کد خبر: 1046550
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
در ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۸۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۴۴۹ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین:  در موج چهارم کرونا حدود ۳۰هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند و ۷۰درصد تخت‌های آی‌سی‌یو با بیماران کرونایی اشغال شده‌است. با وجود این به گفته معاون درمان وزارت بهداشت تقریباً در همه استان‌ها روند مراجعان سرپایی و بستری کاهشی است. در عین حال، چون هنوز آمار بیماران بد حال در بخش‌های مراقبت ویژه ثابت است، در روز‌های آینده مرگ و میر کرونا کاهش پیدا نخواهد کرد، اما امید می‌رود با ادامه روند کاهش مراجعات سرپایی و بستری در بیمارستان‌ها از هفته آینده شاهد کاهش روند مرگ و میر کرونا باشیم. با تمام اینها، اما ممکن است همچنان با جهش ویروس مواجه باشیم و حتی موج‌های دیگری از کرونا در راه باشد. همین مسئله هم لزوم تسریع در امر واکسیناسیون را جدی‌تر می‌کند؛ روندی که کمی سرعت گرفته‌است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله زیادی داریم.

در ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۸۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۴۴۹ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.

در همین زمان، ۳۴۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر رسید. تا کنون ۲ میلیون و ۳۹ هزار و ۴۲۷ نفر از بیماران بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵ هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

۷۰ درصد تخت‌های آی‌سی‌یو در اشغال کرونایی‌ها

قاسم جان بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت، درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری هستند، گفت: «تقریباً در همه استان‌ها روند کاهش مراجعان سرپایی و بستری را داریم و روند کاهش بیماری مطلوب است.» جان بابایی ادامه داد: «در پیک موج چهارم کرونا تا ۴۵ هزار بستری داشتیم و اکنون آمار بستری‌های کرونا کاهش پیدا کرده‌است؛ البته هنوز از پیک موج چهارم کرونا از نظر آمار بستری خارج نشده‌ایم، اما آمار ترخیص از بیمارستان رو به افزایش است و امیدواریم روند کاهشی بیماری کرونا شدت بگیرد.»

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آمار اشغال تخت‌های بیمارستان‌ها در حوزه کرونا گفت: «هنوز آمار بیماران بد حال در بخش‌های مراقبت ویژه ثابت است و برای همین پیش‌بینی ما این است که چند روزی مرگ و میر کرونا کاهش پیدا نکند، اما امیدواریم از هفته آینده روند مرگ و میر کرونا کاهش پیدا کند. ۷۰ درصد تخت‌های آی‌سی‌یو و ۳۰ درصد تخت‌های بستری عادی با کرونا اشغال شده‌است.»

احتمال جهش ویروس

نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران معتقد است به قله خیز چهارم بیماری رسیده‌ایم، اما وقتی که زنجیره انتقال ویروس گسترش می‌یابد نباید از جهش ویروس غافل شد. توکلی با تأکید بر اینکه کماکان در اوج بیماری هستیم، افزود: «بیشترین معیار تعیین‌کننده برای ما، ابتلای سرپایی بیماران و مراجعه به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است که هنوز متأسفانه بسیار بالا است.»

به گفته توکلی میزان سرایت ویروس انگلیسی به شدت بالاست، اما میزان فوتی آن کمتر بود. قبلاً میزان مرگ و میر با ویروس ووهان بالای ۱۰ درصد بود، الان زیر ۵ درصد است که تلاش نیرو‌های درمانی و تمهیدات درمانی مناسب‌تر هم بر آن مؤثر بوده‌است.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اهمیت واکسیناسیون گروه‌های پرخطر تأکید کرد: «وقتی زنجیره انتقال ویروس گسترش می‌یابد، ویروس جهش پیدا می‌کند. باید منتظر جهش داخلی ویروس هم بود و اگر در این شرایط ویروس جهش پیدا کند، دچار پیک جدیدی خواهیم شد.»

از نگاه توکلی طبق شواهد تا یک ماه آینده این شرایط ادامه خواهد داشت، واکسیناسیون امیدبخش است و باید همه پروتکل‌ها را جدی‌تر گرفت و بیشتر و بیشتر رعایت کرد.

واکسیناسیون تنها راه پایان پاندمی کرونا

تا کنون یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۲۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۰ دوز رسید.

احسان شمسی‌کوشکی، دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه تنها راه پایان این پاندمی و نجات جان بسیاری از انسان‌ها تزریق واکسن است، افزود: «ریسک تزریق واکسن کرونا، ریسک حداقلی و قابل قبول است و قطعاً و با فاصله، منفعت تزریق این واکسن‌ها برای افراد بیش از ضررش است.»

وی تصریح کرد: «نظام توزیع واکسن در کشور، تحت اِشراف سازمان غذا و دارو به عنوان نهاد مسئول است. بنابراین اسناد و مستندات مرتبط با ایمنی و اثربخشی‌هر واکسن قبل از اینکه در جریان و مسیر توزیع عمومی قرار گیرد، از سوی سازمان غذا و دارو و نهاد‌های مرتبط بررسی شده و سپس از سوی کمیسیونی که مسئول این کار است، اجازه ورودش به سیستم دارویی کشور داده‌می‌شود.»

لزوم تسریع در روند واکسیناسیون برای دستیابی به ایمنی

علیرضا خوشدل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و دکترای تخصصی اپیدمیولوژی بالینی با تأکید بر اینکه روند واکسیناسیون نباید طولانی شود، افزود: «باتوجه به اینکه سرعت واکسیناسیون در کشور‌ها پایین است، حتی اگر الان واکسیناسیون کامل و سریع جمعیت را شروع کنیم تا پایان امسال طول می‌کشد تا کل جمعیت کشور را واکسینه کنیم، در حالی که اگر ایمنی که واکسن ایجاد می‌کند، مثلاً هشت ماهه باشد وقتی به انتهای دور اول واکسن می‌رسیم، ایمنی گروه اول از دست رفته‌است و هدف ایمنی جمعی ایجاد نمی‌شود.»

با عنایت به اظهارات کارشناسان حالا که در حال عبور از قله پیک چهارم هستیم و پیش از ورود به پیکی تازه و موج فزاینده مرگ هموطنانمان باید برای تسریع واکسیناسیون عمومی و ایجاد ایمنی جمعی، اقدامات جدی‌تری داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار