کد خبر: 1046063
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۵
سعید احمدیان
المپیک که نزدیک می‌شود، بازار انتظارات هم داغ می‌شود و برخی مدیران بدون اینکه برانداز کنند که حمایت‌شان از رشته‌هایی که قرار است به المپیک بروند آیا در حد المپیک بوده یا نه، چرتکه می‌اندازند و برای هر رشته چند مدال کنار می‌گذارند. جلوی دوربین رسانه‌ها یا جلسات، سهم هر فدراسیون را مشخص می‌کنند، طوری که انگار تمام امکاناتی که ورزشکارانی که قرار است به المپیک بروند برای‌شان آماده کرده‌اند و حالا نوبت المپیکی‌هاست که پاسخ حمایت‌های مسئولان را با کسب مدال‌های خوشرنگ بدهند. صحبت‌های روز پنج‌شنبه وزیر ورزش در مراسم افتتاح خانه کشتی شهید صدرزاده را باید در همین راستا ارزیابی کرد.

همانطور که در تمام دوره‌های گذشته المپیک، کشتی امید اول کاروان ایران بوده، این‌بار هم مسعود سلطانی‌فر گفته است «کشتی باید در راه تاریخ‌سازی دوباره و کشیدن بار سنگین ورزش مهیا شود. مردم هم انتظار دارند کشتی در هر مسابقه‌ای که می‌رود بهترین نتیجه را بگیرد.»

خواسته‌ای که وزیر ورزش از کشتی دارد، گویا پاسخی به صحبت‌های چند وقت گذشته علیرضا دبیر است که با توجه به مشکلات مالی گفته بود «کسی از کشتی انتظار مدال در المپیک را نداشته باشد.» در اینکه کشتی به عنوان ورزش اول کشور در هر رقابتی که از المپیک و جهانی گرفته تا بازی‌های آسیایی بیشترین مدال را به دست آورده است، تردیدی نیست و پرافتخارترین قهرمانان ورزش ایران، اهالی کشتی هستند که به هر مسابقه‌ای که رفته‌اند جور بقیه رشته‌ها را هم کشیده‌اند و مردم نیز بیشتر نگاه‌شان برای بالا رفتن پرچم ایران در المپیک به تشک‌های کشتی بوده است.

مدال‌آوران کشتی هم از مردمی‌ترین قهرمانان هستند که همواره عنوان کرده‌اند با وجود کاستی‌های زیادی که در اردو‌های آماده‌سازی دارند، اما برای اینکه لبخند را روی لب مردم بیاورند با تمام وجود روی تشک می‌روند و با حریفان‌شان مبارزه می‌کنند. رابطه مردم و قهرمانان کشتی یک جاده دوطرفه است و کشتی‌گیران در مواجهه با چنین خواسته‌ای از سوی مردم با توجه به حمایت و دعایی که از سوی آن‌ها بدرقه راه‌شان در مسابقات است، نه تنها چنین خواسته‌ای بار فشار روانی روی‌شان نداشته، بلکه انگیزه‌ای مضاعف به ملی‌پوشان کشتی یا هر قهرمان دیگری داده است تا برای به دست آوردن بهترین نتیجه تمام تلاش‌شان را در مسابقاتی که اعزام می‌شوند، انجام دهند.

حکایت مسئولان و مدال‌آوران، اما با حکایت مردم و انتظاری که از قهرمانانی مانند ملی‌پوشان کشتی دارند فرق می‌کند. در حالی وزیر ورزش امروز از کشتی می‌خواهد که بار سنگین مدال‌آوری در المپیک را به دوش بکشد که ملی‌پوشان از او خواهند پرسید به همان اندازه‌ای که امروز از این ورزش انتظار دارد، آیا از آن حمایت کرده و بودجه ویژه در نظر گرفته است؟ نمی‌شود وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک با تمام محدودیت‌هایی که از نظر اقتصادی برای اختصاص بودجه دارند به اندازه مدال آسیایی از یک قهرمان کشتی حمایت کنند و از آن طرف انتظار داشته باشند که این قهرمان مدال المپیک بگیرد.

همانطور که جاده انتظارات مردم و قهرمانان دوطرفه است و مردم با تشویق‌ها و دعاهای‌شان به قهرمانان انگیزه و انرژی می‌دهند، این انتظار وجود دارد که مسئولان نیز همانطور که انتظار دارند ملی‌پوشان کشتی در توکیو مدال‌های خوشرنگی بگیرند، به همان انداره هم از آن‌ها حمایت کنند و اجازه ندهند که یک قهرمان در اردو‌ها دغدغه‌ای غیر از مدال المپیک داشته باشد.

امروز که مسعود سلطانی‌فر مثل همیشه بار سنگین مدال‌آوری را روی دوش کشتی می‌اندازد، آیا حمایتی در حد المپیک از این رشته کرده است؟ اگر قهرمانان و مربیان کشتی در پاسخ به این سؤال رودروایسی را کنار بگذارند، قطعاً پاسخ بیشترشان منفی است و کمتر قهرمانی است که تأیید کند از یک المپیکی حمایت المپیکی شده است. البته شاید وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، محدودیت‌های مالی کشور و وضعیت سخت اقتصادی را بهانه و عنوان کنند که دست‌شان برای حمایت بیشتر از کشتی و دیگر رشته‌ها بسته بوده است.

البته بدیهی است که کشور از نظر بودجه‌ای یکسری محدودیت‌ها دارد و این بودجه با توجه به چند برابر شدن هزینه‌های اعزام جوابگو نیست، اما به نظر می‌رسد نگاه دوگانه‌ای که در سطح اول مدیریتی ورزش کشور درباره هزینه‌کرد‌ها وجود دارد، تناقضی است که سلطانی‌فر باید به آن پاسخ دهد.

وزیر ورزش باید پاسخ دهد که چرا سال ۹۷ برای تیم ملی فوتبال بودجه چند میلیون دلاری اضافه بر بودجه سالانه ورزش از دولت تقاضا می‌کند، اما برای کشتی و گرفتن یک بودجه ویژه دستش به قلم برای نامه‌نگاری به دولت نمی‌رود. مگر غیر این است که کشتی با وجود بودجه محدودش، همواره در المپیک، جهانی و آسیایی افتخارآفرین بوده، اما آن‌سو فوتبالی‌ها با وجود اینکه نورچشمی وزارت ورزش و دولت در مباحث بودجه‌ای بوده‌اند، چهار دهه است که حتی یک عنوان آسیایی هم به دست نیاورده‌اند و حتی طلسم صعودشان به المپیک بیش از ۴۰ سال است که پابرجاست.

وزیر ورزش باید بداند نمی‌شود پول و بودجه ویژه را برای فوتبال هزینه کرد، اما از کشتی و دیگر رشته‌ها انتظار و توقع مدال‌آوری داشت. اگر سلطانی‌فر می‌خواهد کشتی بار سنگین مدال‌آوری در المپیک را به دوش بکشد باید به قول علیرضا دبیر بیشتر از گذشته دست در جیبش کند و به کشتی برای مدال المپیکی، بودجه المپیکی بدهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار