کد خبر: 1047914
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
درخواست شورای صنفی از تهیه‌کنندگان سینما
مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش از تهیه‌کنندگان سینما دعوت کرد فیلم‌های آماده اکران خود را برای نمایش به سینما‌ها بیاورند.
محمد صادقی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: پس از پایان جلسه هفتگی شورای صنفی نمایش، شایسته، دبیر این شورا از تثبیت وضعیت سینما در دوران کرونا خبر داد و گفت: «از آنجا که سینما‌ها در مشاغل گروه ۲ قرار گرفته‌اند و موقعیت‌شان دیگر تثبیت شده است از تهیه‌کننده‌هایی که فیلم آماده اکران دارند دعوت می‌کنیم فیلم‌های پرمخاطب و جذاب را برای نمایش در سینما‌ها به شورا ارائه کنند.»

شایسته همچنین درباره نتایج جلسه این هفته شورای صنفی نمایش بیان داشت: «قرار بر این شد که اکران فیلم‌های نوروزی همچنان ادامه داشته باشد و از چند روز آینده فیلم «گل به خودی» (اولین ساخته احمد تجری در ژانر کودک و نوجوان و به تهیه‌کنندگی علی قائم مقامی) هم به چرخه اکران اضافه می‌شود.»

وضعیت بحرانی در اکران‌ها و تعطیلی‌های پی در پی و طولانی سالن‌های سینما باعث شده است بسیاری از تهیه کنندگان سینما از اکران فیلم‌های خود صرف نظر و نمایش فیلم‌ها را به زمان بهتری موکول کنند. اکنون با جابه جایی سینما‌ها از گروه ۳ و به گروه ۲ مشاغل، احتمال تعطیلی سالن‌ها در دوران اوج‌گیری کرونا کاسته شده است، از این رو امید می‌رود در روز‌های آینده روند فروش سینما‌ها مسیر صعودی به خود بگیرد. با این وجود، مسائل مالی و اقتصادی سینما، باعث اعتراض سینماگران شده است.

اعتراض به بدقولی شهرداری

مصطفی کیایی، تهیه کننده و کارگردان سینما، از اینکه چرا سینما‌های شهرداری حاضر به پرداخت حق فیلمسازان نیستند، گلایه کرد. کیایی خطاب به پیروز حناچی، شهردار تهران گفت: عجیب است که اگر پرداخت عوارض با تأخیر همراه شود، شهروندان جریمه خواهند شد، اما برای پرداخت نشدن حق فیلمسازانی که دو سال است نمی‌توانند پول فروش فیلم‌های خود را از سینما‌های شهرداری بگیرند، هیچ کسی در مجموعه شما پاسخگو نیست. به نظر می‌رسد رابطه ما اهالی سینما با شهرداری همیشه یک طرفه بوده و این ما هستیم که به سینما‌های شهرداری خدمات می‌دهیم تا رونق داشته باشند ولی آنچه در حوزه فرهنگ رخ می‌دهد برای مدیران شهرداری تهران اهمیتی ندارد، به همین دلیل است که هنوز دنبال پول خود می‌دویم. تهیه‌کننده و کارگردان «مطرب» با بیان اینکه «مطمئن هستم شهردار تهران باز هم نسبت به فریاد هنرمندان بی‌تفاوت خواهد بود» درباره مبلغی که باید از سوی سینما‌های شهرداری برای این فیلم پرداخت شود، گفت: بدهی آن‌ها برای فیلم من حدود ۳ میلیارد تومان است؛ ۳ میلیاردی که متعلق به سال ۹۸ بود و همه خوب می‌دانیم که با وضعیت اقتصادی پیش آمده در این دو سال چه ارزشی از این رقم کم شده است. متأسفانه همه پول فروش فیلم «مطرب» با همین مشکل روبه‌رو شد و بخش دیگری از پرداختی‌ها هم تازه یک ماه قبل تسویه شده است، اما شهرداری تهران هنوز حاضر نیست کاری در این باره انجام دهد.

۳ فیلم ایرانی در جشنواره جهانی فجر

از ۱۵ فیلم حاضر در بخش سینمای سعادت جشنواره جهانی فیلم فجر، تنها سه فیلم ایرانی است. رقابت نابرابر و گزینش اشتباه باعث شد تا سهمیه فیلم‌های ایرانی تنها یک چهارم از ظرفیت بخش سینمای سعادت در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر باشد. فیلم‌های ایرانی راه‌یافته به بخش آثار بلند سینمای سعادت عبارتند از: «میجر» به کارگردانی احسان عبدی‌پور، «شهربانو» به کارگردانی مریم بحرالعلومی و «گیسوم» به کارگردانی نوید به‌تویی.

پیش از این منصور سرتیپی، کارگردان و تهیه کننده سینما، از روند انتخاب فیلم‌ها برای حضور در جشنواره جهانی فجر انتقاد کرده بود. سرتیپی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «اخیراً چه در جشنواره جهانی فیلم فجر و چه در حوزه مستند و فیلم کوتاه مد شده است که عناوین فیلم‌های خارجی را اعلام می‌کنند که مثلاً فلان کارگردان اسکاری وارد جشنواره شده است، اما متأسفانه به فیلمسازان کشور هیچ وقعی قائل نمی‌شوند، اما عده‌ای را که از خارج هستند بها می‌دهند و مدام تبلیغاشان را می‌کنند که فلانی از فلان کشور در جشنواره ثبت‌نام کرده است.» اکنون نیز با اعلام سهمیه ناچیز فیلم‌های ایرانی در جشنواره جهانی فیلم فجر، اینگونه به نظر می‌رسد که مدیران جشنواره تلاش دارند فیلم‌های خارجی را مطرح و تا حد ممکن جوایز را بین آثار خارجی تقسیم کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار