کد خبر: 1045562
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۸
با اینکه بیش از دو هفته از اعمال محدودیت‌های کرونایی در کشور می‌گذرد، اما آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا همچنان روبه افزایش است. به خوبی می‌توان متوجه شد محدودیت‌ها تأثیری بر کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته. واقعیت این است که وقتی مسئولان پیشگیری را مقدم بر درمان نمی‌دانند، برای بسیاری از شهروندان نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی مسئله مهمی تعریف نشده و همین عادی انگاری‌ها موجب بروز و تداوم این شرایط می‌شود.
محمدرضا هاديلو

سرویس ایران جوان آنلاین: آمار فوتی‌های ناشی از کرونا به بالای ۴۵۰ نفر در روز رسیده و تقریباً تمام استان‌های ایران در وضعیت قرمز قرار دارند. اما گذری بر کوچه و بازار نشان می‌دهد «قرمز» فقط یک رنگ است و آمار و ارقام بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و قبرستان‌ها هم نتوانسته تأثیری در رفت و آمد‌ها و رفتار‌های شهروندانی بگذارد که با عادی انگاری‌هایشان، رنگ سیاه فوتی‌ها را هم سفید می‌بینند. از طرف دیگر بحث ورود کرونای هندی از طریق هرمزگان به ایران بر زبان افتاده و البته این بار هم مثل کرونای انگلیسی، مسئولان این خبر را تکذیب و اعلام کرده‌اند هیچ موردی از آن مشاهده نشده است.

از حرف‌های مسئولان تا رفتار‌های مردم، هیچ کدام نمی‌توانند عمق فاجعه و درد ناشی از مرگ و میر‌های کرونایی را نشان بدهند. وضعیت اکثر مناطق ایران قرمز است، اما رفت و آمد و تعاملات طوری است که حس می‌کنی رنگ زردِ مایل به آبی را می‌بینی!


با اینکه بیش از دو هفته از اعمال محدودیت‌های کرونایی در کشور می‌گذرد، اما آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا همچنان روبه افزایش است. به خوبی می‌توان متوجه شد محدودیت‌ها تأثیری بر کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها و مرگ و میر ناشی از این بیماری نداشته. واقعیت این است که وقتی مسئولان پیشگیری را مقدم بر درمان نمی‌دانند، برای بسیاری از شهروندان نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی مسئله مهمی تعریف نشده و همین عادی انگاری‌ها موجب بروز و تداوم این شرایط می‌شود.


یک تست معمولی برای شناسایی ویروسی وحشی


کمتر از دو ماه قبل بود که گفتند کرونای انگلیسی از کردستان وارد ایران شده است. در آن زمان ابتدا سعی شد این خبر تکذیب شود و بعد اعلام شد فقط یک پزشک مبتلا به این ویروس بوده که علاوه بر خودش، تمام خانواده و همکارانش در قرنطینه هستند. این تکذیب و مراقبت‌ها چنان پیش رفت که امروز می‌گویند تقریبا ۹۰ درصد فوتی‌های کرونایی به خاطر ابتلا به نوع انگلیسی آن هستند.


قاتل انگلیسی که به راحتی رقیب چینی خود را از میدان خارج کرد و امروز بی‌محابا جان ایرانیان را می‌گیرد، حریف تازه‌ای پیدا کرده. ویروسی خشن‌تر از خودش که از هند آمده.


از آنجایی که ما ایرانی‌ها عادت داریم قبل از هر چیز «تکذیب» کنیم تا کارد به استخوان برسد و آنوقت ببینیم اصلاً خبر درست بوده یا نه، این بار هم مشاهده کرونای هندی را با تکذیب شروع کرده‌ایم. بعد از انتشار خبر ورود کرونای هندی به هرمزگان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی این استان گفت: «تاکنون هیچ مورد کرونای هندی در هرمزگان گزارش نشده است.» دکتر فاطمه نوروزیان با بیان اینکه ۵ اردیبهشت با یک جهش، ۱۳ نفر بر اثر ابتلای به کرونا در هرمزگان جان باختند و شمار کل جان باختگان این بیماری در استان به ۱۱۱۹ نفر رسید، ادامه داد: «اکنون در مجموع ۴۵۵ نفر در بیمارستان‌های استان تحت مراقبت هستند. از مجموع بستری‌ها، ۷۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۱۴ نفر از آن‌ها وخیم است.» وی در خصوص تدابیر اندیشیده شده برای جلوگیری از شیوع کرونای هندی در استان هرمزگان، اظهار کرد: «از تمامی مسافران، و خدمه کشتی‌ها مخصوصاً کسانی که از کشور هند وارد می‌شوند تست کرونا گرفته می‌شود.» این مسئول با بیان اینکه علائم این بیماری هم مانند کرونای چینی، تب، لرز، دل درد و دل پیچه و علائم تنفسی است، اظهار کرد: «استفاده از ماسک در همه مکان‌ها و در مکان‌های سر بسته استفاده از دو ماسک، پرهیز از تجمع و مهمانی‌ها از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از کرونای هندی است.»


نوروزیان با اشاره به اینکه افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و در جامعه پرخطر قرار دارند بیشتر از قبل توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند، اضافه کرد: «نگران مرز‌های شرقی استان و مرز‌های آبی هستیم و اداره بنادر و شیلات باید از به کار‌گیری صیادان هندی که تردد به کشورشان دارند خودداری کنند.»، اما نکته حائز اهمیت در صحبت‌های سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جایی است که وی با اشاره به اینکه علائم و خصوصیات کرونای هندی از نظر علمی رسماً منتشر نشده است، گفته: «قدرت سرایت گونه کرونای هندی چندین برابر از کرونای چینی بیشتر است و تشخیص آن با آزمایش‌های مکرر و به سختی است.» حالا باید پرسید اگر تشخیص این ویروس با آزمایش‌های مکرر هم به سختی صورت می‌گیرد، پس وقتی گفته‌اید از تمام مسافران و خدمه‌هایی که از هند وارد ایران می‌شوند تست کرونا می‌گیرید به این معنی است که آن‌ها را قرنطینه می‌کنید و چندین بار تست و آزمایش‌های مکرر می‌گیرید؟ یا بدون قرنطینه کردن این افراد و با یک تست معمولی هم می‌توان به مبتلا بودن آن‌ها پی‌برد؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار