کد خبر: 1045313
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۹
عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ به بیان توضیحاتی در خصوص پولی شدن این واکسن و ورود بخش خصوصی به خرید و توزیع آن پرداخت.
سرویس جامعه جوان آنلاین: سید علیرضا ناجی، در خصوص پولی شدن واکسن کرونا و ورود بخش خصوصی به خرید و توزیع آن گفت: این موضوع به نظر من بسیار ناراحت کننده است چرا که اگر چنین اقدامی صورت گیرد ما اولین کشوری هستیم که واکسن کووید را به مردم خود می‌فروشد و این که عنوان می‌شود افرادی که پول بدهند زودتر واکسینه شوند و بقیه باید در نوبت باید بایستند موجب ایجاد یک تضاد اجتماعی می‌شود و بسیار بد است و سابقه بدی هم در خصوص بازار آزاد داریم.

وی ضمن اشاره به اینکه باید قبول کنیم که توانایی کنترل بازار آزاد را نداریم و این اقدام شکاف و نگرانی بیشتری را ایجاد می‌کند، افزود: مقوله کووید مقوله سلامت است و باید دولت نسبت به این موضوع نظارت داشته باشد چرا که چند مطلب در این زمینه مهم است که یکی از آن‌ها این است که آیا سازوکاری وجود دارد که بخش خصوصی بتواند واکسن‌ها را از سیستم‌هایی همچون کووکس یا کارخانه‌هایی که در دنیا واکسن می‌سازند، نظیر شرکت‌های اروپایی، چینی و... وارد کند؟! من فکر نمی‌کنم بتوان این اقدام را انجام داد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: چرا که اگر بخواهیم در ایران واکسن وارد کنیم طبق آن دستورالعمل‌هایی که سازمان غذا و دارو دارد، باید نماینده آن شرکت‌ها باشیم و این درحالی است که قسمت عمده‌ای از واکسن‌هایی که بیشتر از آن‌ها در کشور استفاده می‌شود، واکسن‌های روسی و چینی هستند که در ایران نماینده آن چنانی ندارند و همچنین برخی از کشور‌ها همچون چین هیچگونه تمایلی به کار کردن با شرکت‌های خصوصی ندارند و از این رو چنین اقدامی امکان پذیر نیست و واکسنی این چنین موجود نیست که کسی بخواهد بخرد.

این متخصص ویروس شناسی اظهار کرد: کاری که بخش خصوصی می‌تواند در انتقال پول انجام دهد، اگر دولت نمی‌تواند، بد نیست، بخش خصوصی را وارد کند، ولی در توزیع آن نه! من کاملاً مخالف ورود بخش‌های خصوصی در پخش و توزیع واکسن هستم چرا که معتقدم مشتری هر واکسنی در هر زمینه‌ای که وارد می‌شود باید دولت و وزارت بهداشت باشد و بر اساس اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون در ایران عمل کند و اگر ورود بخش خصوصی به تهیه واکسن به نحو دیگری باشد، متاسفانه فکر می‌کنم به نتایج خوبی نرسیم و تضاد اجتماعی به وجود آید.

عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ توضیح داد: در کووید افرادی که از نظر اقتصادی سطح پایین تری دارند کمتر می‌توانند از خود محافظت کنند و کسانی که تمکن بالایی دارند و در خانه‌های بزرگ‌تر زندگی می‌کنند و امکانات رفاهی و محافظتی بیشتری در اختیار دارند، بیشتر می‌توانند خود را در مقابل این ویروس ایمن کنند تا افرادی که از نظر تمکن مالی مناسب نیستند و در فضا‌های کوچک‌تر و نزدیک به هم زندگی می‌کنند و شاید آنقدر توانایی خرید موارد محافظتی را نداشته باشند. همه این مسائل به ما گوشزد می‌کند که تمام دنیا روی این موضوع است که واکسن باید حاکمیتی باشد و دولت آن را توزیع کند.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی آزمایشگاه مسیح دانشوری ضمن اشاره به اینکه سابقه فروش واکسن خصوصی در هیچ جای دنیا نداریم، متذکر شد: اگر هر کسی پول داشته باشد، بتواند واکسن تزریق کند با توجه به کمبود تعداد واکسن و این موضوع که باید بر اساس برنامه ریزی که وجود دارد پیش برویم، همانطور که در همه کشور‌ها این برنامه بر اساس ریسک خطر مرگ است، اینکه یکسری از افراد در اولویت نباشند و پول داشته باشند و واکسن بخرند و تزریق کنند دلیل بر ایجاد ایمنی جمعی نخواهد شد و این در حالی است که یکی از اهداف عمده واکسیناسیون کاهش مرگ‌ومیر است که با این وضع برطرف نمی‌شود و مجموعه این موارد نشان می‌دهد این فکر خام و خطرناک است.
منبع: میزان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
0
1
خب حالا اگه سود کارتخوانهای دولتمردان توی واکسن خصوصی باشد چه؟
مگر در زمانی که مثلا ثبت سفارش خودرو ممنوع بود رسما دزدکی ثبت سفارش و وارد نشد؟
ایا مثلا وزیر مربوط به این آبرو ریزی یا ذینفعان متخلف مربوطه از گل نازکتر چیزی شنیدند
مجید آقا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
0
0
رئیس جمهور شخصا دنبال واردات است شما نگران نباشید سودش میرود در جیب ایشان و ایشان هم یعنی برادر ایشان و برادر دلبندم یعنی معاون برادر دلبندم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار