کد خبر: 1047371
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۶
با پاندمی کرونا واکسن این بیماری دیگر یک کالای سلامت نیست و به کالایی استراتژیک و حتی ابزاری سیاسی تبدیل شده به گونه‌ای که ۸۵ درصد از واکسن کرونای تولید شده در دنیا در هفت کشور مصرف شده‌است. همین مسئله هم دستیابی به واکسن وطنی را به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل کرد و ما توانستیم به تولید واکسن ملی کرونا دست یابیم.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته فاز اول تولید واکسن کووایران برکت به صورت رسمی آغاز به کار کرد. آنطور که رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید، ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا تا فروردین سال آینده در کشور ایجاد شده‌است. با دستیابی به چنین حجمی از تولید ایران از واردات واکسن بی‌نیاز می‌شود. حالا به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت معاون بهداشت وزارت بهداشت، امروز واکسیناسیون افراد ۸۰ سال به بالا تمام می‌شود و با احتساب ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناسیون، در آینده‌ای نزدیک پتانسیل تزریق روزانه یک میلیون دوز واکسن را خواهیم داشت. با تمام این‌ها خطر ویروس افریقایی بیخ گوشمان است؛ ویروسی که وزیر بهداشت به صراحت از آن هراس دارد و واکسن‌های کنونی روی آن اثرگذار نیست.

با پاندمی کرونا واکسن این بیماری دیگر یک کالای سلامت نیست و به کالایی استراتژیک و حتی ابزاری سیاسی تبدیل شده به گونه‌ای که ۸۵ درصد از واکسن کرونای تولید شده در دنیا در هفت کشور مصرف شده‌است. همین مسئله هم دستیابی به واکسن وطنی را به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل کرد و ما توانستیم به تولید واکسن ملی کرونا دست یابیم.

ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا

محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم رونمایی از اولین محصول تولید‌شده واکسن کووایران برکت با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله کشور در تولید واکسن گفت: «در شرایط نابرابر و تحریم توانستیم خودمان را به جمع چهار تا پنج کشور برتر دنیا برسانیم. به این منظور تا فروردین سال آینده در کف تولید تنها توسط پنج شرکت در کشور برآوردمان این است که ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن کرونا را در کشور ایجاد کنیم.»

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه ۱۶ برنامه توسط ۱۲ شرکت در کشور در زمینه واکسن در حال اجرا است، خاطر نشان کرد: «به‌زودی در زمینه تولید واکسن در دنیا جزو کشور‌های برتر خواهیم شد. همچنین در کنار واکسن امروز می‌توانیم صادر‌کننده تمام اقلام مرتبط با ویروس کرونا باشیم.»

مینو محرز، محقق اصلی پروژه و مسئول تیم نظارت بر فاز مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت با اشاره به اینکه با تولید واکسن کرونای ایرانی دیگر به واردات واکسن از کشور‌های خارجی نیاز نداریم، افزود: «این واکسن به زودی به بازار می‌آید و از نظر اثربخشی و مصونیت تمام فاکتور‌های لازم را دارد.»

محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم در این مراسم گفت: «با توجه به اینکه از اثرات مرحله یک و دو آزمایشی مطمئن شدیم، تولید انبوه آن را آغاز و در اردیبهشت ماه حدود یک میلیون دوز واکسن را تولید خواهیم کرد و در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهیم داد.»

وی با بیان اینکه خط دوم واکسن کوو ایران برکت در تیرماه وارد مدار خواهد شد، اظهار داشت: «همچنین در تیرماه قادر به تولید و تحویل ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن خواهیم بود که این رقم تا مرداد به ۲۰ میلیون و تا شهریور به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز خواهد رسید.»

به گفته سید رضا مظهری، مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت»، قرار است تا واکسیناسیون عمومی با واکسن کوو ایران برکت پس از اعلام نتایج فاز سوم و ارائه مجوز‌های لازم توسط وزارت بهداشت، در خرداد ماه سال جاری آغاز شود.

پتانسیل تزریق یک میلیون دوز واکسن در روز

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با تأکید بر اینکه در تمام دنیا، واکسیناسیون کرونا اولویت اول قرار گرفته‌است، افزود: «به تعداد لازم واکسن برای افراد بالای ۸۰ ساله در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته و هم اکنون بیش از ۴۰ دانشگاه به سامانه‌ای که برای ثبت‌نام افراد بالای ۸۰ ساله طراحی‌شده، وصل شده‌اند که خوشبختانه در حال حاضر ۵۴ هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.» به گفته رئیسی بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، همه دستگاه‌های دولتی و غیر‌دولتی و نظامی و غیرنظامی موظف هستند، فضا‌ها را در اختیار ستاد قرار دهند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: «جلسه‌ای هم با سازمان بسیج داشتیم و برای اعزام نیرو جهت ثبت‌نام افراد اعلام آمادگی کردند. در هر مرکز تجمع، چهار تیم واکسیناسیون حضور خواهند داشت که تزریق واکسن توسط دانشجویان پزشکی و پرستاری و کادر درمان دوره دیده صورت می‌گیرد.»

رئیسی با تأکید بر اینکه طی همین هفته با رسیدن واکسن، واکسیناسیون ۷۵ ساله‌ها را شروع می‌کنیم، توضیح داد: «تعداد ۷۵ ساله‌های ما حدود ۹۶۰ هزار نفر هستند. بعد از آن به سراغ ۷۰ تا ۷۵ ساله‌ها می‌رویم که بالای ۲ میلیون نفر هستند.» وی افزود: «به دنبال تسریع واکسیناسیون گروه سالمندان هستیم. هر تیم واکسیناسیون در هر مرکز تجمیع می‌تواند روزانه بیش از هزار واکسن تزریق کند که با احتساب ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناسیون، این پتانسیل را در آینده خواهیم داشت که روزانه یک میلیون دوز واکسن تزریق شود.»

نمکی: از ویروس آفریقایی جنوبی هراس دارم

حتی با تسریع واکسیناسیون، ورود موتاسیون‌های جدید ویروس کرونا به کشور نگران‌کننده است. سعید نمکی وزیر بهداشت در این‌باره گفت «تقریباً از دام ویروس انگلیسی گریختیم و معتقدم ویروس انگلیسی سیر نزولی خواهد داشت، اما باید مراقب باشیم که دوباره خیز جدیدی رخ ندهد.» وی در ادامه با تأکید بر اینکه وارد یک فاز جدیدی شده‌ایم، افزود: «چند موتاسیون جدید وارد کشور شده‌است که ویروس هندی را در برخی استان‌ها شاهد هستیم و همین طور ویروس آفریقای جنوبی نیز در برخی از مناطق کشور مشاهده شده‌است.»

نمکی تصریح کرد: «من از ویروس هندی به اندازه ویروس انگلیسی وحشت ندارم، اما از ویروس آفریقایی جنوبی هراس دارم و از همکاران درخواست دارم، مراقب باشند.»

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه مسافرت‌ها عامل بروز موج چهارم بوده‌است، به شیوع ویروس هندی و آفریقایی در برخی از مناطق و استان‌های کشور اشاره کرد و افزود: «با توجه به فرا رسیدن عید سعید فطر، لازم است که مراقبت‌های لازم صورت بگیرد.»

نمکی به برنامه واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: «واقعیت این است که واکسن را از اردیبهشت سال ۹۹ لحظه به لحظه رصد کردیم و قرار بر این بود که قبل از عید ۵/۴ میلیون دوز واکسن داشته باشیم که به دلیل برخی بدعهدی‌های طرف‌های قرارداد با تأخیر انجام شد، اما خوشبختانه اکنون راه باز شده و واکسن دارد می‌رسد. باید به خوبی این موضوع را مدیریت کنیم تا این اقدام بزرگ و بی‌بدیل را به یک تهدید برای آبروی نظام سلامت تبدیل نکنیم.»

وی افزود: «سامانه‌ای را برای این کار تعیین کردیم. روز‌های اول نارسایی و اشکالاتی بود، اما اکنون مقتدرتر و سنجیده‌تر از قبل داریم جلو می‌رویم.»

اولین محموله انبوه واکسن ایرانی کرونا رسید

اولین محموله واکسن ایرانی کرونا به میزان ۳۰۰ هزار دوز رونمایی و آماده تحویل به وزارت بهداشت شد. محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در آیین رونمایی از محموله واکسن ایرانی کرونا گفت: زحماتی که همکارانم در این ۱۵ ماه گذشته در بخش‌های مختلف ستاد اجرایی فرمان امام کشیدند قابل توصیف نیست؛ عمده مدیران ستاد، ۱۵ ماه است که حتی یک روز نیز به مرخصی نرفته‌اند. وی افزود: سایتی که برای تولید واکسن کرونا راه‌اندازی شده به بزرگ‌ترین کارخانه تولید واکسن در منطقه تبدیل خواهد شد. وی با اشاره به تجهیزات کارخانه تولید واکسن ستاداجرایی تأکید کرد: در این مجموعه قادر به تولید واکسن‌های DNA و ساب یونیت و هر واکسن پیشرفته و پیچیده دیگری هستیم. مخبر افزود: به جز کوو ایران برکت از شش مسیر دیگر مانند mRNA، DNA مزانشیم و ساب یونیت تولید واکسن کرونا را دنبال می‌کنیم و همگی این شش پلتفرم تست‌های حیوانی را پشت سر گذاشته و به مرحله تست انسانی رسیده‌اند و به محض اینکه واکسن mRNA توسط وزارت بهداشت تأیید شود، آن را نیز تولید می‌کنیم. وی گفت: ما در اردیبهشت ماه یک میلیون واکسن تولیدشده را تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد که زمان‌بندی مصرف آن توسط خود وزارت بهداشت تعیین می‌شود، در خردادماه ۳ تا ۴ میلیون دوز، در تیرماه ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز، در مردادماه ۲۰ میلیون و تا شهریور ماه حداقل ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار