کد خبر: 1044807
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۳
در ادامه تنش‌ها میان روسیه و اوکراین و پشتیبانان غربی، مسکو اعلام کرد که به اخراج یکی از کارکنان سفارتش در اوکراین واکنش نشان خواهد داد؛ اقدامی که نمونه آن را می‌توان در اخراج دو دیپلمات بلغار مشاهده کرد. از طرفی دیگر، امریکا و اروپا ضمن تأکید بر شمار بالای نظامیان روسی مستقر شده در مرز با اوکراین، همچنان بر طبل تنش‌آفرینی می‌کوبند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دامنه تنش میان روسیه و اوکراین که از اعتراض به استقرار نظامیان روس در مرز دو کشور شروع شد، حالا در عرصه دیپلماتیک شدت گرفته است. در تازه‌ترین مورد و پس از اینکه کی‌یف یکی از کارکنان سفارت روسیه در اوکراین را عنصر نامطلوب خطاب کرد، دیروز وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو نیز حق اخراج یک دیپلمات اوکراینی را برای خود محفوظ می‌دارد. در بیانیه‌ای که این وزارتخانه منتشر کرد، آمده است: «وزارت خارجه روسیه اعتراض قاطع خود را به این اقدام غیردوستانه جدیدِ طرف اوکراینی اعلام می‌کند. اتهامات علیه دیپلمات روس بی‌اساس است. او هیچ کاری خارج از وظیفه دیپلماتیک خود انجام نداده است.» اوکراین این کار را در واکنش به اقدام روسیه علیه الکساندر سوسونیک سرکنسول اوکراین انجام داده است. طبق اعلام وزارت خارجه روسیه، به کنسول اوکراین بعد از آنکه مشخص شد او تلاش کرده با دست آوردن داده‌های محرمانه به کی‌یف کمک کند، توصیه شد خاک روسیه را ترک کند.

به نظر می‌رسد تقابل در زمین دیپلمات‌ها، اقدامی است که شماری از کشور‌های غربی در پی روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا علیه روسیه در پیش گرفته‌اند. کشور‌های غربی تعدادی از دیپلمات‌های روس را از کشور‌های خود اخراج کرده‌اند که سهم امریکا ۱۰ دیپلمات، جمهوری چک ۱۸ دیپلمات و بلغارستان نیز دو دیپلمات روس است. وزارت خارجه روسیه که هیچ اقدامی را بی پاسخ نگذاشته است، روز سه شنبه سفیر صوفیه در مسکو را احضار کرده است و ضمن اعتراض به اخراج دو دیپلمات روس از بلغارستان، موضوع اخراج دو دیپلمات بلغار را به اطلاع وی رساند.

واشنگتن و بروکسل، شانه به شانه کی‌یف

امریکایی‌ها و اروپا نیز، هم راستا با اوکراین با انگشت گذاشتن روی استقرار نظامیان روس در مرز میان اوکراین با روسیه، اقدام علیه مسکو را توجیه می‌کنند. هفته گذشته سخنگوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده بود که حدود ۸۰ هزار نظامی روسیه در منطقه مرزی مستقر شده و ۴۰ هزار نفر از آنان در منطقه کریمه استقرار یافته‌اند. جان کربی، سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) نیز روز دو شنبه گفت که طی دو هفته گذشته تعداد نظامیان روسیه‌ای مستقر در منطقه کریمه واقع در نزدیکی مرز اوکراین افزایش یافته است، به طوری که تعداد این نیرو‌ها از سال ۲۰۱۴ و زمانی که روسیه کریمه را به خود ملحق کرد، بیشتر شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود نوشت که ده‌ها هزار نیرو در مرز اوکراین مستقر شده‌اند، اما اطلاعاتی ندارد که نشان دهد تعداد نیرو‌های روس بیش از ۱۵۰ هزار نفر است. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم گفت کشورش همچنین از طرح‌های روسیه برای مسدود کردن تردد ناو‌های خارجی در بخش‌هایی از دریای سیاه «عمیقاً نگران» است. کریستین کوین، سفیر امریکا در اوکراین هم از بازبینی احتمال افزایش حضور نظامی کشورش در اوکراین در صورت نیاز خبر داده است. وی افزود که دولت بایدن اخیراً بسته کمک‌های امنیتی ۱۲۵میلیون دلاری به اوکراین را اعلام کرده که شامل بودجه آموزش، تجهیز و مشاوره به ارتش اوکراین است. کوین تأکید دارد که اوکراین برای مقابله با روسیه، نیازمند کمک امریکا است.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دو شنبه شمار نظامیان روسی مستقر در مرز اوکراین را ۱۵۰ هزار نفر اعلام کرده بود، اما یکی از مقام‌های اتحادیه اروپا ساعتی بعد از این سخنان بورل، اظهارات او را تصحیح کرد و تعداد ادعایی نظامیان روسیه در مرز‌های اوکراین را ۱۰۰ هزار نفر خواند. از این رو، دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین بعد از سخنرانی در جمع وزیران خارجه اتحادیه اروپا از این اتحادیه خواست تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعمال کنند.

در پی این تحولات، روسیه به طور موقت تردد کشتی‌های خارجی و دیگر کشتی‌های دولتی را نزدیک کریمه مسدود کرده است. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه تأکید دارد که تقویت نیرو‌های نظامی این کشور، بخشی از رزمایش‌های نظامی در برابر اقدامات تحریک آمیز امریکا و ناتو بوده است. یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه روسیه نیز در واکنش به تحرکات لندن، گفت که انگلیس با اعزام ناو به دریای سیاه در پی ترساندن روسیه است.

ترامپ: با روسیه کنار بیایید

جامعه اطلاعاتی امریکا در تازه‌ترین گزارش ارزیابی تهدید خود اعلام کرد، ایالات متحده به چین و روسیه به چشم بزرگ‌ترین چالش‌های خود می‌نگرد و علت آن پیشرفت‌هایی در قابلیت‌های نظامی آنهاست. این همان چیزی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در مصاحبه با شبکه خبری فاکس‌نیوز درباره آن هشدار داده است. وی گفت: «ما باید با روسیه تجارت داشته باشیم، باید با روسیه کنار بیاییم، نه اینکه روسیه را به سمت دستان چین سوق بدهیم. بد‌ترین کاری که شما می‌توانستید انجام دهید این است که روسیه و چین را کنار هم قرار دهید. آن‌ها با هم هستند و با هم تقویت می‌شوند.» این در حالی است که بایدن چندی پیش در ضمن قاتل خواندن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در خصوص ادعای جامعه اطلاعاتی امریکا درباره مداخله مسکو در انتخابات اخیر واشنگتن، گفت «ولادیمیر پوتین تاوان خواهد داد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار