کد خبر: 1047737
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۲
هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: سه شرط برای بازگشت شرکت های خارجی‌ به بازار لوازم خانگی لازم است و مهم‌ترین آن ممنوعیت پنج ساله واردات کالای نهایی در حوزه لوازم خانگی است.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی گفت: من به عنوان یک کارشناس در این زمینه پیشنهادهایی را دادم که سه شرط بازگشت شرکت های خارجی‌ به بازار لوازم خانگی است و مهم‌ترین آن از این سه شرط ممنوعیت پنج ساله واردات کالای نهایی در حوزه لوازم خانگی است و اهتمام بازارهای بین المللی تابع سیاست های کشورهاست توسعه و تحکیم مناسبات اقتصادی در اصل یکی از اهداف مهم کشور ماست.

وی افزود: تعامل با کشورها و برندهای خارجی در مجموع مفید است اما با رعایت شرایط ان است و باید با هوشمندی و سیاست گذاری کشور طوری مهندسی شود که مصالح تولیدکنندگان دیده شود که اولین و مهم‌ترین آن از این سه شرط ممنوعیت پنج ساله واردات کالای نهایی در حوزه لوازم خانگی است که باید در قانون برنامه هفتم توسعه تصویب شود تا کسی از آن تخطی نکند.

وی افزود: حالا با آغاز مذاکرات ایران با کشورهای اروپایی و تقویت احتمال بازگشت برجام، گمانه‌زنی‌هایی از بازگشت شرکت‌های خارجی به ایران مطرح شده که موافقان و مخالفانی دارد.

عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در ادامه و درباره احتمال بازگشت شرکت‌های خارجی به ایران در پی توافقات هسته‌ای، اظهار کرد: باید دید سیاست‌های کلان کشور چیست در دنیا یک منوال سرمایه گذاری وجود دارد که به اصطلاح با ان اف دی ای گفته می شود مثلا شرکت بوش آلمان قریب ۳ میلیارد دلار به طور مستقیم FDI انجام داده و سودش را هم برای کشورش برده از جمله تمام قطعه سازان بومی در تمام زمینه ها از جمله تولید و پشتیبانی و ... فعال خواهند شد. پس ما هم می توانیم بگوییم خودمان تولید می‌کنیم و این یک سیاست است.

وی با بیان اینکه تعمیق ساخت داخل سرمایه گذاری‌ها و دستاوردهای صنایع کشور و لوازم خانگی به طور خاص باید در نظر گرفته شود اظهار کرد: هیچ ایرانی شریفی راضی نیست این دستاوردها به راحتی از بین برود به طور کلی تعامل به نفع کشور است اما باید در چارچوب این تعامل الزاماتی در نظر گرفته شود که هم منافع کلی کشور و هم منافع تولیدکنندگان حفظ شود.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه شرایطی را برای اتخاذ سیاست تعامل با برندهای خارجی پیشنهاد کرد: اول اینکه ورود کالای نهایی برای پنج سال به کشور ممنوع شود تا در صورت افزایش درآمدهای نفتی درهای واردات باز نشود و به تولید داخل ضربه نزند. این پیشنهاد می‌تواند در برنامه هفتم توسعه به تصویب مجلس برسد تا به عنوان یک قانون مانع از ورود کالای خارجی به کشور شود در این شرایط تولید کنندگان نیز می‌توانند با خیال راحت برنامه تولیدی خود را مشخص کنند.

هاشمی در دومین شرط گفت: این که برندهای خارجی در بخشی سهامدار شرکت‌های تولیدی فعلی در داخل شوند و در این راستا تجهیزات جدید، مواداولیه و قالب‌هایی به روز دنیا را به کشور وارد کنند ما هم در کشور به سمت بومی سازی داخلی برویم و تولید بیشتر قطعات در کشور صورت پذیرد و اجناس صادراتی خود به خارج و نیاز قطعات ضروری را هم فراهم آوریم. همچنین توسعه صادرات با مشارکت برندهای خارجی در دستور کار قرار گیرد چرا که موقعیت سوق الجیشی و مزیت حمل و نقلی ایران می‌تواند مورد توجه برندهای بین المللی قرار گیرد تا تولیدات مورد تایید برند های بین المللی به کشورهای منطقه صادر شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با این سه شرط در تعامل با کشورها و برندهای خارجی در مجموع مفید است چرا که باید از کل تولیدات یک سوم ان صادر شود و این موجب خواهد شد تا ایران به عنوان مرکز صادرات لوازم خانگی در منطقه مطرح شود و با صادرات بصورت تهاتر واردات هم برقرار خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار