کد خبر: 1044075
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۰
در ماه‌های پایانی عمر دولت دوازدهم، مسئولان با طفره رفتن از پاسخ صریح تلاش می‌کنند، موضوع را منحرف کنند تا از پاسخگویی دقیق و مستند طفره بروند. این اتفاق در بسیاری از حوزه‌ها و وزارتخانه‌ها روی داده و هر روز خبر جدیدی از پاسکاری مسئولان رسانه‌ای می‌شود.

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به یکباره مقامات دولتی استقبال قابل ملاحظه‌ای از کلاب هاوس کردند تا جایی که امروز به کلاب هاوس به عنوان تریبون مقامات دولتی نگاه می‌شود. نکته جالب اینکه در اتاق‌های گفتگو انتقاداتی از صدا‌و‌سیما می‌شود، اما اخیراً یک مقام دولتی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در واکنش به انتقاد‌ها نسبت به سوء‌مدیریت دولت در تنظیم بازار ادوات کشاورزی گفت: «مردم مگر از صدا و سیما رضایت دارند که شما عملکرد دولت در حوزه تنظیم بازار را زیر سؤال می‌برید»

که این مغلطه‌ای آشکار است و نشان می‌دهد مشکلات اقتصادی پاسخ ندارد، فقط جنجال و فرافکنی دارد!


در ماه‌های پایانی عمر دولت دوازدهم، مسئولان با طفره رفتن از پاسخ صریح تلاش می‌کنند، موضوع را منحرف کنند تا از پاسخگویی دقیق و مستند طفره بروند. این اتفاق در بسیاری از حوزه‌ها و وزارتخانه‌ها روی داده و هر روز خبر جدیدی از پاسکاری مسئولان رسانه‌ای می‌شود. وزرای کابینه به جای اینکه در هیئت دولت مشکلات مربوط به تنظیم بازار یا مشکلات موجود اقتصادی را حل‌و‌فصل کنند، موضوع را به کف جامعه و نشست‌های خبری می‌کشانند. با توجه به اینکه در حوزه‌های مختلف مشکلات متعدد و متنوعی وجود دارد، با این رویکرد دولت در پاسخگویی به انتقادها، امید مردم جامعه برای حل مشکلات از بین می‌رود.


سه‌شنبه شب در گفت‌و‌گوی ویژه خبری موضوع ایرادات مکانیزاسیون توزیع تراکتور مورد بررسی قرار گرفت. در این گفتگو نمایندگان بخش خصوصی و رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند که هر یک از دیدگاه خود دلایل ایجاد صف‌های طولانی برای خرید تراکتور را تشریح کردند. داستان از این قرار است که ناهماهنگی در توزیع ادوات کشاورزی موجب نارضایتی کشاورزان شده و سهمیه‌بندی فروش که مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی ایجاد کرده سبب صف‌های خرید تراکتور شده و این صف‌ها قیمت کاذب در بازار ایجاد کرد و قیمت‌گذاری این سازمان به زیان کشاورزان تمام شده است. در این گفتگو مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی علت بازار سیاه تراکتور در کشور را ایراداتی در حوزه توزیع مکانیزاسیون این محصول عنوان کرد. محمود بازرگان افزود: «ایرادات موجود در مکانیزاسیون توزیع تراکتور در کشور صدای کشاورزان را درآورده است. ورود مرکز توسعه مکانیزاسیون در توزیع، این مرکز را به مرجعی برای توزیع محصول تراکتور تبدیل کرده و در حال حاضر اگر فرد متقاضی تراکتور، به کارخانه تراکتورسازی تبریز مراجعه و تقاضای تراکتور نماید، به او تراکتوری تحویل نمی‌شود، زیرا آن فرد باید در صف درخواست‌کنندگان قرار بگیرد، بعضاً پیش آمده که کشاورزان یک الی دو سال پشت در‌های بسته قرار می‌گیرند در حالی که این محصول در بازار آزاد به وفور یافت می‌شود.»


کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با دفاع از توزیع مناسب تراکتور در کشور گفت: «سالانه حدوداً ۱۵ الی ۲۰هزار دستگاه توزیع می‌شود که خوشبختانه در دو سال اخیر ۲۷ هزار دستگاه در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.»


وی ادامه داد: «به جرئت می‌توان گفت حتی ۵۰دستگاه از بازار تراکتور هم نشت نکرده، روی هم رفته باید گفت مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد هیچ‌گونه مداخله‌ای در توزیع تراکتور ندارد، کار مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد، سنجش اهلیت کشاورزان است.»


تراکتورسازی تبریز: تقاضای کشاورزان بیش از ۱۱هزار دستگاه نبوده


ابراهیمی مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز در ارتباط زنده تصویری با این برنامه، ظرفیت اسمی و ظرفیت تولید این شرکت در سال ۹۹ را ۳۰ هزار دستگاه عنوان کرد و افزود: «سال قبل ۲۲ هزار دستگاه تراکتور تولید کردیم که البته حدوداً بالای ۲۶ هزار دستگاه تراکتور وارد بازار کرده‌ایم، این در حالی است که ظرفیت تقاضای تراکتور بیش از ۱۱ هزار دستگاه نبوده است.»


حمیدرضا نامی رئیس هیئت مدیره انجمن تولید‌کنندگان ماشین‌های کشاورزی در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: «معمولاً آقای عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد همه چیز را کتمان می‌کنند و معتقدند که هیچ‌گونه نشتی در بازار نیست همه تولیدکنندگان گران فروش و دلال هستند. سهمیه‌بندی فروش که مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی ایجاد کرده سبب صف‌های خرید تراکتور شده و این صف‌ها ایجاد قیمت کاذب در بازار کرده است.»


عباسی به ضوابط دریافت تراکتور هم اشاره کرد و گفت: «کسانی که زمین بیشتری دارند در اولویت خرید تراکتور هستند و هر کس که تراکتوری دریافت می‌کند تا سه سال حق دریافت دوباره تراکتور ندارد، در حال حاضر میزان تقاضا بیش از تولید تراکتور شده، به گونه‌ای که سال گذشته حدود ۳ هزار دستگاه تراکتور پیش فروش شده، با این حال مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد، نقشی در توزیع این محصول ندارد.»


کمیسیون کشاورزی: قیمت‌گذاری وزارت جهاد را نمی‌پذیریم


حجت‌الاسلام آزادیخواه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: «تن‌ها کاری که کمیسیون کشاورزی در راستای تولید و توزیع و قیمت‌گذاری تراکتور انجام داده، این است که پای نظام صنفی را در حوزه کشاورزی باز کرده و ضمناً برخی خلأ‌ها در حوزه ادوات و ماشین آلات کشاورزی قابل پذیرش است، مخصوصاً سازمان حمایت را به عنوان تنها مرجع قیمت گذاری قبول داریم، اگر چه انتقاد‌هایی هم به آن داریم. قیمت‌گذاری از سوی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد مورد قبول ما نیست و اگر چنین چیزیی هم صحت داشته باشد، آن را نمی‌پذیریم. به رغم آنکه وزارت جهاد کشاورزی سال قبل بالغ بر ۳ هزار میلیارد تسهیلات کشاورزی داده، اما همچنان صف‌های خرید ماشین آلات مشاهده می‌شود، این‌ها مواردی است که باید حل شود.»


در ادامه این گفتگو رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی که از انتقادات مهمان‌های برنامه و مجری عصبی شده بود، انتقاد کشاورزان را از توزیع ناعادلانه تراکتور امری طبیعی دانست و گفت: «ایراد ندارد. نارضایتی همیشه وجود دارد. مگر مردم از عملکرد رسانه ملی راضی هستند. می‌خواهید بگویم ۲هزار پیامک انتقادی علیه برنامه شما ارسال شود. مجری برنامه نیز در واکنش به جنجال‌های معاون وزیر جهاد در تبرئه عملکرد نامناسب مجموعه تحت مدیریتش گفت: برایتان متأسفم. به جای اینکه به مشکلات طرح شده در حوزه تراکتور پاسخ دهید، اینگونه جنجال می‌کنید و از پاسخگویی طفره می‌روید. شما مرغ و گوشت و میوه شب عید مردم را درست کردید؟! دهان مرا باز نکنید دیگر! قضاوت را به مردم واگذار می‌کنیم...»

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۱
0
0
اساسا سؤالی که مطرح است چرا چنین مسئولانی که هرگز خود را شرعا و قانونا مسئول نمی‌دانند و به هیچ سؤالی پاسخگو نیستند واقعا چرا همچنان تا پس از بازنشستگی هم مسئول باقی میمانند !؟.. فقط جابجا می‌شوند ؟! حالا اگر یک فرد عادی بخواهد در یک اداره استخدام شود باید تا هفت نسل پرونده اعتقادی خود را با همه جزئیات ارائه کند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار