کد خبر: 1042940
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶
متخصص طب سنتی ایرانی راهکار‌هایی را برای بهبود سیستم گوارشی پس از پرخوری‌های ایام نوروز توصیه کرد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: علیرضا یارقلی متخصص طب سنتی ایرانی درباره راهکار‌های طب سنتی پس از تعطیلات نوروزی و خوردن انواع غذا‌ها و آجیل‌ها و مشکل احتمالی سیستم گوارشی گفت: معمولا در ایام نوروز دچار پرخوری می‌شویم و به تبع آن معده سرد و تنبل می‌شود به همین دلیل چند فرمول برای بهبود سیستم گوارشی توصیه می‌شود.

وی توصیه کرد: یک قاشق چایخوری انیسون نیم کوب شده به علاوه یک قاشق چایخوری نبات نیم کوب شده بعد از هر وعده غذایی خورده شود. این فرمول به خاطر "حجم کم" انیسون برای تقریبا مزاج‌های مختلف مشکل ایجاد نمی‌کند ضمن اینکه با کمک به هضم غذا و بهبود معده کمک می‌کند. البته دیابتی‌ها می‌توانند به جای نبات از یک قاشق چایخوری سماق نیم کوب شده استفاده کنند.

یارقلی در ادامه نوشیدن سکنجبین را توصیه کرد و گفت: سکنجبین‌ها از نوشیدنی‌هایی هستند که می‌توانند به افرادی که در نوروز از شیرینی‌ها و تنقلات و گرمی‌ها به مقدار زیاد استفاده کرده اند کمک کنند. شربت سکنجبین نعناع را می‌توان با با یک لیتر آب، ۱ کیلو شکر، ۲۵۰ سی سی سرکه و چندبرگ نعناع تهیه کرد. این نوشیدنی علاوه بر ایجاد انرژی به پاکسازی بدن هم کمک می‌کند و به خاطر وجود سرکه در این نوشیدنی کالری آن موجب صدمه به بدن نمی‌شود. خوردن کاهو به همراه سکنجبین مفید است و برای افرادی که احساس تشنگی دارند توصیه می‌شود از خیار رنده شده در شربت سکنجبین استفاده کنند.

متخصص طب سنتنی کشورمان استفاده از ماء الشعیر طبی را هم برای بهبود سیستم گوارشی توصیه کرد. این نوشیدنی با یک واحد جو به علاوه ۱۴ تا ۲۰ واحد آب تهیه می‌شود. این ترکیب باید حدود ۱ ساعت جوشانده شود تا زمانیکه جو‌ها باز شوند. این محلول باید به صورت داغ صاف شود و می‌توان برای بهتر شدن مزه، کمی عسل یا آبلیمو به آن اضافه کرد. این محلول ۲ تا ۳ روز ماندگاری دارد و نباید حجم زیادی از آن تهیه شود. مصرف آن محدودیتی برای هیچ مزاجی ندارد.

وی بر خوردن انیسون تاکید کرد و گفت: استفاده از سماق به همراه انیسون به جهت بهبود نفخ معده برای بیماران قلبی مفید است و حتی نبات نیم کوب به همران انیسون برای آن‌ها منعی ندارد. ضمن اینکه افراد دیابتی هم منع کامل خوردن شیرینی‌ها را ندارند و باید سکنجبین را با احتیاط مصرف می‌کنند. ضمن اینکه ماء الشعیر طبی هم برای بیماران قلبی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

یارقلی بر انجام ورزش‌های مستمر تاکید کرد و گفت: به افراد دیابتی و بیماران قلبی ورزش مستمر توصیه می‌شود. ورزش باید به صورت کوتاه و ادامه دار باشد. مثلا شخص می‌تواند ۲۰ مرتبه در روز به مدت ۱ دقیقه ورزش کند.

وی درباره تاثیر چای سبز در مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: ترشحات از منظر طب ایرانی سرد و‌تر هستند و چای، طبعی گرم و خشک دارد و به دفع بلغم و عفونت‌های بدن کمک می‌کند و می‌تواند برای افرادی که سرماخوردگی و کسالت دارند مفید باشد، اما باید اعتدال در مصرف چای رعایت شود. نوشیدن چای به ویژه چای سبز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالا مفید است. پودر لیمو عمانی و سماق به همراه چای توصیه می‌شود. سکنجبین سماق هم از نوشیدنی‌های مفیدی است که به ویژه در ایام گرم سال توصیه می‌شود.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار