کد خبر: 1047413
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶
کنسرسیوم‌های صادراتی و چرایی عدم تشکیل آن‌ها در استان آذربایجان‌شرقی از سال‌ها پیش دغدغه فعالان تجاری این استان بوده است و بر این اساس جلسه امروز کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز در مورد این موضوع برگزار شد.

دبیر کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با اشاره به اینکه بحث تشکیل کنسرسیوم های صادراتی از سال ها پیش در اتاق مطرح شده اما تاکنون نتیجه درخور توجهی را به همراه نداشته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه تعریف صحیح حقوقی در خصوص کنسرسیوم های صادراتی ارائه نشده است.

علی شاهد گفت: کنسرسیوم های صادراتی می توانند نقش به سزایی در افزایش صادرات بنگاه های کوچک و متوسط داشته باشند که باید نسبت به ارائه تعریفی صحیح از این کنسرسیوم ها و ایجاد یک جایگاه حقوقی برای آن ها اقدام شود.

دبیر میز تجاری سوریه در اتاق تبریز نیز گفت: در کشور ما سه نوع تفکر برای جمع بندی صادرات بنگاه های کوچک و متوسط وجود دارد که شامل شرکت مادر تخصصی صادرات، شرکت های مدیریت صادرات و کنسرسیوم های صادراتی می شود و هر کدام از آن ها نیز با چالش هایی روبرو هستند که باید نسبت به آسیب شناسی این چالش ها اقدام شود.

ناصر انزلی چی با بیان اینکه کنسرسیومی تشکیل شده اما چالش های آن باقی باشد، شاهد یک فاجعه خواهیم بود، ادامه داد: یکی از این چالش ها بحث تهاترهای مالیاتی کنسرسیوم ها و مشکلات ایجاد شده در این زمینه است.

وی، مشکلات مربوط به برندینگ را از دیگر چالش های این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: بحث مالکیت معنوی در این زمینه می تواند مشکل ساز شود. از سوی دیگر باید به تعریف مشترکی در خصوص کنسرسیوم ها برسیم.

انزلی چی، مشکلات مربوط به نیروی انسانی را از دیگر چالش های این حوزه برشمرد و گفت: متاسفانه نیروی انسانی تخصصی برای کار در حوزه صادرات در استان نداریم که باید برنامه ای برای حل این مشکل پایه گذاری شود.

عبدالاحد فرج زاده از فعالان بخش خصوصی نیز در این جلسه با بیان اینکه واحدهای بزرگ، میزان صادرات مناسبی داشته و مسیر خود را به درستی یافته اند، گفت: توجه کمیسیون باید بیشتر بر روی واحدهای کوچک و متوسط باشد که برای صادرات موثر نیز باید نیروی انسانی تخصصی و آموزش دیده داشته باشیم و یاد بگیریم چگونه در کنار هم کار موثر انجام دهیم.

حسن صدیقی دیگر فعال بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه بر الگو قرار دادن کشورهای توسعه یافته و رصد وضعیت چندین ساله آن ها در حوزه اقتصاد و مسائل جزئی در این حوزه تاکید کرد و گفت: کشوری مثل مالزی می تواند مورد رصد قرار گیرد که از چه جایگاهی به چه جایگاهی رسیده است .

وی در ادامه با اشاره ای به رسالت صندوق ضمانت صادرات گفت: متاسفانه رسالت این صندوق به درستی اجرایی نمی شود که باید به فکر راهکاری در این خصوص باشیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر