کد خبر: 1047200
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۲
رسول سنائی‌راد
امنیت یکی از ضروری‌ترین نیاز‌های جامعه است که در سایه آن امکان تأمین معاش و پیشرفت فراهم می‌شود و البته هیچ چیز مثل ناامنی نمی‌تواند ارزش آن را معلوم سازد.

از این رو حضرت علی (ع) آن را در کنار سلامت به عنوان نعمت ناشناخته‌ای می‌داند که در شرایط نبود و فقدان، قدر آن معلوم می‌شود.

امنیت در بعد سلبی آن بر نبود خطر و تهدید استوار است و در بعد ایجابی به تأمین و تضمین آسایش و آسودگی برمی‌گردد و تنها با وجود امنیت است که امکان تولید و تأمین معاش و استفاده از مواهب زندگی و لذت آن فراهم و زمینه پیشرفت و توسعه مادی و معنوی و حتی تعالی اخلاقی ممکن می‌شود.

اهمیت امنیت در جوامع انسانی تا بدان پایه است که برای تأمین آن باید هزینه و سرمایه سنگینی اختصاص داد و حتی برخی کشور‌ها اگر خود قادر به ایجاد و حفظ امنیت نباشند به کمک گرفتن دیگر کشور‌ها رو می‌آورند که خطر و ننگ وابستگی را به‌دنبال دارد یا مجبور به اطاعت و تمکین از تهدیدگر شده و ذلت تسلیم یا سازش را می‌پذیرند.

برای تأمین امنیت، قدرت لازم است که یک بعد آن سخت‌افزارانه می‌باشد که از گذشته با تکیه بر نظامی‌گری، توپ و تفنگ فراهم می‌شد. البته هزینه‌های سنگین انسانی و ملی را به خود اختصاص می‌دهد. یک بعد دیگر امنیت هم نرم‌افزاری است که در سایه همراهی همگانی و همکاری عمومی برای ایجاد و حفظ امنیت و بازدارندگی در مقابل تهدید و تهدیدگر فراهم می‌شود و به باور وجود قدرت فراگیر برای مقابله با هر دشمن و تهدید متکی است.

یکی از مؤلفه‌های قدرت نرم مشارکت سیاسی است که عینی‌ترین و گویا‌ترین نوع آن حضور در پای صندوق رأی می‌باشد که از مؤثرترین‌ها هم محسوب می‌شود. رأی مردم در انتخابات، برای دشمنان کشور یک شاخص انسجام و همراهی ملی و حساسیت نسبت به سرنوشت خود و کشورشان محسوب شده و قدرت آنان را برای مواجهه و رویارویی با هر نوع تهدید و خطر می‌رساند. یا به عبارت دیگر میزان آرا در انتخابات، پشتوانه حمایت مردمی از کشور را به دشمنان و فرصت‌طلبان نشان داده و همچنین بر بدخواهان معلوم می‌سازد که این میزان از مردم نسبت به سرنوشت کشورشان بی‌تفاوت نبوده و در شرایط خطر حامی منافع و مصالح جامعه و کشورشان خواهند بود.

با چنین کارکردی است که مشارکت یا رأی دادن در انتخابات به عنوان یک شاخص قدرت ملی به‌حساب می‌آید که چشم طمع دشمنان را برای اقدام به زورگویی و تهدید، دور ساخته و امنیت ملی را تقویت و زمینه برقراری تعاملات و مناسبات عزتمندانه با دیگر کشور‌ها و حتی چانه‌زنی و مذاکره برای دستیابی به منافع را بر سر میز مذاکرات سیاسی فراهم می‌سازد و به عنوان برگه قدرت برای مجاب ساختن دشمن، رقیب یا حریف بیرونی محسوب می‌شود. علاوه بر این مشارکت بالا در انتخابات و افزایش آرا می‌تواند به اعتبار دولت برآمده از انتخابات برای اجرای برنامه‌ها و حل مشکلات کشور کمک کرده و رضایت‌مندی در مردم را بالا برده و به این ترتیب امنیت داخلی کشور را نیز تقویت نماید. با این نگاه است که مقام معظم رهبری، بار‌ها در آستانه برگزاری انتخابات‌ها، خطاب به ملت شریف ایران اسلامی اعلام کرده‌اند که تمام کسانی که دل در گرو پیشرفت کشور و آینده آن دارند (ولو با نظام سیاسی و مسئولان آن هم مسئله و دلخوری داشته باشند) در انتخابات شرکت نمایند. چراکه حفظ امنیت کشور و فراهم کردن زمینه‌های پیشرفت و عزت ملی در برابر دشمنان و رقبای آن، جزو اهداف مشترک تمام ایرانیان بوده و با غیرت و غرور آنان پیوند خورده است؛ لذا همان‌گونه که در مسابقات جهانی، تمامی ایرانیان غیرتمند پای تشویق و حمایت از تیم‌های ایرانی و ورزشکاران خود بوده و موفقیت آنان را برای خود غرورآفرین و افتخار می‌دانند، باید از فرصت انتخابات نیز برای افزایش قدرت و امنیت کشور استفاده و آرای خود را پشتوانه حرکت کشور در مسیر پیشرفت قرار داده و طمع دشمنان و بدخواهان ایران سربلند را برای هرگونه فتنه‌گری و آتش‌افروزی، دور سازند. مشارکت و رأی دادن در انتخابات در عین اینکه بسیار کم‌هزینه برای مردم کشور است، اما در تأمین قدرت و امنیت ملی بسیار اثربخش و پرفایده بوده و کارکرد آن شبیه همان ایثار و فداکاری رزمندگان و لشکریان مدافع مرز‌ها و امنیت کشور است که گاه برای تأمین آن باید از جان بگذرند و شهادت بپذیرند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۲
0
0
دشمن در هر صورت دشمنی خواهد کرد. شما بفکر انتخاب فرد اصلح باشید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار