کد خبر: 1048881
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
كمتر از دو هفته ديگر به نيمه خرداد و تعطيلات اين ايام باقي مانده‌است؛‌تعطيلاتي كه امسال با احتساب روز نيمه تعطيل پنج شنبه و با اتصال تعطيلي رحلت پيامبر و شهادت امام جعفر صادق در روز 16 خرداد به تعطيلات 14 و 15 خرداد، چهار روز تعطيلي در خرداد ماه داريم كه مي‌تواند موقعيت خوبي براي سفرهاي تابستانه فراهم آورد؛‌اتفاقي كه همه ساله در چنين ايامي رقم مي‌خورد
زهرا چيذري

كمتر از دو هفته ديگر به نيمه خرداد و تعطيلات اين ايام باقي مانده‌است؛‌تعطيلاتي كه امسال با احتساب روز نيمه تعطيل پنج شنبه و با اتصال تعطيلي رحلت پيامبر و شهادت امام جعفر صادق در روز 16 خرداد به تعطيلات 14 و 15 خرداد، چهار روز تعطيلي در خرداد ماه داريم كه مي‌تواند موقعيت خوبي براي سفرهاي تابستانه فراهم آورد؛‌اتفاقي كه همه ساله در چنين ايامي رقم مي‌خورد. امسال اما با سال‌هاي ديگر يك تفاوت جدي دارد و آن حضور ويروس كشنده كرونا و پيدا شدن سر و كله جهش‌هاي تازه‌تر اين ويروس در برخي مناطق كشور است. حالا و در آستانه تعطيلات خرداد ماه و در شرايطي كه آمارهاي كرونا سر به زير شده اين نگراني وجود دارد كه با آغاز سفرهاي تابستاني گردش ويروس و موج پنجم كرونا آغاز شود؛‌موجي كه به گفته مدير كل آزمايشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت مي‌تواند شديدتر باشد. از سوي ديگر بروز موج پنجم كرونا در آستانه انتخابات رياست جمهوري مي‌تواند روند برگزاري انتخابات را هم تحت‌تأثير قرار دهد. به همين خاطر هم به گفته سخنگوي ستاد ملي مبارزه با كرونا احتمال دارد سفر در تعطيلات خرداد ممنوع شود.
آمارهاي كرونا كمي سر به زير شده‌اند. در 24 ساعت منتهي به روز يك‌شنبه 2 خرداد ماه، ۸ هزار و ۶۳۱ بيمار جديد مبتلا به كوويد۱۹ در كشور شناسايي شد. در همين زمان، ۲۱۶ بيمار كوويد۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان اين بيماري به ۷۸ هزار و ۵۹۷ نفر رسيد.

پيش‌بيني كاهش مرگ‌ها به زير 200 نفر تا 2 هفته آينده
با وجود سر به زيري آمار كرونا در اغلب استان‌هاي كشور شيوع سويه‌هاي هندي و آفريقايي ويروس در برخي مناطق نگراني از بروز موج پنجم كرونا را جدي‌تر مي‌كند. به خصوص اينكه در روزهاي آينده تعطيلات تابستاني خرداد و جلسات انتخاباتي را هم در پيش داريم.
عليرضا رئيسي،‌سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا با اشاره به اينكه سوش غالب كرونا سوش هندي است، از سير نزولي كرونا در همه استان‌ها به ويژه ٢٨ استان خبر داد. با وجود اين به گفته رئيسي در سه استان بوشهر، هرمزگان و سيستان و بلوچستان سير نزولي متوقف شده است و با توجه به سوش هندي در اين شهر‌ها وضعيت از نارنجي به قرمز تبديل شده‌اند. معاون بهداشت وزير بهداشت با بيان اينكه از قله موج چهارم كرونا عبور كرده‌ايم، ‌افزود:«اكنون در شاخه نزولي هستيم، چون ارتفاع خيلي بالا بوده‌است همچنان ميزان بستري‌شدگان تعداد كمي نيستند.»
سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا با اشاره به اينكه ميزان مرگ و مير تا دو هفته بعد از بستري شدن ادامه دارد گفت:«تداوم آمار مرگ و مير بالاي ناشي از كرونا به اين دليل است و تا دو هفته آينده ميزان مرگ و مير‌ها به زير ٢٠٠ نفر مي‌رسد.»

احتمال وقوع موج پنجم
به گفته رئيسي بايد همچنان به نكات بهداشتي توجه داشت؛‌چراكه كرونا نه ضعيف‌شده و نه از بين رفته است، بنابراين حتي امكان وقوع خيز پنجم كرونا در كشور وجود دارد.
وي ادامه داد:«صحبت از جهش‌ها به اين دليل اهميت دارد كه مردم بدانند ويروس ضعيف نشده‌است و بايد همچنان مراقبت‌هاي بهداشتي را مدنظر داشته باشيم و شيوه‌نامه‌ها را محكم دنبال كنيم.» سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا با اشاره به عوامل خطر در بروز خيز‌هاي بعدي كرونا گفت:‌«برگزاري مهماني‌ها بعد از ايام ماه رمضان، شروع فصل گرما و بستن در و پنجره‌ها و فعاليت كولر به ويژه در استان‌هاي جنوبي، آغاز سفر‌ها در ايام تابستان، جهش‌هاي ويروسي و موضوع انتخابات از جمله اين عوامل هستند.»

‌منع سفر در تعطيلات خرداد
رئيسي همچنين از احتمال منع سفر در ايام تعطيلات ١۴ و ١۵ خرداد خبر داد و اظهار كرد: تلاش داريم تا با اين رويكرد با روند ايمن‌تري به انتخابات نزديك شويم.
رئيسي هشدار داد كه اگر در فاز تبليغات يعني دو سه هفته آينده شيوه‌نامه‌ها را رعايت نكنيم،‌ممكن است پيك پنجم رخ دهد كه در ايام انتخابات است و كار سخت خواهد شد و در اين شرايط مجبوريم اولويت را سلامت مردم بدانيم،‌بنابراين از نامزد‌هاي انتخاباتي مي‌خواهيم كه به سلامت مردم توجه كنند و اين موضوع يك الگوي عملي است.
به گفته سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا ضمانت اجرايي براي رعايت شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي مورد توجه قرار گرفته‌است و بر اين اساس شخص نامزد مسئوليت رعايت شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي را بر عهده دارد.
سيامك سميعي، مدير كل آزمايشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت هم درباره احتمال وقوع موج‌هاي بعدي كرونا گفت:«موج چهارم كرونا به لحاظ زمان و ارتفاع با موج‌هاي قبلي متفاوت بود. ما شاهد انتشار ويروس انگليسي كرونا در ايران بوديم،‌بنابراين بايد خودمان را براي موج‌هاي بعدي و شديدتر آماده كنيم. بايد دانست كه عدم توقف در قطع زنجيره ويروس باعث چنين اتفاقاتي مي‌شود.»
سميعي با بيان نگراني از اثرگذاري جهش‌هاي ويروس كرونا بر تشخيص و بي‌اثر شدن واكسيناسيون گفت:«‌خوشبختانه چون تمام كيت‌ها براي بيش از يك ناحيه از ويروس طراحي شده‌اند، آزمايشگاه‌ها مي‌توانند تغييرات لازم را شناسايي و به توليدكنندگان پيشنهادات را بدهند.» مدير كل آزمايشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت اظهار كرد:«جهش‌ها مي‌تواند در پاسخگويي واكسن‌ها مؤثر باشد. در كشور انگليس با وجود اينكه واكسيناسيون زود شروع شد، نگران جهش‌هاي ويروس و افزايش مرگ و مير هستند و تاكنون خوشبختانه جهش‌ها نتوانسته‌اند واكسيناسيون را با شكست مواجه كنند و به همين دليل تأكيد مي‌شود كه اولين واكسني كه به دستتان رسيد، تزريق كنيد.»

خريد و روش پاسخ منفي تست كرونا براي سفرهاي هوايي
وي درباره آزمايش‌هاي تقلبي براي سفر‌هاي خارجي هم اينگونه توضيح داد:«‌موارد آزمايش تقلبي معدود بوده و جالب است بدانيد كه اغلب اين موارد را خود آزمايشگاهيان، رسانه‌ها و مسئولان مرتبط با ما اعلام مي‌كنند.»
به گفته سميعي مسافران به دليل اينكه برنامه‌ريزي مي‌كنند و هزينه بسياري براي سفر مي‌پردازند،‌تلاش مي‌كنند كه جواب منفي را دنبال كنند. حساسيت براي سفرهاي هوايي بيشتر است. مدير كل آزمايشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت تصريح كرد:«‌هر جا منافع كسب و كاري در جواب منفي يا مثبت باشد،‌دچار مشكل مي‌شويم و ما خيلي در اين حوزه موفق نيستيم؛چراكه سيستم نظارتي هر جا منافع كسب و كار به ميان بيايد دچار چالش مي‌شود.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار