کد خبر: 1043925
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۲
مسئولان می‌گویند کمبودی در عرضه موادغذایی و اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان وجود ندارد، اما مردم نظر دیگری دارند و معتقدند کالا‌ها گران شده‌اند. در یک هفته اخیر که دولت درگیر تنظیم بازار روغن و مرغ بود انواع لبنیات، میوه و سبزی با افزایش قیمت مواجه شد. این همه آن چیزی است که این روز‌ها درباره بازار کالا‌ها در آستانه ماه مبارک رمضان شنیده می‌شود.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: در آستانه ماه رمضان تأمین کالای اساسی یکی از موضوع‌هایی است که مردم آن را دنبال می‌کنند. برنج، مرغ، گوشت قرمز، روغن، حبوبات، شیر و پنیر، شکر و خرما مهم‌ترین اقلامی هستند که مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد. همین مسئله باعث شده تا تأمین و تنظیم بازار این کالا‌ها مورد توجه مردم و مسئولان قرار گیرد.

البته رفتن به بازار و پرس و جو درباره برخی اقلام نیز این گفته‌ها را تأیید می‌کند. اگر چه هنوز کمبود‌هایی در زمینه روغن و شکر به دلیل افزایش تقاضا و برخی دلال بازی‌ها دیده می‌شود و کارخانجات لبنی بسیار چراغ خاموش قیمت پنیر، ماست و خامه را گران کردند.

در همین زمینه معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نوسان قیمت محصولات کشاورزی معتقد است: در موضوع مرغ مشکل چند هفته گذشته برطرف شده و اکنون مرغ بیشتر از تقاضا به بازار عرضه می‌شود و به زودی شاهد ثبات در بازار این کالای پروتئینی پرمصرف خواهیم بود. گیلان‌پور درباره گوشت قرمز هم با تأکید بر اینکه در ماه رمضان تمرکز بر توزیع گوشت وارداتی است، می‌گوید: با اقداماتی که انجام شده‌است قیمت گوشت کمی کاهش داشته‌است.

خرما از دیگر اقلام مورد استفاده مردم در ماه رمضان است که عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار درباره این کالا به واحد مرکزی خبر می‌گوید: ۱۳۶ هزار تن محصول خرما در انبار‌ها و سردخانه‌ها موجود است و طرح توزیع آن‌ها داده شده‌است و هر استان بر اساس نیاز، سهمیه برنج، شکر و روغن نباتی دارد.

در همین حال عضو هیئت رئیسه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه خرما در آستانه ماه مبارک رمضان نسبت به سال گذشته ۱۴ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته‌است، می‌افزاید: قیمت خرما رطب از ۲۳ هزار تومان به ۲۸ هزار تومان، زاهدی از ۲۲ هزار تومان به ۲۷ هزار تومان و خاصویی از ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۰ هزار تومان رسیده‌است.

افزایش ۱۰ درصدی حبوبات

حبوبات یکی دیگر از اقلامی است که در ماه مبارک رمضان تقاضا برای آن افزایش می‌یابد. در حالی که مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد کمبودی در هیچ‌کدام از اقلام حبوبات وجود ندارد، اما یکی از مغازه‌داران در بازار مولوی تهران به ما گفت: قیمت حبوبات نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته‌است. وی در توضیح بیشتر می‌گوید: قیمت نخود ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، عدس ۲۷ هزار تومان، لوبیا ۲۸ هزار تومان و ماش ۲۵ هزار تومان تعیین شده‌است. در همین حال شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز اعلام کرده‌است بر اساس ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت توزیع ۲۴۰ هزار تن از سه نوع کالای برنج، شکر و روغن برای تنظیم بازار ایام ماه مبارک رمضان در دستور کار قرار دارد که توزیع ۳۰ هزار تن برنج وارداتی، ۳۰ هزار تن شکر و ۱۸۰ هزار تن روغن بر اساس برنامه عملیاتی شده‌است، این طرح تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

مجلس: شبکه قدرتمند توزیع نداریم

دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نظام توزیع ما مشکلاتی دارد، گفت: توزیع باید در دست مردم و اصناف باشد و علت تشکیل صف مرغ، این است که شبکه قوی توزیع در کشور نداریم.
آزادی‌خواه با اشاره به اینکه مصرف سرانه روغن در کشورمان در مقایسه با استاندارد‌های جهانی بالاست، اضافه کرد: در کشورمان، هر فرد حدود ۲۱ کیلوگرم روغن مصرف می‌کند، در حالی که استاندارد مصرف این کالا؛ ۱۲ کیلو است. با حذف یارانه از گوشت قرمز، واردات آن ۸۰درصد کاهش یافت و دامدار سود کرد و بازار رونق گرفت. آزادی‌خواه افزود: نیاز کشور ما به روغن، ۵/۱ میلیون تن است، در حالی که ۲ میلیون تن با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد می‌کنیم و این یعنی رانت و سوء‌استفاده. دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درصد کوچکی از تخلفات در زمینه توزیع روغن به اصناف بر می‌گردد، گفت: مسائل مهم‌تری وجود دارد که موجب کمیاب و گران‌شدن روغن شده‌است. با تمهیدات اندیشیده‌شده انتظار می‌رود، امسال مردم مشکلی در تأمین اقلام مورد نیاز خود درماه مبارک رمضان نداشته باشند و امیدواریم این روند تا پایان این ماه با قدرت و قوت ادامه یابد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار