کد خبر: 1048251
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۰
پس از تشکیل پرونده در دادسرای دیوان محاسبات برای دو وزیر جهاد و صمت درخصوص نابسامانی بازار مرغ، روزگذشته وزیر صمت برای پاسخ به سؤال نمایندگان درباره گرانی قیمت فولاد و واردات کالا‌های غیرضرور به مجلس احضار شد. نمایندگان در جلسه علنی از پاسخ‌های وزیر صمت درخصوص جلوگیری نکردن از واردات کالا‌های غیرضرور قانع نشدند و رزم‌حسینی را با کارت زرد روانه پاستور کردند.

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: این روز‌ها وزرای دولت برای گرفتن کارت زرد از مجلس به صف شدند. بعد از گرفتن کارت زرد وزیر اقتصاد از مجلس در ۳۱ فروردین، این بار نوبت به وزیر صمت رسیده است. این روز‌ها گرانی کالا‌های اساسی و موادغذایی بیش از گذشته معیشت مردم را با مشکل مواجه کرده و علاوه بر کالا‌های مصرفی، گرانی فولاد و محصولات فولادی در بورس کالا نیز صنایع مرتبط دیگر را مانند لوازم خانگی، ساختمان و خودرو با چالش جدی روبه‌رو کرده است. به همین دلیل روز گذشته وزیر صمت برای پاسخ به سؤالات نمایندگان به مجلس احضار شد. همزمان دادسرای دیوان محاسبات نیز بعد از برگزاری دو جلسه و استماع توضیحات وزرای صمت و کشاورزی درخصوص دلایل گرانی قیمت مرغ، پرونده ویژه‌ای برای رزم‌حسینی و خاوازی تشکیل داد تا مشکلات موجود آسیب‌شناسی شده و مورد رسیدگی قرار گیرد.


قالیباف: وزیر صمت به گرانی‌ها رسیدگی کند


محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جلسه علنی و بعد از طرح دو سؤال جواد کریمی قدوسی از وزیر صمت خطاب به علیرضا رزم‌حسینی اظهار داشت: «این روز‌ها یکی از نا راحتی‌ها و دغدغه‌های مردم که به ما از طریق شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها اعلام می‌کنند، افزایش قیمت کالا‌های اساسی است، در حالی که کنترل این قیمت‌ها در حوزه وظایف وزارت صمت است.»


وی افزود: «برای کالا‌های اساسی یارانه در نظر گرفته‌ایم و از وزارت صمت و شخص وزیر می‌خواهم نظارت جدی بر قیمت کالا‌های اساسی داشته باشد، البته این موضوع به معنای آسیب به تولیدکننده‌ها نیست. مجلس ۸ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی درنظر گرفته است که نباید گرانی قیمت‌های آن منجر به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده شود. وزارت صمت و آقای رزم‌حسینی باید اقدامات لازم را برای کنترل بازار و گرانی‌ها داشته باشند.»


وزیر صمت با یک امضای طلایی جلوی واردات اجناس غیرضرور را بگیرد


جوادکریمی قدوسی، با بیان اینکه ۴۰ هزار واحد صنعتی و کارخانه‌ای و یک دوم واحد‌های تولیدی کشور در شهرک‌های صنعتی تعطیل هستند، گفت: «یکی از علل عمده تعطیلی واردات بی‌رویه قاچاق است، وزیر صمت می‌تواند با یک امضای طلایی جلوی واردات کالا‌های غیرضروری را بگیرد.»


وی افزود: «یکی از بزرگ‌ترین علل و بخشی از سقوط تولید، تعطیل‌شدن ۴۰ هزار واحد تولیدی و کارخانه‌ای که با هزار رنج و زحمت توسط سرمایه‌گذار به مرحله تولید رسیده است، می‌باشد.»


کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: «اگر وزیر صمت هیچ کاری نکند و در وزارتخانه بنشیند و پایش را روی پایش بیندازد و فقط لیست تولید داخلی، ظرفیت تولید و لیست واردات کشور را هم بررسی کند و با حضور کارشناسان مختلف مقایسه‌ای در این‌باره انجام دهد، خیلی از کار‌ها و مشکلات حل خواهد شد، بنابراین از آقای رزم حسینی وزیر صمت می‌خواهم با یک امضا جلوی واردات بی‌رویه را بگیرد که البته این کار نه بودجه می‌خواهد، نه امکانات و تسهیلات.»


وی افزود: «با یک امضای طلایی وزیر صمت برای جلوگیری از واردات کالا‌های غیرضرور فتوای ۲۰ سال قبل مقام معظم رهبری اجرا می‌شود که فرمودند حرام شرعی است واردات کالا‌هایی که در کشور تولید می‌شود و آن وقت عده‌ای آن را وارد کنند.»


نماینده مردم مشهد در مجلس افزود: «برخی کارشناسان در وزارتخانه صمت هستند که نقش وزیر را دارند و وزیر پادویی آن‌ها را می‌کند! وزیر باید در مقابل اینگونه کارشناسان بایستد و از اختیارات قانونی خود استفاده کند تا تولیدکننده‌ای که کارگرانش بیکار شده‌اند، به چرخه تولید بازگردند.»


کریمی قدوسی گفت: «از خط تولید قطعات ایران خودرو در مشهد بازدید کردم، خط تولیدی که در شرایط تحریمی وارد و باکیفیت بسیار بالایی تولید می‌کرد، این واحد تولیدی تعطیل شد، زیرا در روبه‌روی آن شرکتی قطعات چینی را وارد و با نام و برچسب تولید داخل، تحویل ایران خودرو می‌داد. دلیل افزایش قیمت خودرو، واردات قطعات است، اما ایران خودرو قطعات تولیدی از پیمانکاران ایرانی خود را تحویل نمی‌گیرد.»


جلوگیری از واردات ۵۳۰۰ میلیون دلار کالا‌های غیرضرور


علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در جلسه علنی مجلس در دفاع از عملکرد خود اظهار داشت: «براساس مصوبه سران قوا در خرداد ۹۷ نزدیک به ۲ هزار و ۲۳۰ ردیف کالایی شامل ممنوعیت واردات شدند. این در حالی است که ما ۸ هزار و ۳۵۹ ردیف کالا داریم و وقتی من وزیر شدم، مهلت این مصوبه در حال اتمام بود که من با مسئولیت خودم ادامه اجرای مصوبه را اعلام کردم تا بتوانیم مجوز و مصوبه جدید سران قوا را در این باره بگیریم که البته این کار با سه ماه تأخیر انجام شد.»


وی افزود: «بومی‌سازی قطعات داخلی در حال حاضر در کشور ۵/ ۳ میلیارد دلار است و با این مصوبه ۵ هزار و ۳۰۰ میلیون دلار از واردات کالا‌های غیرضرور به کشور جلوگیری شده است.»


وزیر صمت تصریح کرد: «در سال ۹۸، ۴۴ میلیارد دلار واردات کالا به کشور داشتیم که این رقم در پایان سال ۹۹ به ۳۸ میلیارد دلار رسید که ۶ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد، این در حالی است که در سال ۹۶ میزان واردات کالا به کشور ۵۴ میلیارد دلار بود.»


وی افزود: «در حال حاضر بومی‌سازی قطعات خودرو و بومی‌سازی قطعات تولید لوازم خانگی در کشور ۷۰ درصد است و عملاً این کالا‌ها با قطعات داخلی ساخته می‌شود.»


رزم حسینی خطاب به کریمی قدوسی گفت: «اگر در خراسان کارخانه‌هایی وجود دارد که تخلفاتی در آن صورت می‌گیرد، معرفی کنید تا پیگیری کنم. مافیا‌های قدرت و ثروت را در واردات کالا به کشور رد نمی‌کنم، اما در بازه پنج و شش ماهه و در دوران کرونا نمی‌توان همه مشکلات را حل کرد.»


درنهایت نمایندگان از پاسخ‌های رزم حسینی در خصوص اقدامات این وزارتخانه برای جلوگیری از واردات کالا‌های غیر ضرور به کشور قانع نشدند و با ۱۰۸ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع به وزیر صمت کارت زرد دادند.

غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
0
0
واقعا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۰
0
0
واقعا اگر این مافیا در ژاپن وجود می‌داشت هیئت حاکمه ژاپن با این مافیا چه میکرد ؟.... خب چرا در کشور ما اینگونه برخورد نمیشود ؟!...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار