کد خبر: 1048897
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
ظاهراً اسرائیلی‌‌‌‌ها هنوز هم تن‌شان خارش موشک‌های غزه را دارد. حماس روز‌‌‌‌‌ شنبه اعلام کرد از طرف‌های ثالث تضمین‌هایی گرفته که صهیونیست‌‌‌‌ها دیگر به فلسطینیان ناحیه شیخ جراح در قدس اشغالی تعرض نخواهند کرد، اما‌‌‌‌‌ شنبه شب نظامیان رژیم صهیونیستی مجدداً با فلسطینیان شیخ جراح قدس درگیر شدند. صبح دیروز هم ده‌‌‌‌‌ها شهرک‌نشین صهیونیست با حمایت نظامیان صهیونیست، به صورت غیرقانونی وارد محوطه «مسجدالاقصی‌» شدند.
علي قنادي

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: ظاهراً اسرائیلی‌‌‌‌ها هنوز هم تن‌شان خارش موشک‌های غزه را دارد. حماس روز‌‌‌‌‌ شنبه اعلام کرد از طرف‌های ثالث تضمین‌هایی گرفته که صهیونیست‌‌‌‌ها دیگر به فلسطینیان ناحیه شیخ جراح در قدس اشغالی تعرض نخواهند کرد، اما‌‌‌‌‌ شنبه شب نظامیان رژیم صهیونیستی مجدداً با فلسطینیان شیخ جراح قدس درگیر شدند. صبح دیروز هم ده‌‌‌‌‌ها شهرک‌نشین صهیونیست با حمایت نظامیان صهیونیست، به صورت غیرقانونی وارد محوطه «مسجدالاقصی‌» شدند.
شبکه عبری زبان «کان‌» دیروز گزارش کرد جنبش حماس از طریق طرف‌های واسطه پیام‌‌‌‌هایی هشدار‌‌آمیز به رژیم صهیونیستی داده که در صورت اخراج فلسطینیان از محله شیخ جراح یا ازسرگیری تنش و درگیری‌‌‌‌‌ها در قدس اشغالی، مقاومت در غزه به هیچ وجه ساکت نخواهد نشست. در حالی که کابینه رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت که از ساعت 2:00 بامداد روز جمعه یک آتش‌بس یکجانبه مقابل غزه اعمال کند و مقاومت فلسطین هم اعلام کرد به این آتش‌بس پایبند خواهد ماند، اولین نشانه‌های تنش بین دو طرف به فاصله کمتر از 48 ساعت از زمان شروع آتش‌بس نمایان شد. نظامیان رژیم صهیونیستی شامگاه روز‌‌‌‌‌ شنبه به تجمع‌کنندگان در محله شیخ جراح در قدس اشغالی حمله‌ور شده و اقدام به شلیک گاز اشک‌آور به سمت آنان کردند. نظامیان اشغالگر همچنین با کمک گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش سعی در متفرق کردن فلسطینیان داشتند. هلال احمر فلسطین از مجروح شدن تعدادی از فلسطینیان در درگیری‌های شیخ جراح خبر داده است. شیخ جراح همان محله‌ای است که جرقه اولیه جنگ 11 روزه بی‌سابقه‌ای میان گروه‌های فلسطینی با رژیم صهیونیستی از آنجا زده شد. صبح دیروز هم دهها نفر از شهرک‌نشینان صهیونیست (تندروهای یهودی) با حمایت نظامیان صهیونیست، بار دیگر به صورت غیرقانونی وارد محوطه «مسجدالاقصی‌» شدند. همچنین در الخلیل، گروهی از شهرک‌نشینان به زمین‌های کشاورزی فلسطینیان در منطقه «‌مسافر یطا‌» در جنوب الخلیل حمله کرده و محصولات آنان را به آتش کشیدند. منابع محلی تأکید کردند که دست‌کم 15 دونم از زمین‌های کشاورزی فلسطینیان در این منطقه طعمه حریق شده است.
جنبش حماس همزمان با هشدار به رژیم صهیونیستی از مجاری طرف‌های ثالث، روز‌‌‌‌‌شنبه هم یک رژه نظامی در غزه برگزار کرد. این رژه نظامی هرچند به منظور ادای احترام به «باسم عیسی» فرمانده شهید تیپ غزه گردان‌های عزالدین القسام برگزار شده، ولی در واقع قدرت‌نمایی گروه‌های مقاومت فلسطینی به فاصله یک روز بعد از شروع آتش‌بس است. خبرنگار آناتولی در این باره اعلام کرد که صد‌‌‌‌ها تن از رزمندگان گردان‌های عزالدین القسام با در دست داشتن سلاح‌های مختلف در خیابان‌های غزه مراسم رژه برگزار کردند. اسماعیل رضوان، از رهبران حماس در این گفت:«امروز ما در زمین غزه؛ زمین مقاومت و پس از پیروزی مقاومت بر رژیم اشغالگر ایستاده‌ایم.‌» وی خاطرنشان کرد: گردان‌های القسام همچنان به توسعه تجهیزات و ارتش خود برای مقابله با رژیم اشغالگر ادامه خواهد داد. رضوان همچنین گفت: جنگ با اسرائیل ثابت کرد که قدس عربی اسلامی باقی خواهد ماند و این شهر پایتخت ابدی فلسطین است.

میانجیگران نگرانند
وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای که نگرانی از بی‌ثبات بودن آتش بس را نشان می‌دهد گفته که تعرض شهرک‌نشینان اشغالگر اسرائیلی به مسجدالاقصی و حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در داخل این مسجد را محکوم کرده و شورای امنیت سازمان ملل هم در اولین بیانیه بعد از جنگ، ضمن تأکید بر لزوم اجرای کامل آتش‌بس، خواستار کمک‌های فوری بشردوستانه به نوار غزه شده است. همچنین بر اساس گزارش رویترز از قول منابع مطلع، قرار است «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا طی روزهای آتی به سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری سفر کند؛ اقدامی که باز هم نشان‌دهنده نگرانی‌‌‌‌های بین‌المللی از ناپایدار بودن آتش‌بس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی است. زمان دقیق این سفر هنور اعلام نشده ولی رویترز از قول این منابع آگاه نوشته که بلینکن قصد دارد به مصر و اردن نیز سفر کند و در راستای تلاش‌های دیپلماتیک برای ادامه آتش‌بس رایزنی کند. جوزف بورل، کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم با رویکردی مشابه گفته که الان «تضمین اجرای این توافق و پس از آن رسیدگی به اختلافات برای حل نهایی» مهم‌‌ترین کار است. بورل معتقد است:‌ «امنیت به تنهایی صلح را ایجاد نخواهد کرد و تنها راه‌حل سیاسی توافق شده است که می‌تواند به فلسطینی‌‌‌‌‌ها و اسرائیلی‌‌‌‌‌ها امنیت و صلح ببخشد.» ‌او می‌گوید:‌«‌مذاکرات روند صلح اختلافات را برطرف نکرده و روند گسترش شهرک‌‌‌‌‌ها در مناطق فلسطینی را که در عمل راه‌حل مورد حمایت جامعه جهانی را تضعیف می‌کند، متوقف نکرد.»

نگرانی از صهیونیست‌های تندرو
ظاهراً یک دلیل نگرانی‌‌‌‌ها از بی‌ثباتی آتش‌بس، به تحولات داخلی رژیم صهیونیستی و تشدید فشارهای روانی بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر برمی گردد که طی روزهای اخیر به شدت تحت فشار منتقدان قرار گرفته است. چنین تحولی باعث شده نتانیاهو بیش از هر موقع دیگری به سمت یهودیان تندرو کشیده شود؛ موضوعی که جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا نیز درباره آن ابراز نگرانی کرده است. بایدن‌‌‌‌‌ شنبه گفت که به نتانیاهو گفته که خواسته امریکا« توقف درگیری‌هاست و در عمل به این خواسته پایبند هستیم.‌» ‌او گفته که به اسرائیلی‌‌‌‌ها درباره ضرورت توقف درگیری‌‌‌‌ها در قدس گفتم، به درگیری‌‌‌‌ها میان تندروهای فلسطینی و اسرائیلی در شرق قدس باید پایان داده شود.
نشانه‌های تشدید فشار بر نتانیاهو، بیش از هر زمان دیگری در اعتراضات و انتقادهای رو به افزایش نمایان است. دیروز شماری از اسرائیلی‌‌‌‌‌ها در اعتراض به جنگ علیه غزه علیه نتانیاهو دست به تظاهرات زدند. روزنامه «جروزالم پست‌» نوشته که این معترضان می‌گویند نتانیاهو «‌اسرائیل‌» را به سمت جنگی کشاند که هیچ فایده‌ای نداشت و به ضرر منافع عمومی و امنیتی بود و ضربه بزرگی به امنیت «‌اسرائیل‌» و وجهه آن در عرصه بین‌الملل زد‌. معترضان همچنین خواستار تشکیل دولت وحدت برای تحقق صلح و خلاصی از دست نتانیاهو و دولت خطرناک او شدند. «اسحاق بریک» افسر ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی با اشاره به جنگ اسرائیل با غزه گفته که فاجعه‌ای که در جنگ بعدی رخ خواهد داد صد‌‌‌‌ها برابر بدتر از فاجعه سقوط پل در مرون خواهد بود و جنگ اکتبر ۱۹۷۳ در برابر جنگی که در آینده رخ خواهد داد یک داستان کوچک خواهد بود و جبهه داخلی اسرائیل به صحنه اصلی جنگ تبدیل می‌شود. او می‌گوید که میلیون‌‌‌‌‌ها شهرک‌نشین برای مدت طولانی زیر باران موشک از جمله موشک‌های دقیق و هواپیماهای بدون سرنشین انتحاری قرار می‌گیرند و در آن زمان هیچ کس نمی‌تواند در اینجا زندگی کند. «یوسی یهوشع‌» نویسنده و خبرنگار روزنامه صهیونیستی «‌یدیعوت آحارونوت‌» هم نوشته که تن‌دادن به آتش‌بس، شکستی مفتضحانه برای اسرائیل بود. او می‌گوید که حماس همانند سپری برای قدس ایفای نقش کرد و باعث شد اسرائیل در جبهه‌های دیگر مانند لبنان و سوریه به صورت دست‌بسته واکنش نشان دهد. «جاناتان فریدلند‌» هم در مقاله‌ای در روزنامه گاردین گفته‌های «‌الوف بن‌» سردبیر روزنامه هاآرتص را تأیید کرده که گفته بود حمله اخیر به غزه که انتفاضه‌ای سراسری را در اراضی اشغالی در پی داشت، جزو بی‌نتیجه‌‌‌‌‌ترین و ناکام‌‌‌‌‌ترین جنگ‌‌‌‌‌ها در تاریخ این رژیم بوده است. فریدلند معتقد است که اسرائیل انتظار چنین پاسخی را از سوی حماس نداشت، چرا که این جنبش توانست از سامانه گنبد آهنین عبور کند و راکت‌های خود را به اهداف استراتژیک برساند و این رژیم را از بانک اهداف خود محروم کرد و اجازه نداد که در غزه پیروز شود تا لااقل از این پیروزی برای بهبود وجهه خود در عرصه داخلی استفاده کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار