فوتبال پنج نفره، دوچرخه سواری و شنا به پارالمپیک توکیو با وجود کسب سهمیه می گوید؛ فوتبال ٥ نفره با وجود کسب سهمیه و به دلیل عدم مطابقت با سیاست‌های مصوب سال گذشته از ترکیب کاروان کنار گذاشته شد.

در دو رشته شنا و دوچرخه سواری هم رکورد ورودی برای بازی‌های پارالمپیک کسب شد، اما با بررسی‌های صورت گرفته این دو رشته هم کنار گذاشته شدند.



* رژه ورزشکاران برای اولین بار با دو پرچمدار در پارالمپیک توکیو

سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک توکیو با اشاره به حضور ورزشکاران در مراسم رژه با دو پرچمدار می گوید؛ نخستین بار کاروان هر یک از کشورها با دو پرچمدار زن و مرد رژه خواهند رفت.

رضایی همچنین زمان افتتاحیه و اختتامیه بازی‌های پارالمپیک را به ترتیب ٢ و ١٤ شهریورماه ١٤٠٠ عنوان کرد و گفت؛ به خاطر کرونا تغییراتی در ظرفیت برخی اماکن مانند غذاخوری بازی‌های پارالمپیک ایجاد شده است، در کل تمام پیش بینی‌ها براساس بیماری کرونا انجام خواهد شد.

* فرصت کسب سهمیه در رشته های دوومیدانی، قایقرانی، جودو و تیراندازی

هر چند لیست نهایی نفرات اعزامی به توکیو از سوی ستاد بازیهای پارالمپیک نهایی شده و قرار است این لیست اواخر فروردین به کمیته برگزاری مسابقات اعلام شود، اما هنوز هم برخی از رشته ها در سال جاری به دلیل لغو مسابقات از سوی فدراسیون جهانی و نداشتن فرصت کافی برای کسب سهمیه ورودی، در سال آینده به دنبال کسب سهمیه و افزایش تعداد ورزشکاران اعزامی خود به توکیو هستند. هر چند سیاست کمیته ملی پارالمپیک در این دوره از بازیها، تنها اعزام ورزشکاران مدال آور به توکیو و ارتقای جایگاه خود نسبت به پارالمپیک ریو است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار