کد خبر: 1047907
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۳
مدیرمسئول روزنامه جوان در گفت‌وگوی ویژه خبری:
۴۵ چهره شناخته شده برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند و این در حالی ا‌ست که برخی از آنان معتقدند کرسی ریاست جمهوری هیچ اختیاری ندارد، اما نام‌نویسی کرده‌اند. اگر نگاه جریانی داشته باشیم و ساختار حزبی و سیاسی کشور ضعیف نباشد، نباید از یک جریان ۱۵ تا ۱۶ نفر برای انتخابات نام‌نویسی کنند.

سرویس سیاسی جوان آنلاین: شنبه شب گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه ۲، میزبان عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان و نیز غلامرضا نوری‌قزلجه، سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی بود تا در پایان مهلت ثبت‌نام کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، به بحث و گفتگو پیرامون آرایش انتخاباتی فضای کشور و انتظار از نامزد‌های انتخابات بپردازند.


توجه مردم به ابلاغیه شورای نگهبان


مدیرمسئول روزنامه جوان در این برنامه با اشاره به نام‌نویسی تعداد زیادی از چهره‌های شناخته‌شده برای انتخابات ریاست‌جمهوری۱۴۰۰ گفت: از منظری برای چنین شور انتخاباتی و وجود نخبگانی که خود را در تراز ریاست جمهوری ایران بزرگ و نظام اسلامی برای خدمت به مردم می‌دانند، خوشحال هستیم، اما آمدن این تعداد از افراد سرشناس نه تنها در عرصه بین‌المللی عرف نیست بلکه هزینه‌هایی را برای نام‌نویسی و بررسی صلاحیت‌ها ایجاد می‌کند.


گنجی با اشاره به اینکه در این دوره ۵۲۰ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی کردند، گفت: از این تعداد ۴۵ نفر از چهره‌های شناخته شده هستند و برخی از آن‌ها معتقدند کرسی ریاست جمهوری هیچ اختیاری ندارد، اما نام‌نویسی کرده‌اند.


وی افزود: این ضعف قانون است که هر کس می‌تواند می‌آید و نام‌نویسی می‌کند، البته مردم به ابلاغ شورای نگهبان درباره قانون جدید ثبت‌نام توجه کردند، زیرا در سال ۹۶، هزار و ۶۰۰ نفر برای این انتخابات نام‌نویسی کرده بودند.


نام‌نویسی برای مبارزه با نظام!


گنجی گفت: برخی نام‌نویسی می‌کنند تا رد‌صلاحیت شوند که پس از رد‌صلاحیت فضایی را برای اثرگذاری بر تعداد آرا و ایجاد شرایط بین‌المللی بر ضد جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند. آن‌ها هم قانون را می‌دانند، هم مواضعشان روشن است و هم نسبتشان را با قانون اساسی در گذشته تعریف کرده‌اند، اما نام‌نویسی می‌کنند تا رد‌صلاحیت شوند. در ایران مردم‌سالاری فقط چرخش نخبگان در قدرت نیست بلکه بخشی از آن مبارزه با جمهوری اسلامی است و بخشی از این مبارزه در نام‌نویسی‌ها بروز می‌کنند.


ضعف ساختار حزبی در ایران


وی گفت: اگر نگاه جریانی داشته باشیم و ساختار حزبی و سیاسی کشور ضعیف نباشد نباید از یک جریان ۱۵ تا ۱۶ نفر برای انتخابات نام‌نویسی کنند و فقط دو نفر می‌آیند. اما سیاست‌ورزی حزبی در ایران موضوعیت ندارد و در ساختار‌های سیاسی و تحزب رشدی نداشته‌ایم.


گنجی گفت: با توجه به افرادی که نام‌نویسی کرده‌اند، همه سلیقه‌ها اکنون حضور دارند و کسی نمی‌تواند بگوید سلیقه‌ای وجود ندارد. پیش‌بینی می‌کنیم در این دوره از انتخابات همه سلیقه‌ها پوشش داده شوند و دست‌کم انتخابات سه‌قطبی داشته باشیم.


موانع مشارکت حداکثری در انتخابات


مدیر مسئول روزنامه جوان بیماری کرونا، ناراحتی از وضع اقتصادی و نبود جلسات و تجمع انتخاباتی را از موانع مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری دانست و گفت: مردم می‌دانند که امریکایی‌ها منتظر نتیجه فشار سه ساله‌شان در انتخابات آینده هستند تا بر اساس نتیجه آرا برای مقابله و توطئه‌چینی برنامه‌ریزی کنند، بنابراین به میدان می‌آیند.


تهمت زدن نامزد‌ها مردم را ناراحت می‌کند


گنجی افزود: شخصی کردن مناظرات و تهمت زدن نامزد‌ها به یکدیگر مردم را ناراحت می‌کند. مناظرات باید برنامه‌محور باشند. متأسفانه نگاه سلبی و حمله به دیگری در انتخابات برای رأی‌آوری پررنگ است.


مدیر مسئول روزنامه جوان افزود: مردم بین برنامه نامزد‌ها و نیاز‌های روزمره شان رابطه برقرار کنند تا با دید بهتری تصمیم بگیرند. برنامه باور‌پذیر می‌تواند مردم را به میدان بیاورد.


وی افزود: در بسیاری موارد رقابت برای حل مسائل مردم نیست بلکه برخی نامزد‌ها با عبور از سیاست‌های کلی نظام و قانون اساسی انتخابات را شخصی می‌کنند و بی‌توجهی به حل مسئله مردم در مشارکت آن‌ها اثر منفی می‌گذارد.


مدیر مسئول روزنامه جوان اضافه کرد: حافظه مردم ما درگیر حال است و گذشته را فراموش می‌کند، اما وضع موجود مبنای جهت‌گیری‌های مردم است. مردم ما تنوع‌طلب هستند و گذشته را بر اساس وضع زندگی‌شان ارزیابی می‌کنند، بنابراین لازم است نامزد‌ها برنامه و تیم‌های جدیدی را معرفی کنند.


وی افزود: به دلیل رقابت‌پذیری انتخابات ما قابل پیش‌بینی نیست، اما معتقدم وضع موجود تعیین‌کننده سرنوشت انتخابات است، مگر اینکه مردم بدون توجه به برنامه‌های ارائه شده برای حل مسائل زندگی‌شان احساسی رأی دهند.


مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: شعار‌های پوپولیستی در مناظرات ممکن است در نتیجه انتخابات تأثیر بگذارد.
وزیر ناکارآمد به عنوان قهرمان


و کارشناس ظاهر می‌شود!


گنجی افزود: فرهنگ ما طوری است که وزیر ناکارآمد که کاری از دستش برنمی‌آید و مشکلات حوزه‌اش را نمی‌تواند حل کند، دو سال بعد به عنوان قهرمان و کارشناس در فضای کشور ظاهر می‌شود و طلبکارانه همه را نقد می‌کند، انگار خودش قهرمان بوده است.


وی گفت: نامزد‌های انتخابات باید از کشور شناخت داشته باشند و این نباید محدود به مطالعه بوده باشد بلکه باید بر اساس شناخت برنامه بدهند.


مدیر مسئول روزنامه جوان افزود: اینکه گفته می‌شود رؤسای جمهور پس از انتخاب ناسازگار می‌شوند، بخشی به دلیل ساختار‌ها و بخشی به دلیل ناهمسو بودن مجلس و دولت است.


گنجی گفت: کسی که نامزد می‌شود و به سیاست‌های کلی نظام توجه ندارد و جهت‌گیری‌های او با سیاستگذاری نظام همخوانی ندارد هم انرژی کشور را تلف می‌کند و هم متهم می‌شود که برنامه نداشته و به وعده‌هایش عمل نکرده است. به عنوان نمونه رئیس‌جمهور اگر یادش باشد که سند تحول بنیادین برای آموزش و پرورش داریم، سند ۲۰۳۰ را اجرا نمی‌کند. سیاست‌های کلی نظام باید مبنای برنامه‌ریزی نامزد‌ها باشد.


مدیرمسئول جوان افزود: فرهنگ سیاست‌ورزی نباید به سمت و سویی برود که نامزد‌ها فضای انتخابات را فضای دیو و دلبر کنند، زیرا این نگاه به صحنه انتخابات کشور ما را به پیش نمی‌برد. کسانی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند باید یکدیگر را به رسمیت بشناسند و احترام طرف مقابل را حفظ کنند.


گنجی افزود: برخی نامزد‌ها مبنای رقابت‌شان دشمنی و برای جمع‌آوری رأی است. اگر اخلاق در سیاست نباشد، پیروزی هیچ ارزشی ندارد.


وی افزود: بر اساس نظرسنجی‌ها ۶۰درصد مردم گرایش سیاسی ندارند و در پی زندگی‌شان هستند، بنابراین محور مناظرات نامزد‌ها به ویژه در صدا و سیما بهتر است فقط برنامه و باورپذیری برنامه‌های نامزد‌ها باشد.


نوری‌قزلجه: برنامه‌های نامزد‌ها باید قابلیت اجرا داشته باشد


غلامرضا نوری‌قزلجه، سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران فرصت‌هایی ایجاد کرده است که افراد زیادی توانسته‌اند به عنوان رجل سیاسی خود را در حد ریاست‌جمهوری بدانند و نام‌نویسی کنند، جنبه مثبت تعداد زیاد چهره‌های شناخته‌شده ثبت‌نام کرده برای انتخابات آینده است، اما دلیل اصلی افزایش داوطلبان این است که افراد نمی‌توانند در طیف‌های سیاسی قرار بگیرند و خیالشان راحت باشد که توانسته‌اند ادای دین کنند.


وی افزود: حضور پرتعداد چهره‌های شناخته‌شده در نام‌نویسی انتخابات ریاست جمهوری نشان‌دهنده نبود توسعه تحزب و نداشتن فعالیت گسترده احزاب در کشور هم است.


سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون دست شورای نگهبان برای مشارکت حداکثری در جهت افزایش اقتدار و امنیت کشور باز و فضا برای رقابتی شدن فراهم است. توپ اکنون برای ایجاد فضای مشارکت حداکثری در زمین حاکمیت است تا همه سلیقه‌ها در انتخابات حضور داشته باشند.


جامعه بداخلاقی انتخاباتی را نمی‌پذیرد


وی گفت: مردم از برخی انتخابات و مناظره‌های گذشته خاطره خوبی ندارند و اگر اتفاق بدی در مناظره‌های آینده بیفتد، مردم از حضور در میدان سرخورده می‌شوند. مردم این بداخلاقی‌ها را نمی‌پذیرند و می‌خواهند نامزد‌ها برنامه‌هایشان را برای حل مشکلات آن‌ها ارائه دهند.


نوری‌قزلجه گفت: صدا و سیما در شرایط کرونا وظیفه سنگین‌تری دارد و فضای مجازی نیز به دور از بداخلاقی‌ها باید گسترش یابد و به حضور پرشور مردم در انتخابات کمک کند و مردم از این طریق برنامه‌های نامزد‌ها را دریافت کنند.


سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی گفت: کسی که برای ریاست جمهوری می‌آید، باید قانون اساسی را از ابتدا تا انتها قبول داشته باشد، مناسبات سیاسی و چارچوب‌ها را بشناسد و در داخل آن کار کند. مردم به پرباری برنامه‌های نامزد‌ها در عرصه داخلی و بین‌المللی توجه کنند.


برخی شعار‌ها قابلیت اجرا ندارد


نوری‌قزلجه افزود: نامزد‌ها نباید در صحبت‌هایشان گذشته انقلاب اسلامی را زیر سؤال ببرند، زیرا مردم متوجه تخریب‌ها و نادیده گرفتن خدمات نظام اسلامی می‌شوند و با آن مخالفت می‌کنند.


وی گفت: برخی شعار‌ها نیز قابلیت اجرا ندارد مانند افزایش یارانه‌ها، زیرا اکنون برای پرداخت همین یارانه نیز مشکل داریم. مردم باید توجه کنند نامزد‌های انتخابات بر اساس سوابق خود توان اجرای وعده‌هایشان را داشته باشند. برنامه‌های نامزد‌ها باید قابلیت اجرا و نسبت به شرایط کشور حرف جدیدی داشته باشد و تکراری نباشد.


نوری‌قزلجه گفت: داوطلبی که برای انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی می‌کند باید با شئون مختلف کشور آشنا و به مسائل و موضوعات گوناگون مسلط باشد، البته مدیریت‌های گذشته باید نقد شود، اما تخریب درست نیست.


سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مردم بدانند با هر درصدی از مشارکت رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود، اما مشارکت آن‌ها افزون بر افزایش اقتدار ملی سرنوشت خودشان را نیز تعیین می‌کند و فردای بهتری را برای آن‌ها به همراه دارد.

غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Germany
|
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
0
0
از وقار ، متانت ، منطق ، استدلال و تسلط مدیر مسئول محترم روزنامه‌ی جوان لذت بردم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار