کد خبر: 1048751
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۱

رئيس هيئت‌مديره انجمن استصنا گفت: در حال حاضر بسياري از تجهيزات صنعت نفت در داخل ساخته مي‌شود، با اين وجود، برخي از اقلام به عناوين مختلف از طريق مناطق آزاد وارد كشور مي‌شود.
مجيد محمدپور، رئيس هيئت مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: زماني امكاناتي كه سازندگان داخلي ايجاد كرده بودند، چندان در خور توجه نبود، اما امروز ادعا مي‌كنيم كه ۸۵ درصد از تجهيزات نفت، گاز و پتروشيمي را در داخل كشور توليد مي‌كنيم، اين يعني سمت عرضه تقويت شده و به سطح قابل‌قبولي از دانش و تكنولوژي رسيده اما تقاضا به اندازه افزايش عرضه، رشد نداشته‌است.
به همين دليل در حال حاضر ۴۰ درصد از ظرفيت توليدكنندگان ما خالي است و اين يعني سرمايه‌گذاري انجام شده و دانش و تكنولوژي وجود دارد، اما براي آن تقاضا وجود ندارد؛ پس اگر به دنبال پشتيباني هستيم بايد تقاضا در بازار ايجاد شود.
به گفته اين مقام مسئول، گام دومي كه بايد برداشته‌شود، جلوگيري از واردات كالاهايي است كه نمونه مشابه داخلي دارند. در حال حاضر باوجود اينكه بسياري از تجهيزات صنعت نفت در داخل ساخته‌مي‌شود، برخي از اقلام به عناوين مختلف از طريق مناطق آزاد وارد كشور مي‌شود.
اين در حالي است كه سازندگان، هزينه و انرژي صرف كرده‌اند،‌اما شاهد هستيم كه واردات با قيمتي كمتر از قيمت داخلي در حال انجام است و اين به توليد داخل لطمه مي‌زند. بنابراين، اگر كالايي ساخت داخل دارد، بايد حتماً از داخل خريد شود. محمدپور با يادآوري اينكه مورد سوم در بحث پشتيباني‌ها، تأمين سرمايه در گردش است، تأكيد كرد: ما در تمام قراردادهايي كه مي‌خواهيم با كارفرما منعقد كنيم، بيشتر از ۲۵ درصد پيش پرداخت، دريافت نمي‌كنيم. در حالي كه در ساخت تجهيزات صنعت نفت، گاز و پتروشيمي به طور متوسط ۶۵ تا ۷۰ درصد هزينه به مواد اوليه اختصاص مي‌يابد. از سوي ديگر، متأسفانه بسياري از اين مواد اوليه هم در كشور وجود ندارد، بنابراين سازنده ناچار است هزينه آن را به صورت ارزي پرداخت كند كه اين موجب مي‌شود نوسانات نرخ ارز هم بر آن تأثير بگذارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار