کد خبر: 1043676
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۰
دولت در حالی صنوف گروه ۲، ۳ و ۴ را از روز شنبه تعطیل کرده که بانک‌ها باز بوده و چک‌های کسبه به بانک رفته یا پاس می‌شود یا برگشت می‌خورد. در حالی که در مدت ۱۰روز کسبه هیچ منبع درآمدی ندارند.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: این روز‌ها با قرمزشدن وضعیت کرونا در بسیاری از شهر‌های ایران شائبه «نتوانستن» یا «نخواستن» متوجه سیاست‌های دولت برای بهبود وضعیت اقتصاد و کروناست. اگرچه در راستای کنترل بیماری کرونا رعایت دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد ملی کرونا، امری ضروری است، اما اعمال برخی ممنوعیت‌ها فقط بر یک قشر خاص مانند اصناف نتیجه لازم را نخواهد داشت. دولت در حالی صنوف گروه ۲، ۳ و ۴ را از روز شنبه تعطیل کرده که بانک‌ها باز بوده و چک‌های کسبه به بانک رفته یا پاس می‌شود یا برگشت می‌خورد. در حالی که در مدت ۱۰روز کسبه هیچ منبع درآمدی ندارند.

به‌رغم ادعای مسئولان در مورد شیوه‌های موفق کنترل شیوع ویروس کرونا، قرار گرفتن در پیک چهارم کرونا و قرمزشدن وضعیت اغلب شهر‌های ایران حاکی از آن است که مدیریت مبتنی بر التماس و تمنا برای کنترل کرونا در کشور جواب نمی‌دهد و تاوان اینگونه مدیریت در مبارزه با کرونا را مردم با از دست دادن جان و مال خود باید بپردازند.

در حالی که تا اسفند ۹۹ کشور به لحاظ وضعیت کرونایی سه پیک را پشت‌سر گذاشته بود و با نزدیک‌شدن به ایام پایانی سال مسلم بود که در صورت کنترل نکردن، تردد مردم در اماکن عمومی نظیر بازار، مراکز خرید و فروشگاه‌ها برای خرید‌های نوروزی افزایش می‌یابد، اما کنترل و دستورالعمل خاص یا نظارت ویژه‌ای برای آن روز‌ها در نظر گرفته نشد و در ایام پایانی سال ۱۳۹۹ بسیاری از مردم و کسبه بی‌توجه به شرایط کرونایی به امورات روزمره خود پرداختند.

ناگفته نماند که در سایه بی‌تدبیری وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیز صف‌های پرجمعیت و طولانی خرید مرغ نیز در کنار شلوغی‌های بازار شب عید به وسیله‌ای برای توزیع کرونا تبدیل شد که واقعاً معلوم نیست چه تعداد از قربانیان روز‌های اخیر ویروس کرونا نتیجه آن صف‌های خرید شلوغ مرغ بوده است؟ در مورد محدودیت‌های سفر‌های نوروزی با توجه به انتشار چندین اطلاعیه مختلف، هیچ برنامه دقیق و منسجمی اعلام نشد. در نتیجه پس از گذشت یک ماه رهاکردن وضعیت شهر‌های مختلف یعنی دو هفته پایان سال و دو هفته تعطیلات نوروزی اکنون آنقدر کرونا گسترش یافته است که مسئولان ستاد مبارزه با کرونا چاره‌ای جز اعمال برخی از محدودیت‌ها و تعطیل‌کردن برخی از مشاغل ندارند و پیرو این وضعیت، تعطیلی ۱۰ روزه مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ را اعلام کرده‌اند و از شنبه ۲۱ فروردین به مدت ۱۰ روز گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ اجازه هیچ گونه فعالیت صنفی را ندارند.

ذکر این نکته نیز لازم است، مشاغلی که در گروه یک قرار دارند و مجاز به فعالیت حتی در شرایط قرمز کرونایی هستند، مانند مراکز فروش عینک‌های طبی، فروش گل و گیاه تزئینی و طبیعی، سینما خودرو، تئاتر خودرو، خشکشویی‌ها، کارگاه‌های صنعتی و ساختمانی و... تقریباً بخش زیادی از اصناف را تشکیل می‌دهند، بنابراین این سؤال در ذهن ایجاد می‌شود که تعطیلی گروه‌های ۲، ۳ و ۴ در حالی که بعضی از مشاغل این گروه نیز از جمله برخی از آرایشگاه‌های زنانه و مردانه، برخی از باشگاه‌های ورزشی و... که مخفیانه به فعالیت‌های خود در ایام تعطیلات کرونایی می‌پردازند چند درصد می‌تواند به جلوگیری از شیوع کرونا کمک کند.

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با ایسنا با انتقاد از سیاست‌های دولت در کنترل ویروس کرونا گفت: «اگر تدابیر اتخاذشده صادقانه است، به نتایج تدابیر و به این وضعیت فعلی بیندیشید، تدابیر فعلی که برای تعطیلی بازار، اصناف و کسبه اندیشیده شده بار مشکلات را بر دوش مردم قرار داده است، اصناف و کسبه بازار بعضاً درآمد روزانه دارند، چه حمایت‌ها و مشوق‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است؟»

عبدالکریم جمیری افزود: «اقساط معوقه بانک‌ها، اجاره محل کسب و مالیات آن‌ها را آزار می‌دهند، به چه میزان باید شرمنده خانواده‌هایشان باشند؟ دولت باید حمایت‌های مشخص و سریع و همکاری مداوم را با کسبه و اصناف مورد توجه قرار دهد.»

وی تأکید کرد: «دولت باید مشخصاً اعلام کند چرا در تعطیلات نوروز کشور را رها کرد و اکنون که شیوع ویروس شدت گرفته با تعطیلی اصناف و باز بودن بانک‌ها موافقت کرده است. وقتی صنوف تعطیل هستند چگونه باید حساب بانکی‌شان را پر کنند و چک‌هایی که دست مردم دارند، پاس کنند؟»

تاوان اشتباهات مسئولان را اصناف می‌پردازند

رئیس اتاق اصناف تهران که در ۱۳ماه گذشته بیشترین انتقادات را از سوی صنوف تحمل کرده است، در گفتگو با فارس ضمن گلایه از مسئولان و تصمیم‌گیران در بحث مبارزه و کنترل ویروس کرونا گفت: «متأسفانه در یک ماه اخیر و در تعطیلات نوروز نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجهی شد و با عادی جلوه دادن شرایط مردم احساس امنیت کردند و در نتیجه تعدادی از مردم در ایام پایانی سال به تردد‌های غیرضرور شهری اقدام کردند و عده‌ای نیز به سفر رفتند، به‌طوری که اکنون وضعیت کرونایی به حالت قرمز درآمده است.»

قاسم نوده فراهانی بیان داشت: «تعطیلی چندباره اصناف از سال گذشته تاکنون آسیب‌های مالی فراوانی را به دنبال داشته است و این در حالی است که پس از اعمال این محدودیت‌ها و تعطیلات هیچ تضمینی برای پایدارماندن شرایط وجود ندارد، بنابراین خروجی مطلوبی از این تعطیلی‌ها حاصل نمی‌شود. متأسفانه تاوان اشتباهات مسئولان را اصناف می‌پردازند.»

ابلاغ دستورالعمل تعطیلی اصناف بدون در نظر گرفتن عواقب

ابراهیمی درستی، نماینده وزیر صمت در اصناف نیز در مورد تأثیر تعطیلی اصناف بر کسب و کار‌ها گفت: «با تعطیلی اصناف موافق نیستیم، زیرا این تصمیمات غیرکارشناسی منجر به بروز مشکلات فراوانی در بعد مالی برای اصناف می‌شود.»

وی با بیان اینکه در ایام محدودیت فعالیت صنوف بانک‌ها فعال و اصناف تعطیل هستند، گفت: «وقتی چک به بانک مرکزی رود در صورت نبود موجودی اعتبار کسبه از بین می‌رود، این در حالی است که به نظر می‌رسد در ایام تعطیلات کرونایی باید فکری برای چک‌های کسبه صورت گیرد.»

نایب رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از واحد‌های صنفی اجاره‌ای هستند، بیان داشت: «کاسبان با مغازه‌های بسته چگونه توان اجاره بها را خواهند داشت، بنابراین تعطیلات کرونایی واقعاً مشکلات زیادی را برای اصناف به‌وجود می‌آورد.» وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی دیرکرد مالیات خود را مطالبه می‌کند و تأمین اجتماعی نیز خواهان وصول طلب‌های خود است، گفت: «این در حالی است که بدون در نظرگرفتن عواقب، دستورالعمل تعطیلی اصناف صادر می‌شود.»

زیان ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی اصناف بر اثر کرونا

محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف ایران در مورد اثرات کرونا بر اصناف گفت: «کرونا زیان ۲۵۰ هزار تومانی بر اصناف وارد کرده و درآمد اصناف را کاهش داده است. بنابراین با توجه به اینکه خسارت ناشی از کرونا بر وضعیت کسب و کار اصناف کم نبوده، لازم و ضروری است که در صورت اعمال تعطیلات حمایت‌هایی نیز از این قشر صورت گیرد.»

وی افزود: «در ۱۴ ماه گذشته پس از شیوع ویروس کرونا به رغم اینکه چندین بار اصناف برای جلوگیری از شیوع کرونا مجبور به تعطیلی واحد‌های صنفی خود شده‌اند، اما هیچ تحولی در سیستم حمل و نقل شهری و عمومی به وجود نیامده و معلوم نیست چند هزار نفر از مبتلایان به کرونا در ازدحام جمعیت اتوبوس‌ها و مترو دچار بیماری کرونا شده‌اند، طرح ترافیک نیز مطابق گذشته اعمال می‌شود و حتی در این مورد نیز تصمیم‌گیری متفاوتی نشده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار