کد خبر: 1049008
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
علیرضا تقوی‌نیا در کانال تلگرامی خود نوشت: نبرد ۱۱ روزه میان گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر به پایان رسید. در خصوص نتایج راهبردی این نبرد ذکر چند نکته ضروری است:

عليرضا تقوي‌نيا در كانال تلگرامي خود نوشت: نبرد ۱۱ روزه ميان گروه‌هاي مقاومت فلسطيني در نوار غزه و رژيم صهيونيستي با ميانجيگري مصر به پايان رسيد. در خصوص نتايج راهبردي اين نبرد ذكر چند نكته ضروري است:
۱) احساس كاميابي در طرف فلسطيني و احساس شكست در بين صهيونيست‌ها موج مي‌زند. در جاي جاي جغرافياي فلسطين و حتي خارج از آن، شهروندان اين كشور در حال برگزاري جشن و پايكوبي هستند لكن حتي يك مورد از اعلان پيروزي بين رسانه‌ها و شخصيت‌هاي برجسته اسرائيلي ديده نمي‌شود كه خود نمايانگر برنده اين نبرد سنگين است. در نتيجه بايد گفت نتيجه اساسي اين نبرد تغيير ذهنيت‌ها در ميان شهروندان دو سوي مرزها بود.
۲) تخريب مناطق مسكوني نوار غزه در اين نبرد بسان گذشته به وفور ديده شد و حجم تخريب‌ها به‌شدت بالا بود ولي سابقاً تنها شهروندان اين باريكه هزينه مي‌دادند اما اين بار نوعي توازن در تلفات و خسارات وجود داشت كه نشان از تغيير معادلات و قواعد حاكم بر منازعه ميان فلسطينيان و رژيم صهيونيستي است.
۳) اعتماد و اطمينان صهيونيست‌ها به ارتش اين رژيم و توان بازدارندگي آن به‌شدت كاهش يافت، زيرا اولاً نتوانست با حمله هوايي راكت پراكني از نوار غزه را متوقف كند و توان نبرد زميني و ورود به غزه را نيز نداشت و ثانياً صدها راكت حماس و ساير گروه‌هاي مقاومت از سد گنبد آهنين گذشتند.
البته نمي‌شود منكر توانايي‌هاي سيستم گنبد آهنين شد ولي از ۴هزار راكت ارزان قيمت شليك شده طي اين نبرد، در بهترين حالت ۸۰ درصد آن رهگيري شد، يعني حدود ۸۰۰ راكت به شهرهاي فلسطين اشغالي اصابت كرد و حجم خسارات و تلفات طرف يهودي بسيار بالا بود.
۴) كيفيت و كميت راكت‌هاي مقاومت در «سيف القدس» تفاوت اساسي با نبردهاي قبلي داشت. سرعت، مسافت و بُرد، حجم آتش، دقت و قدرت تخريب راكت‌هاي حماس و جهاد بسيار بهبود يافته بود تا جايي كه تمام شهرهاي مهم رژيم صهيونيستي هدف آتشباري فلسطينيان قرار گرفت و براي اولين بار از راكت‌هايي با برد ۲۵۰ كيلومتر و سر جنگي ۴۰۰ كيلوگرمي استفاده شد.
۵) ورود پهپادهاي مسلح و شناسايي از ديگر تحولات راهبردي نبرد شمشير قدس بود. نكته مهم اينجاست كه هواگردهاي شناسايي كوچك فلسطيني مي‌توانستند به‌راحتي از سيستم‌هاي پدافندي عبور كرده و اطلاعات لازم را آنلاين در اختيار اتاق عمليات قرار دهند. اين تحول نمايانگر قدرت تكنولوژيكي، جنگ الكترونيك و قابليت رادارگريزي پهپادهاي محور مقاومت بوده كه در جغرافياي غزه نمود يافته و بر تكنولوژي پيشرفته غربي تا حد زيادي غلبه
نموده است.
۶) براي اولين بار اپليكيشن‌هاي اجتماعي قدرت خود را براي انعكاس جنايات صهيونيست‌ها به نمايش گذاشتند و اگر چه نتانياهو با بمباران دفاتر شبكه‌هاي آسوشيتدپرس و الجزيره سعي در بايكوت رسانه‌اي كنشگران فلسطيني را داشت، اما فضاي مجازي موجب ايجاد فشار بي‌سابقه افكار عمومي جهان براي توقف تجاوز به غزه شد.
۷ ) براي اولين بار اين مقاومت فلسطيني بود كه ابتدا دست به حمله زد و ابتكار عمل را به دست گرفت، درصورتي كه در نبردهاي گذشته رژيم صهيونيستي ابتدا حمله را آغاز مي‌نمود‌ و همين امر حاكي از اعتماد به نفس و افزايش چشمگير قدرت نظامي حماس دارد.
۸) قيام مردم عرب اسرائيلي يعني همان فلسطينيان ساكن در اراضي ۱۹۴۸، از ديگر نكات بارز ۱۱ روز بحران اخير به شمار مي‌رود چون در طول تاريخ ۷۳ ساله اشغال فلسطين، هيچ‌گاه چنين رويدادي مشاهده نشده و آنان سيطره و برتري‌ رژيم صهيونيستي را پذيرفته بودند. اما به نظر مي‌رسد دستاوردهاي استراتژي مقاومت چنان اعتماد به نفسي در فلسطينيان ايجاد كرده كه حتي شهروندان عرب اسرائيل نيز اعتراضات خود را علني كرده و به خيابان‌ها آمدند.
در نهايت بايد گفت رژيم صهيونيستي هم در تاكتيك و هم در استراتژي مقهور مقاومت فلسطين شد. از لحاظ راهبردي رژيم صهيونيستي اين قابليت را نداشت تا منشأ تهديد شهروندانش را از بين ببرد و از لحاظ تاكتيكي نيز راكت‌هاي مقاومت طبق وعده سر ساعت شليك مي‌شدند اما نيروي زميني، هوايي و دريايي و به‌طور كلي ارتش رژيم صهيونيستي نتوانست سكوهاي آنان را در جغرافيايي بسيار كوچك منهدم سازد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار