کد خبر: 1045530
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۳
رئیس اتحادیه املاک: بار‌ها اعلام کرده‌ایم ستاد تنظیم بازار برای مسکن ایجاد شود و پلیس امنیت به عنوان عضو این ستاد بر بازار نظارت کند، زیرا اگر قیمت مسکن هم کاهش یابد، عده‌ای دلال باز هم می‌گویند افزایش یافته است
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: سلطه دلالان در بازار مسکن به حدی قوی است که در سنگین‌ترین رکود تاریخی بازار مسکن باز هم نمی‌گذارند قیمت مسکن کاهش یابد، در همین راستا رئیس اتحادیه املاک پیشنهاد داد ستاد تنظیم بازار مسکن تشکیل شود و پلیس امنیت بر این ستاد نظارت کند، زیرا در غیر این صورت اگر در بازار نرخ‌ها هم کاهش یابد، عده‌ای سوداگر و دلال از طریق جو‌سازی مدعی افزایش نرخ مسکن می‌شوند.

نرخ گذاری در بازار مسکن ایران به شیوه‌ای است که قیمت مسکن در بازار رکودی بازهم افزایش می‌یابد، در حقیقت عده‌ای ذی‌نفع افزایش قیمت مسکن را پروژه می‌کنند و در حوزه روانی و واقعی زمینه افزایش قیمت را فراهم می‌آورند، به طور نمونه وقتی در یک منطقه از شهر تهران ماهانه تنها ۲۰۰ معامله انجام می‌گیرد صاحبان خانه‌های خالی منطقه یا بساز و بفروش‌ها به سادگی می‌توانند با کمی جو‌سازی و انجام چندمعامله مسکن با نرخ بالاتر از عرف بازار، نرخ مسکن را بالا ببرند.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند در کنار آزاد‌سازی زمین و توسعه صنعتی‌سازی مسکن باید شیوه نرخ‌گذاری زمین و ساختمان و کشف تغییرات قیمت مسکن نیز تغییر کند.

از آنجا که دولت ملاک و بانکدار است و کاهش نرخ مسکن می‌تواند ارزش دارایی‌هایش را کاهش دهد، به نظر می‌رسد میلی برای اصلاحات در بخش زمین و ساختمان ندارد، اما وضعیت قیمت مسکن به محدوده‌ای رسیده است که مردم دیگر امیدی به خانه‌دار شدن از مسیر‌های متعارف ندارند، از همین رو به بازار غیررسمی زمین و ساختمان روی آورده‌اند تا شاید بتوانند با خرید یک زمین قولنامه‌ای ارزان برای خود یک سرپناهی بسازند.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی هم اکنون در مرحله‌ای به سر می‌بریم که اگر سازوکار‌ها در حوزه زمین و ساختمان با هدف کاهش قیمت مسکن و کاهش هزینه‌های تولید مسکن تغییر نکند، گرایش به خروج از بازار رسمی و ورود به بازار غیررسمی زمین و ساختمان زیاد می‌شود. در چنین شرایطی دیگر کسی برای خرید زمین و ساختمان با نرخ‌های نجومی به بازار رسمی مسکن رجوع نمی‌کند و همانند برخی سهم‌ها در بازار سرمایه که خواهان و خریداری ندارد، چالش نقدشوندگی و نقدینگی در بازار زمین و ساختمان نیز به یکباره در جامعه ظهور می‌کند.

در همین راستا رئیس اتحادیه مشاوران املاک که منتقد گزارش‌های بانک مرکزی در مورد افزایش قیمت مسکن است و این گزارش‌ها را مبتنی بر حقایق میدانی بازار مسکن نمی‌داند، گفت: برای اینکه مردم مقداری توان خرید پیدا کنند باید قیمت مسکن حداقل ۲۵‌درصد کاهش پیدا کند.

مصطفی قلی‌خسروی در گفتگو با ایسنا درباره وضعیت بازار مسکن گفت: در شرایط فعلی معامله‌ای انجام نمی‌شود، اما قبل از عید قیمت‌ها ۱۰ تا ۱۵‌درصد پایین آمده بود. بعد از این هم باید قیمت‌ها بیش از ۲۵‌درصد کاهش یابد تا مردم مقداری توان خرید پیدا کنند. بار‌ها اعلام کرده‌ایم ستاد تنظیم بازار برای مسکن ایجاد شود و پلیس امنیت به عنوان عضو این ستاد بر بازار نظارت کند. به طور مثال ما اعلام می‌کنیم قیمت‌ها کاهش پیدا کرده، بعد عده‌ای بخر و بفروش مصاحبه می‌کنند که کاهش نیافته است. سوداگران به دلیل منافع خود مخالف پایین آمدن قیمت‌ها هستند، لذا باید بر فعالیت این افراد نظارت شود.

وی در خصوص تأثیر ثبت اطلاعات ملکی خانوار‌ها در ساماندهی بازار مسکن گفت: سامانه املاک و اسکان برای شناسایی وضعیت سکونتی افراد طراحی شده است. ایجاد چنین سامانه‌ای نشان می‌دهد دولت تاکنون هیچ نوع آماری از بخش مسکن نداشته است. سال ۱۳۹۴ قانون مالیات بر خانه‌های خالی تصویب شد، اما بعد از گذشت شش سال می‌خواهند آن را عملیاتی کنند. دو ماه هم برای ثبت اطلاعات فرصت داده‌اند که عمر این دولت به پایان می‌رسد.

آمار خانه‌های خالی غلط است

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در تمام کشور‌ها ۸ تا ۱۰‌درصد خانه‌ها را برای جابه‌جایی خالی نگه می‌دارند. نمی‌شود کسی که خانه خود را فروخته، در خیابان بماند. به اعتقاد من آماری از خانه‌های خالی وجود ندارد. داده‌های بانک مرکزی و مرکز آمار در خصوص بخش مسکن اشتباه است و متأسفانه همین داده‌ها مبنایی برای تصمیم‌گیری شده است. امیدوارم همه مردم با سامانه املاک و اسکان همکاری و همیاری کنند تا از این به بعد آمار دقیقی از بخش مسکن داشته باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار