کد خبر: 1045106
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱
وضعیت شیوع کرونا در کشور هر روز بحرانی‌تر می‌شود و آمار مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها و همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی افزایشی است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۳ اردیبهشت ماه، ۲۲ هزار و ۹۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۴۲۳ نفر از آن‌ها بستری شدند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: واکسن کرونا اگرچه نوشداروی این بیماری نیست، اما در کنار رعایت پروتکل‌ها تنها راهکار مقابله و مهار این ویروس واکسیناسیون عمومی است؛ اقدامی که در سراسر دنیا و از سوی دولت‌ها در حال اجراست. روند واکسیناسیون کرونا در کشورمان، اما به شدت کند پیش می‌رود. طبق گزارش وزارت بهداشت تا روز گذشته در مجموع ۵۶۳ هزار و ۸۱۰ دوز در نوبت اول و ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ دوز در نوبت دوم و در مجموع ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز از انواع واکسن در سراسر کشور تزریق شده‌است. این آمار نشان می‌دهد برنامه واکسیناسیون کرونا در کشورمان تنها ۲/۰ درصد از مردم را پوشش داده در حالی که نیمی از جمعیت ۸۰ میلیونی کشورمان باید دو دوز واکسن کرونا را دریافت کنند تا در جامعه ایمنی ایجاد شود. واکسیناسیون رایگان مطابق با سند ملی واکسیناسیون کمتر از یک درصد این جمعیت را پوشش داده و ۴۹ درصد باقیمانده از جمعیت ظرفیت بالقوه‌ای برای بخش خصوصی است تا با واردات واکسن و واکسن‌فروشی به بخش عمده‌ای از این جمعیت، تجارتی پر سود را رقم بزنند؛ تجارتی که مجوز‌های آن در ستاد ملی مقابله با کرونا و دولت صادر شده‌است!

وضعیت شیوع کرونا در کشور هر روز بحرانی‌تر می‌شود و آمار مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها و همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی افزایشی است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۳ اردیبهشت ماه، ۲۲ هزار و ۹۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۴۲۳ نفر از آن‌ها بستری شدند.

در همین زمان، ۳۸۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۸ هزار و ۷۴۶ نفر رسید. در حال حاضر ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۴۵ شهر در وضعیت زرد و هفت شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

تنها ۲/ ۰ درصد!

تا کنون ۵۶۳ هزار و ۸۱۰ نفر د‌وز اول واکسن کرونا و ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ نفر نیز د‌وز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز رسید. آماری که کمتر از یک درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

روند واردات و واکسیناسیون کرونا در کشور به شدت کند و حتی از برنامه خود وزارت بهداشت هم عقب است. بنا بود تا پایان سال گذشته با واکسیناسیون بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر پرونده واکسیناسیون کادر درمان در سال ۹۹ بسته شود، اما با آغاز اردیبهشت ماه هنوز این پرونده باز است. در عوض پای واردات واکسن از سوی بخش خصوصی و البته با مجوز رسمی ستاد ملی مقابله با کرونا به میان آمده و به قول رئیس‌جمهور بناست این بخش مانند بیمارستان‌های خصوصی وارد عرصه واکسیناسیون کرونا شده و به افرادی که می‌خواهند خارج از سند ملی واکسیناسیون واکسن دریافت کنند، واکسن بفروشد. با روند فعلی واکسیناسیون و با عنایت به اینکه تنها۱۵۴ هزار و ۷۰۰ نفر با دریافت دوز دوم واکسن کرونا به طور کامل واکسینه شده‌اند. با یک حساب سرانگشتی و محاسبه متوجه می‌شویم چیزی حدود ۲/ ۰ درصد از جمعیت کشور تاکنون به صورت رایگان و طبق سند ملی واکسیناسیون علیه این ویروس واکسینه شده‌اند. این در حالی است که به گفته حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر مدیریت کرونای استان تهران، از جمعیت ۸۰ میلیونی کشورمان باید نیمی از آن‌ها یعنی ۴۰۰ میلیون نفر برای ایجاد ایمنی در جامعه واکسینه شوند و این مهم چیزی حدود ۴۰۰ میلیون دلار هزینه دارد. در حالی که درمان کرونا تاکنون ۸۰۰ میلیون دلار هزینه روی دست کشور گذاشته است. با در نظر گرفتن همین جمعیت ۴۰ میلیونی که ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود و با عنایت به آمار ۲/ ۰ درصدی افراد واکسینه شده در برابر کرونا، ۴۹/ ۸ درصد از جمعیتی که باید برای ایجاد ایمنی واکسینه شوند، هنوز واکسنی دریافت نکرده‌اند و با روش کنونی و طبق سند ملی واکسیناسیون معلوم هم نیست این جمعیت ۴۰ میلیونی چه زمانی خواهند توانست واکسن رایگان بزنند، اما بخش قابل‌توجهی از این افراد با عنایت به وحشت ایجاد شده از بحران کرونا حاضرند برای واکسن زدن پول بدهند، حتی اگر شده خانه و زندگی‌شان را بفروشند و این یعنی یک بازار بالقوه برای بخش خصوصی برای پول درآوردن از بحران! هر چند تجربه واکسن فروشی به مردم وحشت‌زده از کرونا برای کنترل این بحران تنها در ایران بناست اجرایی شود و بعید است به مهار بیماری در کشور منجر شود، اما خیلی‌ها را از این ماجرا منتفع می‌سازد.

واکسن‌های ایرانی در راه است

حالا آنطور که علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داده مرحله دوم واکسیناسیون نیز از نیمه اردیبهشت آغاز خواهد شد و سالمندان بر اساس اولویت سنی و بیماران خاص از ۱۸ تا ۶۴ سال را شامل می‌شود. رئیسی می‌افزاید: «بعد از آن وارد فاز دوم می‌شویم و باید منتظر بمانیم تا واکسن‌های بیشتری به دست ما برسد و سه تا چهار ماه دیگر هم به تولید داخل واکسن برسیم.»

روند مطالعات و فاز‌های آزمایشات بالینی واکسن‌های داخلی در حال پیشروی است.

ثبت‌نام از داوطلبان برای شرکت در فاز سوم مطالعات کارآزمایی بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام از اول اردیبهشت آغاز و اعلام شد که تمام علاقه‌مندان به تزریق واکسن برکت در فاز نهایی مطالعات بالینی در رده سنی ۱۸ تا ۷۵ سال و در شش شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۴۰۳۰ یا از طریق اپلیکیشن آی‌گپ (#۱۰*۴۰۳۰*) در این مرحله ثبت‌نام کنند.

حالا رئیس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام از ثبت‌نام بیش از ۲۰ هزار نفر از هموطنان تا ظهر جمعه جهت شرکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو‌ایران برکت خبر داده‌است.

در فاز سوم مطالعات بالینی، تزریق روی ۲۰ هزار نفر انجام خواهد شد و این ۲۰ هزار نفر باید علاوه بر حضور در شش شهر مذکور و همچنین حضور در محدوده سنی ۱۸ تا ۷۵ سال، از شرایط جسمی و سلامت لازم هم برخوردار باشند. واکسن کرونای انستیتو پاستور هم بناست از خرداد ماه وارد فاز عمومی شود. حالا باید دید آیا واکسن‌های ایرانی کرونا برای مردم رایگان خواهد بود یا برنامه تازه‌ای در راه است؟!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار