کد خبر: 1042455
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵
تعداد مبتلایان جدید پنج رقمی شد و به ۱۱ هزار و ۶۶۰ بیمار رسیده و فوتی‌ها هم سه رقمی شد و در روز طبیعت ۱۱۷ خانواده داغدار مرگ عزیزانشان شدند. تمام این تغییرات آماری در حالی رخ داد و کشور را با موج چهارم کرونا مواجه کرد که پیش از آغاز تعطیلات نوروزی درباره زبانه کشیدن شعله‌های کرونا با سفر‌های نوروزی، هشدار داده شده‌بود، اما شاید صرف هشدار و خواهش و التماس وزیر بهداشت در این باره کافی نبود!
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: «روز‌های سختی در پیش است». در حالی که در روز‌های پایانی سال ۹۹ تنها ۹ شهر در نقشه کشورمان قرمز و ۳۱ شهر نارنجی بود، در سیزدهمین روز فروردین ماه جدید آمار شهر‌های قرمز و نارنجی با رشدی چند برابری به ۱۶۵ شهر رسید! آمار‌های ابتلا، بستری و فوتی‌های کرونایی هم با افزایش قابل تأمل مواجه شده‌است. تعداد مبتلایان جدید پنج رقمی شد و به ۱۱ هزار و ۶۶۰ بیمار رسیده و فوتی‌ها هم سه رقمی شد و در روز طبیعت ۱۱۷ خانواده داغدار مرگ عزیزانشان شدند. تمام این تغییرات آماری در حالی رخ داد و کشور را با موج چهارم کرونا مواجه کرد که پیش از آغاز تعطیلات نوروزی درباره زبانه کشیدن شعله‌های کرونا با سفر‌های نوروزی، هشدار داده شده‌بود، اما شاید صرف هشدار و خواهش و التماس وزیر بهداشت در این باره کافی نبود! شاید لازم بود سعید نمکی وزیر بهداشت با استفاده از اختیارات وزارتی و عضویت در هیئت دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا، ممنوعیت سفر‌های نوروزی را به شکلی گسترده‌تر اجرایی کند تا امروز به روز‌های سختی که بیرون آمدن از آن به این سادگی‌ها امکانپذیر نیست، دچار نشویم. حالا، اما با شکستن حلقه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و افزایش ۸۹ درصدی تردد بین جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۰، انگار به جای سبزه هفت سین، سلامتی را در روز ۱۳ فروردین بر باد داده و سال نو را با نگرانی از آمار‌های کرونایی آغاز می‌کنیم.

پیش‌بینی‌ها درباره اوج‌گیری دوباره ویروس کرونا و موج چهارم این بیماری به تحقق پیوست و صد البته با عنایت به افزایش قابل توجه آمار بیماران سرپایی و بستری در هفته‌های آینده شاهد افزایش فوتی‌ها و بیماران بدحال خواهیم بود. بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۱۳ فروردین ۱۴۰۰، ۱۱ هزار و ۶۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۳۰ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۰۸ هزار و ۹۷۴ نفر رسید.

در همین زمان، ۱۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۸۷۶ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۶۳۳ هزار و ۹۴۹ نفر از بیماران، بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴ هزار و ۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

افزایش روند بستری بیماران در همه نقاط کشور به جز خوزستان

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، بروز خیز چهارم کرونا در سراسر کشور قطعی است و در حال حاضر روند بستری مبتلایان در تمامی استان‌های کشور جز خوزستان صعودی و با سرعت زیادی در حال افزایش است.

طبق آخرین آمار، تبریز، مشهد، سمنان، قم، سنندج، گرگان و ساری در وضعیت نارنجی قرار گرفتند. همچنین شهرستان‌های قرمز به ۴۶ و شهر‌های نارنجی به ۱۱۹ افزایش پیدا کردند.

فقط ۳۷ شهر آبی ماند

در حال حاضر ۲۴۶ شهرستان در وضعیت زرد هستند و تنها ۳۷ شهرستان در وضعیت آبی باقی مانده‌اند و تعداد مبتلایان در تمامی استان‌های کشور به جز خوزستان با سرعت رو به افزایش است. به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در حال حاضر وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور بسیار کاهش پیدا کرده و به ۵۶ درصد رسیده‌است. وی تصریح کرد: «به هر حال احتمال وقوع خیز چهارم بیماری در کشور دور از ذهن نیست و در هفته‌های آینده باید شاهد نتیجه سفر‌ها و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشیم که متأسفانه این موضوع در روند افزایشی بیماری و بستری و فوت به علت کووید ۱۹ مشهود خواهد بود.»

وی با تأکید بر روند افزایشی ابتلا به بیماری در تمامی استان‌های کشور به جز استان خوزستان افزود: «تعداد مبتلایان به کرونا در کشور به شکل نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است و طی روز‌های آتی مطمئناً باید شاهد بالاتر رفتن آمار فوت‌شدگان بیماری باشیم.»

افزایش ۸۰ درصدی مراجعه به اورژانس

پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور از افزایش چشمگیر مصدومان حوادث ترافیکی خبر داد و گفت: «دو تهدید وجود دارد. یکی از تهدید‌ها ویروس کرونا، آن هم از نوع جهش یافته‌است که سرعت انتقال بالایی دارد و در دو نوبت عوارض را بارز می‌کند و دیگری نیز تصادفات است.»

وی با تأکید بر اینکه مراجعه به مراکز درمانی و اورژانس‌ها تقریباً ٨٠ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده‌است، افزود: «ویروس جهش‌یافته عوارض را یکبار در هفته اول و بار دیگر در هفته دوم بروز می‌دهد. مراقبت‌ها بسیار توصیه می‌شود و باید دقت بسیاری داشته باشیم که نه خود مبتلا شویم و نه افراد دیگر را مبتلا کنیم.»

نمکی:روز‌های سختی در پیش است

سعید نمکی، وزیر بهداشت با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود ضمن انتقاد از مجاز بودن سفر‌ها و تصمیم‌های اخیر مسئولان برای نوروز ۱۴۰۰ نوشت: «روز‌های سختی در پیش است. خداوند یاری‌مان کند تا نمانیم، تا دستاورد افتخار‌آمیز روز‌های سخت تحریم به سادگی به باد نرود و عزیزان ارجمند دیگری از دست ندهیم.»

وی با تأکید بر لزوم ممنوعیت سفر‌های نوروزی در پیام خود نوشت: «نوشتیم... گفتیم... التماس کردیم... قسم دادیم که دو تا سه هفته صبوری کنید. مهلت بدهید تا مثل سال قبل از فرصت تعطیلات سال نو استفاده کنیم و با تشدید بیماریابی در طرح شهید سلیمانی خانه به خانه شعله‌های کوچک را شناسایی و مهار نماییم تا به هم نپیوندند و آتش دامن پهنه کشورمان را نگیرد. گفتیم سفر و جمعیت سیال نمی‌گذارد طرح اجرا شود و بیماری نیز از نقاط گرفتار به مراکز پاک‌تر منتقل می‌شود. صف‌های طولانی تهیه ارزاق شب عید ساعت‌ها جمعیت سالمند تنیده در این صف‌ها را گرفتار می‌کند.»

نمکی با تأکید بر اینکه گروهی فکر کردند که فراز و فرود منحنی‌ها شاید به شیوه فتوشاپ است، ادامه داد: «گفتیم می‌دانیم تاب‌آوری مردم مهم است ولی تاب‌آوری مدافعین خسته سلامت پس از ۱۴ ماه کار بی‌وقفه و جانفشانی برای مدیریت پیک‌های پیوسته نیز مهم است. گفتیم اقتصاد گردشگری اهمیت دارد، ولی سرمایه اجتماعی نظام سلامت و هزینه‌های شیوع مجدد بیماری و اثراتش بر اقتصاد خرد و کلان کشور نیز بی‌اهمیت نیست.» به گفته وزیر بهداشت بیماران در تمام نقاط کشور در حال افزایش و تخت‌های بیمارستانی در حال پر شدن است. در خیز جدید اولاً زنجیر مهار غول سرکش بیماری با ویروس جدید گسترده‌تر است و ثانیاً خود و سربازان مدافع‌شان خسته‌تر. روز‌های سختی در پیش است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار