کد خبر: 1047228
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰
در پی افزایش حملات تروریستی سال‌های اخیر در افغانستان، شماری از نمایندگان مجلس گفتند که از سال ۱۳۹۵ «نسل‌کشی» یک قوم (شیعیان هزاره) از سوی گروه‌های تروریستی و جناح‌های نامعلوم جریان دارد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: تشدید خشونت‌ها و حملات تروریستی در افغانستان، صدای پارلمان این کشور را در آورده است. به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، تعدادی از نمایندگان افغانستان در نشست عمومی روز دو شنبه مجلس این کشور یادآور شدند که در پنج سال گذشته، ده‌ها رویداد تروریستی در غرب کابل علیه یک مذهب خاص و گویندگان زبان خاص به وقوع پیوسته است. آنان خاطرنشان ساختند که نهاد‌های امنیتی به ویژه ریاست عمومی امنیت ملی نیز در جلوگیری از این رویداد‌ها ناکام بوده و در اکثر موارد عمداً بی‌توجهی کرده است. این تعداد نمایندگان از نهاد‌های بی‌طرف بین‌المللی خواستند این قضایا را به صورت دقیق بررسی و عاملان اصلی آن را به مردم و خانواده‌های داغ‌دیده معرفی کنند. سید عبدالقیوم سجادی، نماینده غزنی گفت: «در ادامه حوادث خونین غرب کابل، دو روز قبل اتفاق ناگواری دیگر به وقوع پیوست که نزدیک به ۳۰۰ دانش‌آموز را به خاک و خون کشاند. آنچه که در مکتب سیدالشهدای غرب کابل اتفاق افتاد مصداق بارز جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی قومی است.»

شاه‌گل رضایی، دیگر نماینده غزنی نیز رویداد مکتب سیدالشهدای غرب کابل را مصداق بارز «نسل‌کشی» خواند و گفت که از سال ۱۳۹۵ به این طرف رویداد‌های خونین بیشتر علیه یک قوم اتفاق افتاده و مردم یک مذهب خاص با نسل‌کشی مواجه بوده‌اند. رضایی اضافه کرد که مجلس نمایندگان باید در یک اقدام مسئولانه در برابر نسل‌کشی از خود جدیت نشان دهد و به سکوت خود نقطه پایان گذارد.

امریکا مسئول کشتار دانش‌آموزان کابل

در حملات پی‌در‌پی تروریستی در افغانستان که همزمان با خروج بخشی از نیرو‌های امریکایی از این کشور انجام می‌شود، برخی منابع امریکا را مسبب این حوادث ناگوار می‌دانند. یک روزنامه چینی در این باره نوشت که ایجاد آشفتگی برای مردم افغانستان و خروج غیرمسئولانه امریکا از دلایل افزایش حملات و کشتار دانش‌آموزان دختر در کابل است. هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین با محکوم کردن حمله به مدرسه «سیدالشهدا» در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل تأکید کرد که اعلام ناگهانی خروج کامل نیرو‌ها از افغانستان منجر به حملات انتحاری پیاپی در سراسر افغانستان شده است. وی افزود: این حملات سبب وخیم‌تر شدن وضعیت امنیتی افغانستان است و صلح و ثبات و زندگی و ایمنی مردم را تهدید می‌کند. چونینگ ادامه داد: چین از نیرو‌های خارجی در افغانستان می‌خواهد با درنظر داشتن امنیت مردم، به طور مسئولانه خارج شوند و از ایجاد آشفتگی و رنج بیشتر جلوگیری کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار