کد خبر: 1045716
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۳
کاهش بارش‌ها و منابع آبی کرمانشاه به حدی رسیده که باید آن را هشداری جدی برای تمام مردم این منطقه در نظر داشت. کاهشی که می‌تواند مشکل‌آفرین شود و اگر از همین امروز چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود حتماً روز‌های سختی را رقم می‌زند.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: انگار بحث کمبود آب برای سال‌جاری خیلی جدی‌تر از چیزی است که می‌شنویم. هر روز صدای یکی از استان‌ها در می‌آید و از تابستان خشک و بحرانی که گریبانشان را خواهد گرفت، حرف می‌زنند. این موضوع وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم این استان‌ها در غرب کشور و مناطق به اصطلاح پر باران قرار دارند. مثل کرمانشاه. جایی که اعلام شده بارش‌ها سال زراعی‌اش تاکنون نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد کاهش داشته، روان آب‌ها ۵۵ درصد کمتر شده و آب چشمه‌ها هم ۷۲ درصد افت داشته‌اند. این یعنی لب‌های تشنه کرمانشاه برای روز‌های گرم از الان قابل رویت است.

کاهش بارش‌ها و منابع آبی کرمانشاه به حدی رسیده که باید آن را هشداری جدی برای تمام مردم این منطقه در نظر داشت. کاهشی که می‌تواند مشکل‌آفرین شود و اگر از همین امروز چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود حتماً روز‌های سختی را رقم می‌زند. آنطور که مسئولان استانی می‌گویند بارش‌ها از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد کاهش داشته، روان آب‌ها ۵۵ درصد کمتر شده و آب چشمه‌ها هم ۷۲ درصد افت داشته است.

در همین رابطه معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی‌های امسال گفته: «امسال روان‌آب‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۵۴ درصد کاهش داشته‌اند. کاهش میزان روان‌آب در برخی نقاط رودخانه‌ای باورنکردنی نیست، بطور مثال در رودخانه «گاماسیاب» در قسمت «پل چهر» کاهش ۶۹ درصدی میزان روان‌آب را داریم که وضعیت نادر و نگران کننده‌ای است.»

علی مرادی به وضعیت نامناسب چشمه‌های استان که منبع تأمین آب بسیاری روستا‌ها هستند هم اشاره کرد و افزود: «متأسفانه امسال شاهد افت ۷۲ درصدی آب چشمه‌های شاخص استان هستیم. از همین حالا شاهد خشک شدن برخی نقاط رودخانه‌ای هستیم، بطور مثال برخی نقاط رودخانه رازآور از همین حالا خشک شده و این درحالی است که در سال‌های گذشته این خشک شدن در شهریورماه رخ می‌داد و این وضعیت نگران کننده است. منابع آب زیرزمینی هم وضعیت خوبی ندارند و نسبت به بلندمدت ۲۸ درصد کمتر شده‌اند.»

انسداد چاه‌های غیر مجاز ضروری است

شرایط امروز کرمانشاه نشان می‌دهد که مدیریت منابع آبی در این منطقه باید بطور جد در دستور کار قرار گیرد و مصرف آب در بخش کشاورزی کنترل شود تا در بحث تأمین آب شرب دچار مشکل نشود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با تأکید بر لزوم ممنوعیت کشت برنج، گفت: کشت این محصول آب بَر در شرایط کم آبی فعلی هیچ جایگاهی ندارد و نباید به سادگی از کنار این موضوع گذشت و از هم اکنون باید جلوی این کشت گرفته شود.

مرادی: کشاورزان برنج کار با توجه به کاهش روان‌آب‌ها از منابع آب زیرزمینی برای انجام این کشت استفاده خواهند کرد و همین امر موجب حفر چاه‌های غیرمجاز می‌شود و بعد هم مسدود کردن این چاه‌ها تبعات خاص خود را دارد، بنابر این باید از هم اکنون جلوی این کشت گرفته شود که بعداً با این صحبت کشاورزان مواجه نشویم که خبر نداشتیم و اطلاع ندادند. مرادی با بیان اینکه استفاده از آب سد گاوشان به دلیل نبود تصفیه خانه فعلاً امکانپذیر نیست، تأکید کرد: در همین راستا ۱۰ چاه دیگر حفاری کرده‌ایم و با توجه به اینکه سازمان‌های مختلف چاه‌های بلااستفاده دارند درخواست ما این است که این چاه‌ها در شرایط اضطراری در اختیار آب منطقه‌ای جهت تأمین آب شرب قرار گیرد. به گفته این مسئول، انسداد چاه‌های غیرمجاز الزامی است و ۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز گزارش شده که باید در خصوص انسداد آن‌ها اقدام شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار