کد خبر: 1043313
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۰
نمکی: بی‌توجهی‌های قبل از سفر‌ها به خصوص بازار‌های شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و ... موج سهمگین کنونی را رقم زد
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در حالی که تا دو ماه قبل هیچ نقطه قرمزی در نقشه کرونایی کشورمان دیده نمی‌شد و رنگ غالب وضعیت کرونایی شهر‌ها زرد و آبی بود، سفر‌ها و دید و بازدید‌های نوروزی در کنار صف‌های مرغ و روغن، رنگ قرمز کرونا را بر سرتاسر نقشه ایران پاشید و اکنون تنها ۱۱ شهر آبی باقی مانده‌است. سرعت موارد بستری بیماران در موج جدید بیماری حدود ۷/ ۳ برابر مدت مشابه در موج‌های دوم و سوم بیماری و از ابتدای سال ۱۳۹۹ بی‌سابقه بوده‌است. بیماران بد حال بستری در بیمارستان‌ها در حال افزایش هستند و دو تا سه هفته پیش‌رو سخت و با تعداد مرگ و میر بالا پیش‌بینی می‌شود. این شرایط اضطراری موجب شده تا از امروز برای مدت زمان ۱۰ روز، محدودیت‌هایی در شهر‌های قرمز اعمال و فعالیت مشاغل گروه‌های دو، سه و چهار در این شهر‌ها ممنوع شود. همچنین خروج پلاک‌های بومی و ورود پلاک‌های غیربومی به ۲۵۷ شهر قرمز کشور غیرمجاز است.

وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاونان وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای کاهش فشار سنگین به بخش‌های بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی، به خصوص مراقبت‌های ویژه بر توجه به اجرای گام جدید طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و سازمان‌های مردم‌نهاد در قالب محله‌محور به عنوان اولین سطح مراقبتی و بیماریابی تأکید کرد.

در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۰ فروردین ماه، ۲۲ هزار و ۴۷۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲هزارو۵۶۷ نفر از آنان بستری شدند. در همین زمان، ۱۵۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۴ هزار و ۳۹ نفر رسید. همچنین ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت سرعت موارد بستری بیماران در موج جدید بیماری حدود ۷/ ۳ برابر مدت مشابه در موج‌های دوم و سوم بیماری است. این سرعت افزایش از ابتدای سال ۱۳۹۹ بی‌سابقه بوده‌است.

وضعیت اضطراری شکل گرفته در کشور موجب شد تا ستاد ملی مقابله با کرونا از امروز به مدت ۱۰ روز محدودیت‌هایی را در شهر‌های قرمز اجرایی کند، اما این محدودیت‌ها چیست؟

ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴

براساس مصوبه این جلسه از امروز شنبه ۲۱ فروردین ماه همه شهر‌هایی که در وضعیت قرمز قرار می‌گیرند مطابق مفاد طرح مدیریت هوشمند به مدت ۱۰ روز محدودیت اعمال می‌شود و بدیهی است سایر شهر‌ها هم طبق رنگ‌بندی اعمال شده باید محدودیت‌ها و پروتکل‌ها را مراعات کنند. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد شهر‌های کشور در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند، درباره محدودیت‌های شهر‌های قرمز اینگونه توضیح داد: «در شهر‌های قرمز فقط گروه یک مشاغل اجازه فعالیت دارند و مشاغل گروه‌های دو، سه و چهار اجازه فعالیت ندارند.»

به گفته وی مشاغل گروه یک شامل سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تعمیرگاه‌ها و سایر مشاغل ضروری هستند.

رئیسی افزود: «در شهر‌های با وضعیت نارنجی هم گروه یک و دو مشاغل اجازه فعالیت دارند و گروه سه و چهار نمی‌توانند فعالیت داشته باشند.»

در حال حاضر ۲۵۷ شهر قرمز داریم که خروج پلاک‌های بومی و ورود پلاک‌های غیربومی به این شهر‌ها غیرمجاز است. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: «همه فعالیت‌های آموزشی باید تعطیل باشد و به صورت مجازی برگزار شود. همچنین رستوران‌ها اجازه پذیرش مهمان ندارند و باید به صورت بیرون بر فعالیت داشته باشند.»

وی در پایان خاطر نشان کرد: «قرار است از امروز به مدت ۱۰ روز تعطیلی‌های سراسری اعمال شود و بعد از آن ارزیابی کنیم اگر لازم بود این تعطیلی‌ها ادامه پیدا کند وگرنه متوقف شود.»

جزئیات محدودیت‌های ۱۰ روزه

حسین قاسمی، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا، در تشریح روند اعمال محدودیت‌ها در شهر‌ها متناسب با وضعیت کرونایی آن‌ها گفت: «در شهر‌های قرمز برای مشاغل گروه دو، سه و چهار تعطیلی به مدت دو هفته و قابل تسهیل و تشدید در صورت تغییر شرایط با تشخیص وزارت بهداشت اعمال خواهد شد. از سوی دیگر در این شهر‌ها مدارس، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، آموزشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تعطیل کامل خواهند بود و در فعالیت‌های اجتماعی نیز نماز‌های جمعه، مساجد، نماز‌های جماعات یومیه، مراسم‌های آیینی و مذهبی نیز تعطیل کامل خواهند بود.»

موج سهمگین کرونا با بازار‌های شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و ...

سعید نمکی، وزیر بهداشت هم روز جمعه در نامه‌ای خطاب به معاونان وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نوشت: «پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی با توجه به التهاب ناشی از موج چهارم بیماری کووید ۱۹ در کشور، همان‌گونه که در مکاتبات قبل یادآور شدم پیش بینی از ارتفاع موج جدید سنگین‌تر و حجیم‌تر از امواج قبلی است. آنچه همکارانم در روز‌های اخیر از موارد بستری می‌بینند ناشی از بی توجهی‌های قبل از سفر‌ها به خصوص بازار‌های شلوغ، صف‌های طولانی و درهم فشرده مرغ و ... است و افزایش تصاعدی موارد سرپایی حاکی از اثرات سفر‌های نوروزی است که از روز‌های آینده باید منتظر افزایش موارد بستری باشیم.» وی جهت کاهش فشار سنگین به بخش‌های بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی، به خصوص مراقبت‌های ویژه بر توجه به اجرای گام جدید طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و سازمان‌های مردم نهاد در قالب محله‌محور کماکان به عنوان اولین سطح مراقبتی و بیماریابی تأکید کرد.

گسترش مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته، درمان سریع ضد ویروس در بیماران علامت‌دار و پرخطر در اولین روز‌های ابتلا برای کاهش بار ویروس و پیشگیری از شروع فاز مخرب ایمونولوژیک، پرداخت معوقات دانشگاه‌ها و مطالبات مراکز سرپایی، نظارت دقیق و مستمر بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، کنترل مرز‌های هوایی و زمینی برای ممانعت از ورود ویروس‌های موتاسیون یافته غیر انگلیسی توسط مسافران بازگشته از سفر‌ها به خصوص از کشور‌های همسایه و استفاده از ظرفیت مطب‌ها، کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی و خیریه دیگر بند‌هایی است که نمکی در نامه به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اجرای آن به منظور مدیریت شرایط پیش‌رو تأکید کرد.

هفته‌های پر مرگ پیش‌رو

حمید عمادی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، اما با اشاره به وضعیت مراجعات بیماران کرونا به بیمارستان‌ها در خیز چهارم بیماری گفت: «متأسفانه حداقل دو، سه هفته سخت و پرمرگ را در پیش خواهیم داشت.» وی درباره برخی اظهارات مبنی بر احتمال سیاه شدن وضعیت تهران و شهر‌های قرمز طی چند هفته آتی ادامه داد: «مسئولان باید سریعاً اقدامی کنند و محدودیت‌هایی را اعمال کنند. اگر با همین روند پیش رود، ممکن است در شهر‌های قرمز به وضعیت سیاه هم برسیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار