کد خبر: 1043950
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۲۴
فعالیت ۴ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در خراسان‌رضوی بیانگر میزان علاقمندی جوانان این منطقه برای خدمتگزاری به هموطنان است. این گروه‌های جهادی حلقه میانی گروه‌های بسیج سازندگی هستند، که فعالیت آن‌ها در شهرستان‌ها در قالب شورای جهادی صورت می‌گیرد. گروه‌هایی که در هفت محور اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، تبلیغی، کارآفرینی، بهداشتی و علمی و پژوهشی در طول سال به ارائه خدمت می‌پردازند.
حوريه ملكی
سرویس ایران جوان آنلاین: در حال حاضر ۴ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند که در فصول و مناسبات و اتفاقات وارد میدان شده و هر کدام براساس تخصص خود به ارائه خدمت می‌پردازند. در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ نیز ۳۵۰۰ نفر جهادگر در قالب ۴۰۸ گروه فعال جهادی به مناطق مختلف این استان اعزام شده و با ارائه خدمات تخصصی در زمینه‌های مختلف شیرینی بهار را به هموطنان کم‌برخوردار خود تبریک گفتند. ضمن اینکه با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و به پیشنهاد فرماندهی سپاه امام رضا (ع) قرار است هر پایگاه بسیج حداقل ۲۰بسته معیشتی و حداقل ۲۰ وعده افطار یا سحر را در برنامه خود قرار دهد که در مجموع در کل استان ۱۰۰ هزار بسته معیشتی توزیع و ۱۰۰ هزار نفر در سفره افطار یا سحر پایگاه‌ها مهمان سفره‌الهی باشند.

فعالیت ۴ هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در خراسان‌رضوی بیانگر میزان علاقمندی جوانان این منطقه برای خدمتگزاری به هموطنان است. این گروه‌های جهادی حلقه میانی گروه‌های بسیج سازندگی هستند، که فعالیت آن‌ها در شهرستان‌ها در قالب شورای جهادی صورت می‌گیرد. گروه‌هایی که در هفت محور اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، تبلیغی، کارآفرینی، بهداشتی و علمی و پژوهشی در طول سال به ارائه خدمت می‌پردازند.

شیرینی نوروز با خدمت به نیازمندان

در تعطیلات نوروز امسال ۴۰۸ گروه فعال جهادی متشکل از ۳۵۰۰ جهادگر به شهرستان‌های کم‌برخوردار خراسان‌رضوی رفتند تا با خدمت به هموطنان محروم و رفع نیاز‌های آن‌ها بهار را زیباتر کنند.

تعدادی از این گروه‌ها در سه قرارگاه جهادی در شهرستان‌های سبزوار، تایباد و خواف مستقر شدند. این گروه‌های تخصصی در زمینه‌های پزشکی و درمانی، عمرانی، تبلیغی و فرهنگی و آموزشی و علمی به فعالیت پرداختند. برخی اقدامات جوانان جهادگر شامل بازسازی و احداث خانه برای خانواده‌های نیازمند، مرمت مدرسه‌های منطقه، ویزیت و درمان بیماران و در موارد خاص ارجاع رایگان بیماران به بیمارستان‌های مشهد و همچنین مباحث علمی، انگیزشی، آینده‌نگری بود. در ایام نوروز یک قرارگاه ملی نیز در خواف بر پا شد که با حضور ۱۴ گروه جهادی، با استعداد خدمات عمرانی پروژه‌های انتقال آب و استخر و مدرسه و خانه محروم به ارائه خدمت پرداختند. قرارگاه استانی دیگری که در تایباد بود ۱۵ گروه جهادی را در دل خود جای داد. این گروه‌ها که در مجموع متشکل از ۲۵۰ نفر جهادگر بودند اقدامات پزشکی، آموزشی، عمرانی و مسکن محرومین را در دستور کار داشتند. در قرارگاه استانی سبزوار نیز ۲۰۰ جهادگر در حاشیه کویر منطقه روداب سبزوار مستقر شدند. گروه جهادی دانشجویی و ناحیه سلمان مشهد به ارائه خدمات عمرانی و ساخت مسکن محرومین پرداختند و برای ماه رمضان نیز تعدادی سبد معیشتی را آماده و در میان خانواده‌های کم‌برخوردار توزیع کردند.

در تربت حیدریه گروه جهادی یاس فاطمی در قالب چند گروه پزشکی ۲۵۰۰ نفر از ساکنان این منطقه را ویزیت کردند. اقدامات پزشکان، پرستاران و تیم همراهشان در بخش‌های عمومی، زنان، کودکان، دندانپزشکی، انجام آزمایشات بود. در مجموع ۴۰۸ گروه جهادی که ۳ هزار و ۵۰۰ جهادگر متخصص را شامل می‌شدند در نقاط محروم استان و حاشیه شهر مشهد اقدامات جهادی خود را ارائه کرده و با خدمت به مردم محروم شیرینی نوروز را برای آن‌ها دو چندان کردند. ناگفته نماند با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و در برنامه‌ای منسجم، فرماندهی سپاه امام رضا (ع) پیشنهاد داده تا هر پایگاه بسیج حداقل ۲۰ بسته معیشتی و حداقل ۲۰ وعده افطار یا سحر را در برنامه خود قرار دهد که در کل استان ۱۰۰ هزار بسته معیشتی آماده و در میان خانواده‌های محروم توزیع و ۱۰۰ هزار نفر در سفره افطار یا سحر پایگاه‌ها مهمان سفره الهی باشند.

جهادگران همیشه پیشگامند

حجت‌الاسلام محمد هاشم زروندی دبیر مجمع جهادگران استان خراسان‌رضوی در گفتگو با «جوان» در مورد نحوه برگزاری اردو‌ها در ایام نوروز ۱۴۰۰ به شرایط شیوع ویروس کرونا و حفظ پروتکل‌های بهداشتی اشاره کرده و می‌گوید: «سال‌های گذشته گروه‌های جهادی به صورت متمرکز به مناطق اعزام می‌شدند، اما امسال به خاطر شرایط شیوع ویروس کرونا، از تمام افراد شرکت‌کننده در این اردو تست کرونا گرفته شد و پس از مطمئن شدن از سلامت افراد هر گروه تخصصی به صورت مجزا به فعالیت پرداختند. ضمن اینکه هیچ تراکم جمعیتی رخ نداد.» وی ادامه می‌دهد: «استقبال بچه‌های بسیجی و جهادی از این اردو‌ها بسیار خوب بود، این بچه‌ها همیشه نشان داده‌اند که هر کجا نیاز به اقدام و عملی باشد همیشه پیشگام بوده و هستند.»

زروندی با اشاره به اینکه نیازسنجی در این مناطق از دو ماه قبل از سال شروع شده بود، تصریح می‌کند: «برای شناسایی نیاز‌ها از طریق افراد و گروه‌های جهادی همان منطقه استفاده شده، بر همین اساس نیاز‌های رصد شده به فراخور اولویت دسته‌بندی شد، لذا متناسب با همین نیاز‌ها بین گروه‌های جهادی فراخوان داده شد و متناسب با نیاز‌ها و تخصص گروه‌ها برنامه‌ریزی صورت گرفت.» دبیر مجمع جهادگران استان خراسان‌رضوی می‌گوید: «نکته مهم در این اردو‌های جهادی استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی بومی است، با انجام این کار علاوه بر نیازسنجی دقیق نیازها، خود مردم منطقه هم درگیر فعالیت و خدمات اجتماعی، عمرانی، فرهنگی و ... می‌شوند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار